Du læser nu
Opskrift // Low-Carbonara

Opskrift // Low-Carbonara

Opskrift // Low-Carbonara

Forleden aften lavede jeg LOWCARBonara, og mange af jer efterspurgte en opskrift på Insta – hvad I ønsker skal I få:) Én af Skjortens hofretter er traditionel carbonara, og vi spiser det typisk, når vi er i sommerhus. Dén opskrift skal jeg også nok dele ved lejlighed, for den er helt utroligt god, og har langt henad vejen været min inspiration til denne! Meeeen, som hverdags-variant er denne version med squash lidt mere tilforladelig end den klassiske, så dén starter vi med:)

Opskrift – Lowcarbonara, 2-3 personer

 • 2 squash
 • 1/4 blomkålshovede
 • 1 gult løg
 • 1/4l piskefløde
 • 1 pakke bacon
 • Parmesan
 • 2 bægere pasteuriserede æggeblommer
 • Frisk timian
 • Salt og peber

Steg bacon sprødt på panden og tilsæt herefter det gule løg, som steges klart. Lav squashghetti med din spiralizer (eller alternativt et rivejern, hvis man ikke har en spiralizer) og riv blomkålen på et rivejern. Til sæt squashghetti og revet blomkål på panden lad det stege i et par minutter og tilsæt så en håndfuld frisk hakket timian. Pisk imens fløde, æg og en til to håndfulde revet parmesan med salt og peber. Hæld det så over grøntsagerne og lad det koge op i et par minutter inden servering – pynt med lidt mere revet parmesan og frisk timian. Haps – det smager virkelig godt og meget tæt på ‘the real deal’:)

 Kommentarer (5)
 • Åhhh man må ikke komme fløde i en carbonara. MAN. MÅ.IKKE.KOMME.FLØDE.I.EN.CARBONARA!! Jamen lol, så ødelægger man den perfekte tre-enighed i den friske parmesan, friskpiskede æg og den generøse mængde frisk peber. Og hvis man lyster, en omgang god bacon. Men for helvede da, med fløde bliver det en omgang klam pølsedansk obese flødefest, hvor det hele bliver tungt? Arj undskyld, men prøv at lave det uden fløde! Jeg tror sgu, at de fleste ville være overraskede over, at ægget og parmesanen er mere end nok (!) til at danne den cremede konsistens af en carbonara. På de gode steder i Italien, der får man serveret det friske æg i bunden af skålen, hvor man så kan “swishe” det hele rundt for at få det cremet. Ægget må ALDRIG røre noget varme af en særlig grad, da det bliver fast ala røræg og ikke glat og cremet. Ægge-blandingen skal først i, efter det hele er gjort, som en god coating ala dressing. ALDRIG nogensinde på pande, for dææææælen da 😛

 • JA, den smager virkelig godt denne ret – jeg vil næsten vove at påstå, at jeg hellere vil have denne end originalen (!)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top