Du læser nu
Rejser // Om at opleve Jerusalem

Rejser // Om at opleve Jerusalem

Rejser // Om at opleve Jerusalem

Rejser // Om at opleve Jerusalem

Rejser // Om at opleve Jerusalem

Rejser // Om at opleve Jerusalem

Rejser // Om at opleve Jerusalem

Rejser // Om at opleve Jerusalem

Rejser // Om at opleve Jerusalem

Rejser // Om at opleve Jerusalem

Rejser // Om at opleve Jerusalem

Rejser // Om at opleve Jerusalem

Rejser // Om at opleve Jerusalem

De sidste par dage har været så sindssygt intensive, at jeg næsten (KUN næsten) er helt glad for at vi idag flyver hjem til Danmark idag. Jeg er så stopmæt af oplevelser, at jeg næsten ikke kan rumme mere:) Når man er på pressetur er der altid nogen, der har planlagt et program (og for at skabe mest mulig stof til artikler maxer man altid programmet), så igår forlod vi hotellet kl 07:00 og landede igen kl 23. Vi nåede på én dag, at opleve det, de fleste andre bruger 2-3 dage på. Det er faktisk lidt ligesom da man var på studietur i gymnasiet – bare på speed. Og uden de vilde nætter, haha. Anyways. Jeg sludrer lidt – muligvis fordi mit hovede netop er så fyldt, at jeg dårligt ved, hvor jeg skal starte min beretning:)

Billederne for oven er fra Jerusalem og det var en kæmpe stor oplevelse at være dér forbi. Tænk lige at stå på det sted (som i PRÆCIS på det sted) man mener Jesus blev korsfestet. At opleve Grædemuren. Og et sted der for så mange mennesker af så mange forskellige trosretninger er det mest hellige at hellige. At opleve historiens vingesus (er det ikke sådan man siger?). At køre gennem Vestbredden og få nyhedernes “Israel-Palæstina”-ord helt tæt ind på livet. Helt derind, hvor det ikke længere er et fjernt land i nyhederne. Men lige dér hvor man selv sidder – hvor konflikten på én og samme gang er ektremt tydelig og alligevel så fyld af facetter og nuancer, at den næsten ikke er til at forstå.

Jeg ville lyve, hvis jeg ikke var mig selv pinligt bevidst om, at jeg i denne omgang har fået serveret Israel-historien, og det er vigtigt for mig, at I er klar over det samme, når I læser mine ord. På en eller anden måde kan det føles lidt hult at undlade politisk stillingtagen – men omvendt er dette ikke rigtigt rette forum, så jeg vil ikke sidde her og kloge mig, men blot minde om at alle historier har to sider. Og den side jeg vil koncentrere mig om er at Israel er et fantastisk smukt land, et fantastisk gæstfrit land og et land, hvor falaflerne er så gode, at jeg ville ønske, at jeg kunne importere en lille container eller to;)

Rejser // Om at opleve Jerusalem

 

 
 Kommentarer (6)
  • Fantatiske billeder. Jeg har også været i Israel og det er et utroligt land på mange måder. På trods af størrelse (samme som Jylland) kan man opleve meget forskellig natur; frodig og grønt i nord, ørken og det døde hav i midt og strand i syd. Det kan kun anbefales.

  • Hold da op, sikke en oplevelse! For en lærerstuderende, der skal have religion efter sommerferien, er sådan noget bare enormt spændende at læse om. Sikke en tur! Kulturen, historien… Det må virkelig have været fantastisk 🙂

    – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

  • Eeeeej, billederne taler jo for sig selv, men med dine ord, har jeg nærmest bestilt en flybillet! Jeg elsker de to billeder med dobbeltgængere. Ret godt fanget. Man skulle tror der var spejl imellem de to jøder og de to soldater. Det ser ud som om du virkelig har fået suget en masse indtryk til dig! Kan kun forestille mig hvor voldsomt det må føles. Ikke nok med at det er en kæmpe historie man pludselig træder ind i, så er tiden til at forstå og forholde sig til det også ret knap.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top