Du læser nu
Opskrift // Moules Frites

Opskrift // Moules Frites

Opskrift // Moules Frites Jeg elsker Moules Frites. Af mange årsager. Til dels fordi det smager hamrende godt – men også fordi det er sådan noget jeg ellers typisk spiser, når jeg er på ferie. Og det er egentlig en fejl – for det er ikke svært at lave, og de danske farvande er jo fyldt med blåmuslinger. Så derfor får I her en lille opskrift på Moules Frites – de skal helst spises med bobler.. Eller rosé til.. Og allerhelst på altanen i solnedgangen – men det må vi nok vente lidt endnu på:)

Opskrift Moules Frites – 2 personer

 • 2 kg blåmuslinger
 • En god portion persille
 • 2 fed hvidløg
 • 2 løg
 • lidt god olivenolie
 • 1/2 flaske hvidvin (ikke nødvendigvis den dyreste på hylden)
 • 2 store bagekartofler
 • rapsolie til fritering

Moules mariniere: Rens muslingerne godt, fjerne skægget og kassér alle der ikke er HELT lukkede. Er man i tvivl kan muslingen få et ‘gok’ i bordet og lukker den ikke helt til herefter, skal den smides ud. Better safe, than sorry! Hak løg og hvidløg og steg det klart i lidt olie i en stor gryde. Hak imens persillen groft og tilsæt når løgene er klare. Tilsæt samtidig muslingerne og hæld så hvidvinen ud over. Læg et tætsluttende låg på og lad dem dampe i 5-6 minutter. Muslingerne vil åbne sig og er klar til servering – kassér dem der ikke har åbnet sig:)

Pomfritter: (Gør gerne dette aftenen før): Skær kartoflerne i pomfrit-stave og læg dem i en gryde med vand i 1-2 timer. Skift evt vandet undervejs. Dette er for trække stivelse ud af kartoflerne og giver en mere sprød pomfrit. Er man ambitiøs vander man kartoflerne ud af flere omgange. Er man doven, nøjes man med en enkelt. Når de er vandet ud, skal de ligges til at tørre på et rent viskestykke og kan herefter friteres – enten i en fritøse eller i en gryde med olie. For det bedste resultat bør man fritere af to omgange – første gang skal kartoflerne nærmest blancheres ved ca. 120grader, herfter skal de afkøles helt og så friteres igen ved ca. 190grader. Resultatet er virkeligt gode, lækre og sprøde pomfritter. Haps!

Opskrift // Moules Frites

Opskrift // Moules Frites

 Kommentar (1)
 • Hvor pudsigt at du ligger en opskrift op på det – jeg lavede selvsamme ret i går, det involverede dog også noget fløde og fritterne blev lavet i ovnen i stedet men hold nu op det smagte godt! Første gang jeg smagte det men bestemt ikke sidste 😀
  //Sabrina
  Withloveandsugar.blogspot.dk

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top