Du læser nu
Opskrift // Hjemmelavet påskeskum

Opskrift // Hjemmelavet påskeskum

Opskrift // Hjemmelavet påskeskum

Omkring juletid var der flere af bloglands damer, der kastede sig ud i at lave hjemmelavet juleskum, og det er også mægtig lækkert, men nu havde jeg jo kastet mit projekthjerte over flødekarameller, æbleskiver og luciabrød og mere end det ville have være for overambitiøst. Istedet har jeg gemt skumfiduserne til påske og til Pix’ påskeæg. Påskeskum – det hører sig til:) Der findes en del opskrifter på nettet, og jeg kastede mig altså over én, som er fairly simple, sagde den dovne. Jeg lavede skumfiduser med smag af hylde og lidt citron, men man kan variere præcis som man vil. Det gælder bare om at skifte saften:)

Opskrift – Påskeskum med smag af hylde og citron

  • 1dl saft med smag (jeg valgte hylde, men kan jo variere i det uendelige)
  • 200g sukker
  • 6blade husblas
  • Flormelis

Bring sukker og saft i kog og lad det koge ind i 15minutter. Blød imens husblas op i noget koldt vand. Tag saft og sukker af varmen og vrid husblassen for vand og tilsæt den under omrøring ét blad af gangen (de klistrer sammen, så det er umuligt – men altså.. pointen er at man ikke lige behøver fyre det hele i samtidigt). Herefter er det bare at piske massen sej og luftig – hellere for meget end for lidt. Man kan enten bruge en køkkenmaskine eller en håndmixer. Jeg brugte sidstnævnte og det tog mig ca. 15-20 minutter. Når massen er blevet helt sej kan den skrabes ud i en form (ca. 10x20cm), som er drysset med et godt lag flormelis. Lad massen køle i nogle timer – herefter kan den løftes ud af formen (det kan være lidt bøvlet, men det skal nok lykkes!) og skær den i passende størrelser:)

Opskrift // Hjemmelavet påskeskum

Opskrift // Hjemmelavet påskeskum

 

 Kommentarer (3)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top