Du læser nu
Rejser // Jaffa

Rejser // Jaffa

Rejser // Jaffa

Rejser // Jaffa

Rejser // Jaffa

Rejser // Jaffa

Rejser // Jaffa

Rejser // Jaffa

Rejser // Jaffa

Rejser // Jaffa

Jeg nærmer mig langsomt enden på min Israel-føljeton, men før jeg runder helt af, skylder jeg Jaffa et par ord… Jaffa er den gamle bydel i Tel Aviv – og det var med bosættelser fra Jaffa mod nord, at spadestikkene til Tel Aviv blev taget. Jaffa er en gammel havneby fuld af bibelsk historie og som tidligere har haft strategisk betydning i regionen – Jaffa Hill bugner således af arkæologiske guldkorn, der vidner om at Jaffa har været beboet så langt tilbage som 7.500 år f.kr… Vanvittigt at tænke på:) Og fra Jaffas skråninger er der et ret fantastisk vy over det moderne Tel Aviv. En kontrastfuld oplevelse – at stå midt i tusinder års historie og kigge ind over moderne skyskrabere og glasfacader. Dét opsummerer iøvrigt min Israel-oplevelse ret godt. At stå midt i sådan en slags twilight mellem da-tid og n-tid. At have Tel Aviv på den ene hånd, Jerusalem på den anden hånd. At opleve en moderne krig (.. krig er sådan et stærkt ord – som turist opleves det særdeles fredeligt), hvis årsager går tusinder af år tilbage. Det gjorde ret stort indtryk på mig – og jeg har ellers set lidt af hvert:) Nuvel. Som nævnt er vi næsten i mål – næste og sidste indlæg om Israel bliver en opssummerende guide. Er der noget særligt I kunne ønske at jeg havde med?

—–ooo—–

I’m slowly approaching the last of my Israel posts, but before ending the series I owe Jaffa a few words… Jaffa is the old part of Tel Aviv – or actually, it’s an old habour city from where inhabitants moved north and founded what today is known as Tel Aviv… Jaffa dates back almost 10.000 years (that is crazy) and from the hills there’s a spectacular view of modern Tel Aviv. And it’s such a contrast standing there in thousands of year’s history, looking at a modern skyline and glass facades. And that contrast, really sums up my experience of Israel – it’s like being in a twilight between old and new, history and present day. It’s pretty special!

Rejser // Jaffa

 Kommentarer (6)
  • Det er noteret – jeg får det tilføjet! Tak for input – og glææææd dig 🙂

  • Måske lidt om sikkerheden er, og hvordagn “krigen” opleves som turist. Du berører det lidt i det her indlæg, men også om du havde nogle overvejelser over at tage afsted med den konflik der er!

  • Hej Christine,

    Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide hvor man skal bo, gode steder at spise, de bedste steder at gå ud, de bedste oplevelses/kulturelle locations, og ja.. generelt hvad du synes er det bedste ved Tel Aviv 🙂

    Jeg har nemlig selv heller ikke været der endnu, men jeg skal derhen på min næste ferie 🙂

  • Hej.. Kunne godt tænke mig at høre din mening om hvor det er godt at bo? Overvejer selv at tage på ferie i Tel Aviv, men er svært at finde ud af hvilket område vi skal finde et hotel.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top