Du læser nu
Nyt kamera // EOS 100D vs. 700D

Nyt kamera // EOS 100D vs. 700D

Nyt kamera // EOS 100D vs. 700D

Jeg skal have købt mig et nyt kamera – og jeg tænkte, at det kunne være interessant, dele lidt tanker om den beslutning; flere af jer der læser med, har selv blogs og går selv meget op i billeder. Og andre af jer, står måske og skal have investeret i nyt inden sommerferien og udlandsrejser:) 

Det jeg bruger nu er et Canon EOS 550D, som jeg har haft siden før jeg tog til LA. That’s a while. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange billeder, det har taget gennem årene:) Udover mit spejlrefleks skyder jeg også med et Canon EOS M med et 22mm-objektiv (fx billederne her – jeg synes det er vildt imponerende, at de ikke er taget med spejlrefleks). Eller, hvis jeg skal være rigtig fancy så med en adapter og mit 50mm-objektiv (f/1.4). I kan nok fornemme, at jeg er en rigtig Canon-pige, og når først man begynder at investere i optik, så er det jo en slags commitment for life – nu er det mig og Canon forever;) 

Jeg har længe været i tvivl om jeg skulle ud og investere i et Canon EOS 700D, som vel må siges, at være videreudviklingen af mit nuværende 550D, eller om jeg skulle ombord i det nye, seje og handy 100D. Det velkendte vs. det nye. Klassisk dilemma. Nu har jeg skudt med dem begge i løbet af de sidste par uger (der ligger outfit-posts skudt med begge modeller), men for sammenligningens skyld forsøgte jeg at tage nogle billeder af samme motiv, i samme lys, med samme optik og fra samme vinkel (give and take), og dem kan I se nedenfor. Begge modeller er hamrende gode; så gode, at jeg ikke kan være helt rationel omkring mit valg, men i høj grad styres af følelser. Nuvel. Lad mig alligevel liste nogle forskelle op:

 • Vægt: 100D vejer knap 100g mindre end 700D – det gør 100D mærkbart mere handy og let at have med i tasken.
 • Skærm: 700D har ‘flip-skærm’, hvilket er latterligt smart, når man ligger og roder nede på jorden for at tage det der helt perfekte billede, af ens nye lyserøde pony-slipons.
 • Pris: 100D er lidt billigere end 700D (find 100D her og 700D her)
 • Performance: jeg kan – helt ærligt – ikke mærke nævneværdig forskel på de to modeller… Eller jo – men hvor det ene kan noget, kan det andet noget andet. Jeg kan ikke sige – dén model er bedre end den anden. It really depends! 

Hvilket et jeg så køber? Jeg tror jeg ender med 700D – ene og alene fordi jeg 1. allerede har et lille fikst EOS M til at have med på farten og 2. fordi jeg nok er fotonørd extrordinaire, som godt kan lide at 700D har noget gods i sig… Og det er dét man skal tage med sig herfra – at det hele handler om behov. Er man ikke blogger (og nørd) og har man ikke allerede et mindre kamera, så er 100D et helt genialt valg. Det er sådan et kamera jeg ville anbefale til alle mine veninder, der ikke gider investere i alt muligt forskelligt, og som vil kunne tage virkeligt gode billeder, men også have kunne have kameraet i tasken når de er på ferie og farten… Og omvendt vælger jeg selv 700D – fordi jeg tænder lidt på det der med at have en hel vognpark, fordi det jo i høj grad er min hobby også. Og 700D ligger bare lækkert og tungt i hånden. Og det er smart med flipskærmen. Og jeg har jo allerede et ‘carry-around-camera’. Hehe. I kan nok høre, at jeg stadig går rundt og forsøger at overbevise mig selv. Hvad skyder I med derude?

Nyt kamera // EOS 100D vs. 700D

Nyt kamera // EOS 100D vs. 700D

Nyt kamera // EOS 100D vs. 700D

—–ooo—–

I’m getting a new camera, and for that I’ve been testing the Canon EOS 100D vs. the 700D. Currently I’m shooting with the 550D, and it’s really hard to decide which model to move forward with… The pictures are all shot in the same lighting, the same optics, at the same time and the same angle (more or less at least). The difference isn’t very obvious…. At this point I’m inclined to just getting the 700D, since I already have an EOS M, which is more portable and easy to carry around, so I don’t really need the little handy EOS 100D.. With that being said, I don’t really have any great arguments for either one of the models – they’re both really great cameras and my best advice is to go with whatever your guttfeeling tells you and what matches your needs…Nyt kamera // EOS 100D vs. 700D

 

