Du læser nu
Acie tester // tandblegning

Acie tester // tandblegning

Som jeg nævnte på et tidspunkt, så har jeg haft gang i et større tandprojekt sammen med min tandlæge Jesper fra Tandlægerne i Studiestræde (iøvrigt skulle jeg hilse og sige mange tak, for alle de emails han har fået fra jer) – jeg har nemlig fået bleget tænder. Det klinger umiddelbart lidt dullet (i min verden ihvertfald), men for mit eget vedkommende handler det om, at jeg har smal tandstilling som viser sig ved ret skæve tænder i undermunden og overbid i overmunden (sagde pleonasmen) – hvis jeg skulle få dem rettet ville det være noget med at få revet nogle tænder ud så der blev mere plads og så tandregulering (togskinner) i flere år. Ikke lige sagen – og da det hele tiden har været kosmetisk og iøvrigt ikke graverende, har jeg altså takket nej (da jeg fik tilbuddet som teenager).. Primært pga det med at få revet velfungerende tænder ud. Så jeg lever med lidt skævhed og noget overbid – it is what it is. Men når man nu kan snyde lidt skabe illussion af et mere regulært tandsæt med en lysning.. well.. så skulle man da være et skarn, hvis man ikke gav det et skud:) Og sådan blev det altså – efter en lang snak med Jesper… 

Acie tester // tandblegning

Forløbet:

Tandrens + afstøbning: Jeg var først inde og få renset tænder og få lavet afstøbning af mit tandsæt. Sidstnævnte er så tandlægen kunne lave et sæt skinner til mig, som jeg skulle bruge til den afsluttende hjemmebehandling.

Selve behandlingen: Et par uger efter kom jeg tilbage til selve blegningen. Jeg blev lagt i stolen, der kom Robbie på anlægget (.. udemærket med lidt crooner, som side dish til en tandlægebehandling, hvis I spørger mig) og vi gik i gang. Jeg fik lidt E-vitamin på læberne (som ‘læbepomade’) og den blå mundskinne på. Herefter blev mit tandkød ‘pakket ind’ så det ikke blev ramt af blegemiddel og så kom der blegemiddel på tænderne. Når blegemidlet kommer på tænderne bliver man lagt i 15 minutter under UV-lys før blegemidlet fjernes igen. Dette trin gentages 4 gange og behandlingen tager således et sted mellem 1 og 2 timer totalt. Det lyder kedeligt og jeg ser måske lidt anstrengt ud på billedet, men virkeligheden er, at jeg bare lå og kogte, flippede rundt på instagram og slappede helt vildt af. Der er nu noget befriende ved bare at ligge, fordi man skal. 

Acie tester // tandblegning

Hjemmeforløbet: Efter behandlingen hos tandlægen blev jeg udstyret med mine tandskinner og en pakke blegemiddel. De efterfølgende 3 dage skulle jeg færdiggøre behandlingen hjemme med mit hjemmekit – 30minutter om dagen med blegemiddel i skinnerne, fik jeg besked på. Det blå tandsæt fik jeg lov til at tage med hjem – det er mine tænder, haha.

Acie tester // tandblegning

Resultatet: 

Jeg er selv blevet super glad for resultatet – jeg var lidt bange for, om jeg ville ende med som et sindssygt Hollywood-porcelænssmil, men det synes jeg ikke er tilfældet. Der er tydelig forskel, men mit smil ser stadig helt naturligt ud og det er jeg glad for. Samtidig synes jeg også at mine skævheder er mindre tydelige i undermunden (.. det er lidt kompleks-betonet, så jeg vil altså underlade at vise dem frem i dette forum), og det er også meget rart:) Og ja – I kan jo selv vurdere ud fra billederne nedenfor (jaja – så har I fået det med). Zoom x 1000000 😉

Acie tester // tandblegning

Derudover har jeg stillet Jesper nogle af de spørgsmål, som jeg selv havde – hans svar kan I se nedenfor. Og hvis I iøvrigt har nogle spørgsmål, så vil jeg gerne sende dem videre. Er sikker på at Jepser gerne vil hjælpe med at svare:)

Godt at vide:

Hvor længe holder det? “Er meget afhængig af hvad man tilfører munden af farvestoffer : tobak, te, kaffe ,rødvin ETC. Generelt skal det nok holde i mere end tre år, sammenlignet med farven før blegning. Psykologisk føler man nok det sker før, fordi man har vænnet sig til den lysere farve.”

Skader det tænderne? “Så længe man ikke overdriver det, er det en forholdsvis skånsom behandling. Men man skal ikke blege mere end anvist af sin tandlæge og vi ved ikke, hvad der sker, hvis man bleger sine tænder hvert år i 70 år. Det vigtigt at afveje alle fordele og ulemper, som med alle andre indgreb til forandring af udseendet.

Gør det ondt? “I ekstreme tilfælde kan det gøre så ondt så man må afbryde behandlingen, men det er meget sjældent. Mange oplever isninger efter blegningen som kan kræve bruge af smertestillende piller 1-2 døgn. Man kan dog få en gel til blegeskinnerne som lindrer. Mange oplever ingen smerter. De fleste oplever det er til at klare.

Er tandblegning en mulighed for alle? “Blegning skal gennemføres hos en tandlæge ifølge nye regler. Der kan man få råd og vejledning. Nogle misfarvninger er nemmere at blege end andre gullige er nemmere end grålige. Det er endvidere vigtig at man ikke har caries i tænderne eller utætte fyldninger. Derfor bør man også få lavet en almindelig undersøgelse.”

Hvorfor må man ikke spise/drikke farvet mad efter en blegning? “Blegning trækker væske ud af tænderne. Denne væske skal erstattes med ny væske efter blegningen. Tanden suger ny væske ind, når blegemidlet er væk, og hvis den væske er rødvin eller karrysovs kan det influere på slutresultatet. Så vent et par døgn med farvede fødevarer for en sikkerheds skyld.

 Kommentarer (4)
  • Det kommer an på tandlæge og øvrig behandling – jeg ville ringe til dem og spørge; så er du sikker på at få korrekt svar:)

  • På hjemmesiden er priserne for blegning: 1700-4000 kr.

    Det står under ‘Tandlæger’ og så ‘Tandlægepriser’ 🙂

  • Virkelig fint resultat! 😀 Jeg har også selv overvejet det – og nu har jeg fået endnu mere blod på tanden (høhø) … 😉

  • Det ser rigtig flot ud 🙂
    Har selv overvejet at få mine tænder bleget efter jeg får togskinnerne af (Når jeg har brugt så lang tid på det skal det også se meget godt ud 😉 ). Vil høre hvad prisen er på det? Prøvede at se på hjemmesiden, men kan ikke finde det.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top