Postkort // Skiferie i Italien – ACIE
Stylista.dk lancering // Gennem mine øjne

Postkort // Skiferie i Italien

Postkort // Skiferie i Italien

Postkort // Skiferie i Italien

Postkort // Skiferie i Italien

Postkort // Skiferie i Italien

Et lille postkort fra Italien, hvor ski, ferie, mad, sne og ømme ben går op i en højere enhed og skaber perfekte rammer for total afslapning. Dagene er aktive, men dovne. Tempoet er højt, men langsomt. Det eneste der mangler er det gode vejr, men udsigterne lover, at det er lige om hjørnet. Dagen har budt på solidt snefald af den slags hvor store hvide fnug daler fra himlen og dækker alt til på ganske få minutter – enhver skiløb havner i et indre paradoks i den slags vejr. På den ene side er det en drøm at løbe i – bløde, lydløse og ubesværede sving. Ren cruise control. Omvendt koster det på sigtbarheden, farten og den scenic del af skiløbet. Og så er det unægteligt noget koldt og vådt. Mine kinder brænder, som følge af dagens frostbid og mine luffer kunne næsten vrides, da de blev hængt op på håndklædevarmeren. “Vi gir’ det bare et par timer, og hvis vejret fortsætter tager vi bare hjem igen og laver pandekager!”, sagde jeg overbevisende imorges, da vi vågnede indhyldet i sne og skyer. Jeg mente det faktisk. Men før jeg vidste af det, havde mine ski ledt os langt fra hjem. Muligvis assisteret af mit hovede, som blev eksalteret af de bløde sving, manglen på mennesker og den indre stemme som hujende mindede mig om at “så længe vi holder os nede blandt træer og kløfter, så er sigtbarheden fin!”. Jeg smurte min legekammerat med kaiserschmarnn, apfelschole, kys og rom fra lommelærken og før vi vidste af det var klokken fem, lifterne begyndt at lukke og i benene sad der mere end 30km. En vellykket dag, med andre ord. Og imorgen tager vi én til! 🙂

5 kommentarer

 • […] I januar tog jeg til Italien  – det var dårligt vejr det meste af ugen, men hvad gør det, når man har sin bedste ven og kærlighed med. Vi spiste lige dele lækker flødepasta og wienerschnitzler. Drak store øl og italiensk rødvin. Fik røde kinder, kolde tæer og lunede os under dynen om eftermiddagen til adskillige afsnit ‘Suits’. Det var første gang jeg var i Italien på ski, men ikke sidste – en frankofil skinørd som mig, har fået øjnene op for noget nyt! I februar tog vi i sommerhus i Blåvand med 3 gode vennepar. Vi gik lange lange ture langs Vesterhavet, spiste store bøffer og flere liter hjemmegroet bearnaise og drak en masse rødvin… Præcis som man skal<3  I April tog vi aftsted igen – med Pix, Nix, deres forældre og farmor og farfar. Til Tignes. Som i kombination med Val d’Isére er mit absolutte favorit-område. Her skal påskesolen indtages sammen med tartiflette, Kronenburg og sveddryppende sving i den tunge tøsne. I juni var jeg inviteret på pressetur til Israel af Norwegian og Israels turistråd. Det var en KÆMPE oplevelse. I de dage vi var væk blev 3 jødiske drenge bortført og det blev startskuddet til nogle af de værste uroligheder i Israel-Palæstina konflikten i mange år. Det var så vildt at opleve at stå midt i verdenshistorien – både den meget aktuelle og nutidige, men også den der har tusinder af år på nakken. At være i Israel var ét af mit livs største oplevelser. Virkelig. Sommermånederne gik med flere weekendture i sommerhus. Både med os selv på Enø og med vennerne i Rørvig. Jeg elsker det dovne sommerhus-liv. Vi drak masser af cocktails, hjemmegroede tomater, grillede bøffer på bordgrillen og pillede kilovis af fjordrejer. I september tog vi endelig afsted til New York – og besøg hos Pix&Nix og deres forældre… Vi gik ombord i Manhattan, oplevede Brooklyn, Williamsburg, Hobokoen.. Hoppede i poolen ude i Jersey, spillede tennis og blev vækket hver morgen af glade små hvin og kildeture. Roadtrippede til Boston, til Philly, til New Port og til amish-country i Pensylvania. Spiste burgere til vi segnede, gik på diners og grillede hotdogs hjemme på terassen. Årets længste ferie var én lang amerikaner-drøm og vi var sultne på meget mere, da vi tog hjem… I starten af Oktober drønede vi på spaophold på Rømø – gik laaang tur på stranden, spiste rømø-rejer til frokost, så solen gå ned over Vesterhavet, blev blødt op i spa’et og så ‘The Sopranos’ til langt ud på natten. I November fløj vi til Hamborg med Easyjet, Tine, Cathrine og deres mænd… Vi spiste, drak og grinede en hel weekend i fine Hamborg, der mest af alt er en skør blanding af Hellerup og Vesterbro. I slutningen af November tog vi afsted igen. Til den lille familie i New York. Vi landede i en snestorm og kørte op i bjergene, hvor vi gik ture i sneen og lavede vaskeægte amerikansk Thanksgiving Dinner med stor kalkun, sweet potato casserole og gravy. Drønede tilbage til byen (med et stop i Woodbury undervejs) og nød et julepyntet New York… Slappede af i Soho og på the highline, shoppede på 5th og spiste brunch på Five Leaves i Williamsburg. Var i Toys’R’Us med Pix, hentede i børnehave og shoppede i Target, BestBuy og fik eggs benedict på den lokale diner. Og sådan fik jeg altså rejst mig igennem 2014 – jeg glæder mig til 2015 og har allerede nogle gode eventyr i støbeskeen. En skiferie, ikke mindst. Og en tur til Miami. Og nogle andre, endnu mere, diffuse planer om ting vi gerne vil:) Har I mon nogen eventyrplaner for 2015, som I har lyst til at dele? Måske vi kan inspirere hinanden:) […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • www.skireporteren.dk

  Lækkert, Acie. Og det er nemlig lige sådan, det er. Hov, og så var man langt væk hjemmefra – midt i sne og sving og rarhed. Krydser fingre for solen. Smid evt. noget af sneen til Østrig – der mangler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • linebrochstedtolsen@hotmail.com_1

  Wehuu! Jeg drager mod de østrigske alper på lørdag. Nu kan jeg da SLET ikke vente 🙂 Fortsat god tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  You’re my kinda girl. 🙂 Det bliver bare ikke bedre. Er klar til at bestille igen med det samme, selvom jeg lige kom hjem derfra i lørdags.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • contact@tinestrange.dk

  HA FEDT, du har pakket det hele ind i pink. Skiferie ser ikke så dumt ud i pink edition…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stylista.dk lancering // Gennem mine øjne