Du læser nu
Opskrift // Friske vietnamesiske forårsruller med verdens bedste peanutsauce

Opskrift // Friske vietnamesiske forårsruller med verdens bedste peanutsauce

Opskrift // Friske vietnamesiske forårsruller med verdens bedste peanutsauce

Ahhh – jeg elsker vietnamesiske forårsruller.. Både fordi det er verdens letteste aftensmad på dovne dage og fordi de er den perfekte kombination af friske, sprøde, fyldige, mættende og velsmagende. Haps. I sidste uge serverede jeg dem til familiemiddag  – så selvom disse billeder måske ser rolige og, even, opstillede ud, så blev de altså taget midt i klassisk familiemiddag. Med en 3årig. Og én på 7 måneder, der var igang med at æde noget køkkenrulle. Med lidt mindre beskæring og sløret baggrund ville man på disse billeder kunne se min nevø være i fuld gang med at glatte en våde rispandekage ud direkte på spisebordet. Og dét er jo det lækre. Bygselv-mad. Perfekt til gæster. Og især til børnegæster. Så sådan blev det altså. Man kan jo fylde alt mulig i dem og det er jo ikke rocket science så jeg vil ikke udpensle opskriften på selv ruller her – til inspiration kan jeg fortælle at jeg havde lavet hoisin-marineret grillet andebryst, kinaradisse, forårsløg, agurk og gulerod som fyld. Og masser af frisk koriander. Det elsker jeg nemlig. Men peanutsaucen vil jeg dele, for i modsætning til dem jeg tidligere har lavet var denne noget helt særligt – og lidt fastere i konsistensen, hvilket gør den helt oplagt at komme.. øh.. indvendigt (?) i rullerne. Til maden fik vi den nye Jacobsen ‘Velvet’, som vandt stor begejstring – perfekt og – netop – fløjlsagtig sommerøl, der sagtens kan klare lidt mad med karakter. Mhmmm. Dem kommer jeg til at drikke mange af i sommer.

Opskrift // Verdens bedste peanutsauce

  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stykke frisk ingefær på ca. 3 cm
  • knolden af 1 stængel citrongræs
  • 1 dl peanutbutter uden sukker
  • Saften fra 2 limes
  • 1 tsk mørk farin eller muscovadosukker

Snit løg, hvidløg, ingefær og citrongræs meget fint, og svits det i olie på en medium varm pande ? undgå, at det bliver brunt. Tilsæt peanutbutter, limesaft og sukker, og varm saucen igennem. Mega let, men mega lækkert – helt oplagt som nem hverdagsmad og sammen med almindelig soya giver det bare rullerne det ekstra pift 🙂

Opskrift // Friske vietnamesiske forårsruller med verdens bedste peanutsauce

Opskrift // Friske vietnamesiske forårsruller med verdens bedste peanutsauce

 

 Kommentar (1)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top