Du læser nu
Opskrift // Sommersalat med figner og frisk mozzerella

Opskrift // Sommersalat med figner og frisk mozzerella

Opskrift // Sommersalat med figner og frisk mozzerella

Jeg fortsætter mit projekt med at få bygget et bibliotek af gode salater – jeg er ikke nået så langt endnu, men det kommer dag for dag 🙂 I weekenden bød jeg gæster på denne nye favorit – den er lavet på frisk spinat, en masse frisk basilikum, søde og bløde friske figner og frisk mozzerella… Det klæder den iøvrigt dobbelt godt at få en lidt sød vinaigrette eller balsamico-eddike på toppen.. Og vil man bruge den som madsalat kan man med fordel tilføje en lækker parmaskinke:) Så simpelt, så godt. Jeg leder iøvrigt efter inspiration til gode (grønne) salater – jeg synes det er svært at finde nogen, som ikke er med enten pasta, kartofler, speltkerner eller lignende. Hvis I har gode forslag må I enten sige til:)

—–ooo—–

I’m still trying to build a portfolio of great summer salads – this weekend I made a salat with fresh spinach, fresh basil, sweet figs and fresh mozzerella.. It turned out super good and it’s so simple. If you’d want to use it as a full meal salad, then you could add some good parma ham and a bit of balsamico vinegar. Yum!

Opskrift // Sommersalat med figner og frisk mozzerella

Opskrift // Sommersalat med figner og frisk mozzerella

 

Opskrift // Sommersalat med figner og frisk mozzerella

 Kommentarer (6)
 • Uuh, den ser virkelig lækker ud den salat, den skal bestemt prøves 🙂
  En favorit herhjemme er en salat bestående af spinat, vandmelon, avokado, basilikum, evt. ristede græskerkerner eller saltmandler og evt. stegt haloumi, man kan sikkert også bruge feta, hvis man er til det. En anden favorit er en salat med finthakket blomkål (nemmest i en foodprocessor) blandet med hakket bredbladet persille, en smule citronolie og halverede cherrytomater med et drys ristede pinjekerner på toppen. En sommerklassikker er også spinat, jordbær (eller blåbær), avokado, friskbælgede ærter og evt. lidt ristede pinjekerner eller saltmandler.
  Håber det kan give en smule inspiration 🙂

 • Den ser lækker ud! En af mine favoritter til grillet kød eller fisk her i sommermånederne er en salat bestående af fintsnittet spidskål, radiser i fine skiver, friske blåbær, tørrede tranebær og pærer. Herlighederne vendes i lidt æblecidereddike (evt. blandet med agavesirup, salt og peber) og slutteligt pyntes der med ristede, hakkede valnødder. Måååms, I tell you!

 • Lækkert det må prøves! Flere af dem 🙂 den smager sikkert også godt med feta i stedet for mozzarella, kunne jeg forestille mig 🙂

  Min favorit lige nu er avokado, æble, spinat og saltristede græskarkerner – enkel, men virkelig god og mættende!

  At varme en squash på panden med salt og sesam og tilføje til en salat er også altid et hit! 🙂

 • Jeg har gang i to favoritter herhjemme lige nu.
  Den ene består af grillede auberginer og squash sammen med lidt hvidløg og rosmarin (på panden dur også), moden mango, evt. tomat, en masse frisk basilikum, evt. rucola og ristede pinjekerner på toppen. Det hele blandes med lidt æble eddike, citron skal og citron saft. Friskt og lækkert.
  Den anden er lidt mere “fyldig” og ret sommerlig. Grønne linser koges, blandes med frisk rå spidskål og radiser, fennikel kan også tilføjes, men den kan faktisk ikke helt smages (jeg synes også salaten er fin uden). Så blandes det hele med en dressing lavet af smagsneutral olie, sennep, revet citronskal, citronsaft, salt og peber. Den mætter godt på grund af linserne og smager så lækkert og knaser godt! 🙂
  Håber det kan bruges til lidt inspiration 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top