Vi fik grillet marineret laks med fennikel/dild-salat forleden – det smagte af lige dele sommer og sundt. På den gode måde. Laksen var marineret i lime, citron, soya, limeskal, citronskal og olie og fik en hurtig tur på grillen (ikke som steaks, men som hel lakseside – mest for at den skulle være lettere at få af igen). Salaten var inspireret af Christian Bitz’ instagram og bestod af fennikel, nybælgede ærter, dild og spidskål og fik en helt almindelig vinaigrette på toppen. Det var virkelig lækkert, let og hurtigt at lave (og al credit skal gå til min bedre halvdel for både idé og eksekvering… jeg kan kun tage credit for fortæring;) ). Som nævnt ved tidligere lejlighed prøver vi at blive bedre til at få lavet mere fisk til hverdag og flere varierende salater, og jeg tænker, at I er flere der har samme udfordring, så deraf lidt inspirationsdeling:) Noget af det vi helt sikkert kommer til at gøre mere af, er netop marinade af fisk – det er en ret god idé og tilfører virkelig nogle variationsmuligheder.. Og dét skal man altså ikke undervurdere:) Har I nogen gode letter hverdags-fiskeretter derude? Al inspiration modtages med kyshånd! 🙂
Sund hverdagsmad // Grillet laks med fennikelsalat

Jeg elsker simpelthen fiskeretter! Jeg er helt enig mht marinader. Dét eller en god dressing kan ofte være lige det der skal til for at løfte en simpel ret til noget helt specielt 🙂
Faktisk sidder jeg pt og fortærer en af mine yndlings salater – med laks of course.
Jeg har den herfra https://joseetchris.blogspot.dk/2013/01/sort-quinoasalat-med-blodappelsin.html men i stedet for blodappelsin har jeg brugt grape, og den røgede laks er erstattet af en bagt laksefilet i ovnen med citron og mynte, jeg derefter har blandet i. Prøv det!
Jeg er generelt fan af fisk med ting på, feks porrer i skiver i fad med lidt vand og hvidvin hældt over. Herpå laks påsmurt pesto i rimelig tykt lag eller kulmule med chilikarrytopping (https://skagenfood.dk/da-dk/opskrifter/kulmule-med-karrychilitopping-limesauce-og-groentsagssaut-873)
Dampet torsk med chorizo krummer (chorizo i små stykker stegt sprøde på panden) og aubergine fritter er også et hit herhjemme.
Det lyder rigtig lækkert og fisk er jo så godt, jeg ved ikke hvorfor det alligevel kommer så lidt på bordet men jeg øver mig ihvertfald også lidt.
Når det skal være hurtigt og virkelig nemt for mig så laver jeg gerne denne ret i lidt varierende udgaver, der kan bruges lige de grøntsager eller det fisk man føler for og så smager det skønt.
https://withloveandsugar.dk/nem-og-laekker-hverdags-mad-ovnbagt-fisk-med-citroncherrytomatercitron-og-timian/