Du læser nu
DIY // Industrial cage lamp

DIY // Industrial cage lamp

DIY // Industrial cage lamp

Vi har længe manglet sengelamper i soveværelset – og selvom drømmen peger i retning af Arne Jacobsens “AJ”-lampe, så er det altså ikke lige dér prioriteringen ligger lige nu. Maybe some day:) Derfor har jeg gået og brudt mit hovede med, hvad jeg istedet kunne finde på. Det måtte gerne være noget der er en smule industrielt og gerne noget, der i sig selv kunne være lidt opsigtsvækkende, da det øvrige soveværelse er ganske hvidt, ganske neutralt. Så det skulle altså være noget, der kunne give rummet lidt karakter, være en statement, men uden at larme. Ikke en let opgave. For nogle måneder siden var jeg på besøg hos Cathrine og Frida, og spottede hendes fine HAY Clamp Lamp, men efter en hurtig søgning måtte jeg opgive at forsøge at finde den. Tilgengæld kan man få en der ligner meget lige her. Men – de har én grundlæggende fejl i deres konstruktion; de har ingen afbryder men skal afbrydes direkte på kontakten. Ikke drøn smart, når man gerne vil bruge dem som sengelamper. Og derudover ville de to koste op mod 1000kr før man var færdig med pærer, fragt etc.. Altså ikke en løsning jeg var helt solgt på, selvom jeg havde fået lov til at bruge madkortet til at investere (og så er det jo en slags gratis.. det ved alle). 

Mens jeg ledte efter inspiration og alternativer lavede jeg en søgning på eBay – dér fandt jeg ‘metalskærmene’ til 7 dollar og så var sagen jo afgjort. Jeg bestilte 2 og måtte kun vente ganske få dage, før de landede på mit skrivebord. Sikke et hit. I kan finde sælgeren HER. Metalfatningerne fandt jeg i NotreDame og metalklemmerne lige så. Stofledning (3 meter for 46kr), pærer, stikpropper og afbrydere har jeg købt i Silvan. Totalt har projektet kostet mig en 400kr (for begge lamper). Metalklemmerne fik en gang mat sort spraymaling og så var det ellers bare om at gå igang med at samle lamperne. Det er min fars fortjeneste at jeg kan finde ud af den slags. Han insisterede gennem min barndom på, at jeg lærte at lappe egen cykel, hænge billeder op og altså reparere gængse el-sager (… men vil i samme åndedrag indrømme at da jeg som 15årig var i sommerhus med to veninder og en sikring sprang, altså måtte ringe til en elektriker for at få den skiftet.. Hjælpeløse høns. Vi er heldigvis vokset fra det..). Jeg tør derfor godt gå i krig med sådan et projekt, men ville lyve, hvis jeg sagde, at det var ‘piece of cake’. Man skal holde tungen lige i munden og gøre sig umage – og jeg ville nok droppe afbryderne, hvis man aldrig har prøvet det før. Når det er sagt, så findes der mængder af gode tutorials på YouTube, og altså… worst case – call yo’ dad, bestik ham med en flaske rødvin og få ham til at samle skidtet;)

Og nu hænger lamperne altså og gør sig til i soveværelse. Jeg er ikke helt sikker på, at metalklemmerne bliver en permanent løsning (de er lidt for bombastiske tror jeg…), og jeg tænker at lamperne istedet kunne hænges op på en krog. Måske. Jeg er lidt i boks på den:) Det er bare rart, at vi har andet lys end loftslys i soveværelset. Og næste projekt; ombetrækning af sengegavlen!

DIY // Industrial cage lamp

DIY // Industrial cage lamp

DIY // Industrial cage lamp

 Kommentarer (13)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top