INDLÆGGET INDEHOLDER AD-LINKS
 Kommentarer (9)
 • Hej. Har en søn på godt 14 år. Som virkelig går op i den slags, og han har brug for kvalitet når han filmer divs. Fly rundt omkring og han har selv købt sig et Canon eos 700 D som han bare er 200 % tilfreds med. Så mit råd til dig vil værre at betale lidt mere, fremfor at stå med et Canon 100 D og ærge sig over at man ikke betalte lidt mere.
  Held og Lykke
  Vh. Finn Nielsen
  PS. Hvis du har lyst til at se nogle rigtigt flotte billeder så kig ind forbi Bourbouh produktion.
  God fornøjelse

 • Jeg har faktisk en 700D. En gave fra min mand og hele familien til min 40 års fødselsdag.
  Jeg er vildt glad for det! Har allerede brugt den smarte skærm en del gange, og synes generelt det tager lækre billeder. Jeg er godt nok ikke blogger, men nogen Mor og den slags modeller er jo altså også brand-vigtige 😉
  Jeg tror helt sikkert du bliver glad for den!!

 • Dit indlæg kommer nærmest som kaldet, da jeg netop nu går kraftigt og overvejer at opgradere fra Iphone billeder til et “rigtigt” kamera. Jeg har ikke specielt mange penge så prisen er meget afgørende, hvilket jo begrænser mulighederne en del. Jeg har kigget på flere fra Canon, men synes bare stadig at spejlreflekser er meget store at rende rundt med, derfor har jeg kigget meget på Eos M som du også har men er lidt i tvivl om jeg vil fortryde at jeg ikke købte et spejlrefleks. Efter din mening, hvor stor forskel er der så på dit lille Eos M og på de rigtige spejlreflekser, hvis jeg mest skal tage madbilleder til bloggen men også gerne vil kunne bruge det på ferier og sådan? 🙂
  Rigtig god aften
  Kh
  Sabrina. Withloveandsugar.dk

 • Jeg er totalt fortaler for det med to kameraer. Der er bare intet som det perfekte motiv taget med det ypperste kamera. På den anden side risikerer man også at få taget for få billeder, fordi man ikke orker at tage det med

  I forhold til det med flere kameraer kan det dog anbefales at de bruger samme oplader (bruger personligt alt for meget tid på at lede efter den rigtige oplader til det kamera der nu er løbet tørt)

 • Vildt at der ikke er meget forskel på billederne! Vi har netop (som i for knap en måned siden) skiftet vores 550D ud med et 6D, og det er jeg SÅ glad for! Det er fedt at opgradere, og nu er vi endda så opgraderede at vi skyder med full-frame. Det var lidt en omvæltning at gå fra 550D, men det nye kamera er simpelthen så lækkert med WI-Fi og jeg skal komme efter dig, så det vænnede jeg mig ret hurtigt til 😉 Og så har 6D faktisk heller ikke indbygget blitz, men det har jeg nu heller aldrig brugt ved vores 550D, så det overlever vi nok. Nu glæder jeg mig bare til at komme afsted ud i verden og prøve det rigtigt af! Har allerede taget lidt for mange billeder med det (tror vi rundede billede nr 2000 i weekenden), så jeg skal lige ha’ sat mig et limit for hvor mange billeder jeg må tage om dagen, haha. Det ville være ærgerligt at slide det op inden vi først rigtigt kom i gang. Jeg tror Canon siger at deres kamera er garanteret at tage 150.000 billeder, og vores 550D som vi havde haft i cirka 3 år, nåede vist op på nogen og 20.000 (man kan hente et program til computeren og plugge kameraet ind, så man kan se hvor mange billeder kameraet har taget i alt, smart!).

 • Åh, gode gamle 550D. Jeg elsker det! Men ville dog ikke have noget imod at opgradere til 700D engang. Jeg synes at der er væsentligt mere dybde i de billeder du har taget med 700D fremfor 100D, især på det nederste. Og så er jeg, som dig, også fan at have lidt tyngde i kameraet – det giver på en aller anden måde lidt ekstra lækkerhed (og jaja, ondt i ryggen når man slæber det rundt overalt, men pyt med det!).

  http://Www.everything-rocks.blogspot.dl

 • Her “skydes” der med 650D, dog bliver det til for lidt 😀 .. opgraderede fra 350d til 650d og det er da en god fremgang, det kan også videooptage, men det bruger jeg sådan set aldrig, har et tamron 18-270 objektiv, og DET er jeg vanvittig glad for, skifter aldrig.. Tager flest billeder af ansigter, spørg mig ikke hvorfor 😉 .. Og mon ik du vil blive mest glad for 700d, når det nu er der, du ender hvergang, du har en af de der ene-samtaler 😀 😀

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top