Du læser nu
Opskrift // Lakrids-marengs med hindbærskum

Opskrift // Lakrids-marengs med hindbærskum

Opskrift // Lakrids-marengs med hindbærskum

For et par uger siden fik jeg lyst til en ægte sommerdessert. Og tankerne fløj strakt til friske bær, skum og marengs. En klassisk fuglerede måske? Jeg bryggede videre på tanken og kom i tanke om det lakridspulver jeg købte engang til jul, da jeg skulle lave flødekarameller. Og så var idéen født – 3 lags lakridsmarengs-bunde (what a word…) med sød, syrlig og frisk hindbærskum i mellem lagene og en gang friske bær på toppen. Kombinationen af lakrids og hindbær er én af mine favoritter:) De var super simple at lave og meget dekorative, så jeg tæker, at de er oplagte at servere til et middagsselskab i sommervarmen – bundende kan jo endda laves dagen i forvejen og det tager ikke mange øjeblikke at piske en hindbærskum:)

Opskrift – Lakridsmarengs med hindbærskum  

 • 3 æggehvider
 • 150g sukker
 • 1 spsk lakridspulver
 • 1/4l fløde
 • 1 bakke hindbær

?Kom æggehvider i en skål og pisk til de er næsten helt stive, tilsæt sukker lidt efter lidt og pisk indtil sukkeret er helt opløst. Det tager tid. Tegn cirkler som skabelon til marengsbundene på et bagepapir (jeg brugte en stor kaffekop som skabelon) og bag dem i en time ved 100grader med ovndøren lidt på klem. Pisk piskefløden til skum og mos halvdelen af hindbærene i en skål inden de forsigtigt vendes i den piskede skum. Lad bundende køle helt (helt!) inden de får skum på og byg så kagerne lag for lag:)

Opskrift // Lakrids-marengs med hindbærskum

Opskrift // Lakrids-marengs med hindbærskum

I made liquorice marengue with a raspberry cream/foam a few weeks back.. The combination of liquorice and raspberry works really well and the little desserts turned out so decorative – and, more importantly, super delicious.. Such a perfect summer dessert!

 

Opskrift // Lakrids-marengs med hindbærskum

 Kommentarer (11)
 • Nom! Jeg har drømt om dem her lige siden jeg så indlægget. Jeg er gået i køkkenet og nu skal de laves!

 • Åh – sorry! Ser først din kommentar nu. Jeg har brugt det helt fine, men tror ikke det gør alverdens forskel. Og de kan sagtens laves uden:)

 • De lækre lakrids-marengs med hindbær står på menuen i morgen, og jeg glæder mig til at sætte tænderne i dem.

  Hvilket lakridspulver bruger du? Det helt fine eller det lidt mere grove? Jeg har set, at man kan købe det helt fine i Netto – mon det går an? Og hvis jeg ikke lige kan finde noget, kan man så lave det uden lakridspulver?

 • De var også super gode – jeg er lidt en sucker for marengs… Forudser at der bliver lavet mange marengskager denne sommer, haha 😉

 • Det kommer meget an på størrelsen af underkop (eller hvad man nu vælger at bruge), men regn med ca. 4 færdige kager. Man må jo styre lidt med massen, når man laver cirklerne 🙂

 • Mmmh det lyder lækkert! – mega let sommerdessert. Hvor mange bliver der til ud fra din opskrift? 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top