Du læser nu
Rejser // Det Døde Hav

Rejser // Det Døde Hav

Rejser // Det Døde Hav

Rejser // Det Døde Hav

Rejser // Det Døde Hav

Rejser // Det Døde Hav

Rejser // Det Døde Hav

Rejser // Det Døde Hav

Rejser // Det Døde Hav

Rejser // Det Døde Hav

Rejser // Det Døde Hav

Rejser // Det Døde Hav

En af de andre Israel-ting, der gjorde enormt stort indtryk på mig var at bade i Det Døde Hav. Salt- og mineralindholdet i havet et godt 30% i kontrast til almindeligt havvand hvor det tilsvarende er ca. 1,5%. Helt vanvittigt (.. pun intended, hehe). Det var helt enormt varmt og helt enormt smukt – Det Døde Hav ligger som en turkisblå klat midt i ørkenen, omringet af bjerge og halvveres i midten af grænsen til Jordan…

At bade i Det Døde Hav er en skæg oplevelse – jeg, der godt kan have lidt panik over at bade i havet (og tanken om at en fisk kan komme og bide mig i storetåen… eller jeg kan blive ramt af en brandvand.. eller nappet i måsen af en krabbe.. eller.. well – der er mange muligheder, hvoraf ingen af dem er specielt pleasant, hvis I spørger mig), synes det var herligt at vide, at i Det Døde Hav der er alt.. ja altså dødt.. Og mit dovne jeg havde også stor glæde af bare at ligge og ploppe rundt i overfladen som en anden glad korkprop. Doing doing doing. 

Det Døde Hav ligger på jordens laveste punkt – 420meter under havets overflade… Dérnede er lufttrykket og iltmætningen så højt og luften så tyk, at en stor del af de skadelige UV-stråler filtreres fra. Dét og kombinationen af de salte bade er årsagen til at mange patienter med hudlidelser (især psoriasis) tager på behandligsophold ved Det Døde Hav. Jeg havde således store forhåbninger om, at lidt plasken ville kurere mig for eksem. Og iøvrigt efterlade mig blød og lækker. Virkeligheden var en anden og knap så mirakuløs. Men blød, det blev jeg absolut!

 

Rejser // Det Døde Hav

 Kommentarer (3)
  • Hold op hvor er det bare flotflotflot! Og tak for lige at putte lidt facts med i indlægget – så blev jeg også det klogere i dag 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top