Du læser nu
Opskrift // Små lækre jordbærkager

Opskrift // Små lækre jordbærkager

Opskrift // Små lækre jordbærkager

Jeg har for snart længe siden lovet jer en opskrift på de små jordbærkager jeg lavede til min fødselsdag sidste år. Opskriften kan også bruges på en “stor” jordbærtærte, men skal man lave de små, kræver det, at man har en fast muffinform (typisk til 6 stk muffins). Ingredienser til mørdej: 1. 100 g koldt smør i små terninger 2. 50 g flormelis 3. 100 ? 150 g hvedemel 3. 1 lille æg Ingredienser til mazarinmasse: 1. 175 g marcipan 2. 150 g sukker 3. 100 g smør 4. 2 æg 5. 50 g mel Ingredienser til vaniljecremen 1. 1 æg 2. 15 g majsstivelse 3. korn af ½ stang vanilje 4. 2½ dl. mælk 5. 40 g 6. rørsukker 7. 2½ dl piskefløde Derudover skal der også bruges 75 g mørk chokolade og 500 g jordbær

 

Fremgangsmåde (4-6 små kager afhængig af hvor tyk/tynd man får lavet bundene)

Mørdej og mazarinmasse

1. Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel og saml dejen med et lille sammenpisket æg 2. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. en time – jo koldere dejen får lov til at blive, jo lettere er den at rulle ud. 3. Bland marcipan og sukker til en ensartet masse 4. Tilsæt smørret, lidt ad gangen og pisk det hele godt sammen. 5. Kom æggene i, et ad gangen, mens du rører og hæld forsigtigt melet i til sidst 6. Rul mørdejen ud i 3 mm tykkelse – det er lettest, hvis man har tørret bordpladen over med en våd klud for herefter at klæbe vitawrap på bordet. Sørg også for at din kagerulle er “iklædt” vitawrap. 7. Smør de små muffinforme godt ogtærteformen godt, og skær cirkler (Ø10cm.. ca..), som du herefter kan beklæde formene med. pas på, at dejen ikke bliver for tyk. I de små forme er det heldigvis let at trykke den helt flad op af kanterne. 8. Bag kagerne midt i ovnen ved ca. 200 grader i omkring 12-15minutter. Massen skal være fast og svagt gylden. 9. Læg et stykke chokolade på de varme kager – den smelter af varmen og kan let smøres ud med en kniv efter et par minutter.

Vaniljecreme

10. Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker 11. Kog det hele op i ½ ? 1 minut under omrøring 12. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling i ca. 30 minutter. 13. Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen 14. Fordel cremen over bunden, og kom jordbær på.

 

 Kommentar (1)
 • Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til https://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  – Elin, Findeopskrifter.dk

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top