Du læser nu
Glad Midsommar

Glad Midsommar

Idag er det svensk Midsommar og jeg har krydset sundet, bundet blomster i håret og hævet snapseglasset i selskab med gode venner. Jeg elsker Midsommar og bliver helt nostalgisk ved tanken om egen svensk fortid – lader minder fylde mit hovede, og kan stadig komme til at tænke en tanke eller tre på svensk, hvis det rigtigt stikker mig;) Jeg er slet ikke ligeså god mere, som jeg var engang – til at tale svensk, altså.. Jeg nåede aldrig at lære mig, at tale rigssvensk sådan for alvor. Men jeg blev så god, at folk generelt troede at jeg var fra Norrland og at min dialekt måtte skyldes en nordlig herkomst. Tilfældet var det modsatte. Min dialekt kom sydfra. Fra “kontinentet”, som det hed sig. Idag er min dialekt imidlertid snarere af gebrokken herkomst – men alle ved jo, at man bliver flydende i de fleste sprog, når først man har fået et par snaps, og det er altså den devise jeg lever efter lige idag. Glad Midsommar 😉

—–ooo—–

Today is Swedish Midsommar and I’ve ventured to the most Southern part of the country to share this festivity with good friends, flowers in my hair and some schnapps… I really love Midsommar and it reminds me of when I myself lived in Stockholm a few years back – it was a great time, and still long back from time to time. Luckily I have a job that allows me to go there almost every month, so I still get to practice my Swedish and enjoy the beautiful city. Today, however, I’m about 700kms south of Stockholm and out in the country side and I can’t wait to celebrate our long Nordic summer nights:)

Glad Midsommar

 

 
 Kommentarer (2)
  • Jeg har altid undret mig over, hvor de får de fine blomsterkranse til midsommerfesterne fra? Fletter de dem virkelig selv? Køber de dem? Please enlighten me 😉

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top