Du læser nu
Grydebrød’ – verdens bedste brød

Grydebrød’ – verdens bedste brød

opskrift-verdens-bedste-brød-vand-mel-gær-salt-acie-blog-madblog-no-kneadMhmm.. Dette er egentlig en genganger, for jeg har delt opskriften før – men det er så godt og så nemt, at opskriften godt kan klare endnu en omgang. Det er ikke så tit jeg spiser franskbrød – jeg forsøger at bruge mine hvedekvoter fornuftigt og der er jo mange syndere at vælge imellem. Sol og vind, må fordeles ligeligt;) Anyhow… Franskbrød – det er en sjælden nydelse, men når det skal være, så skal det altså være rigtigt godt brød.. Og dette er perfekt til både weekend-brunchen, rejemaden til frokost eller tapastallerknen til aften. Og hvis I er nogle, der fordriver sommerdagene i sommerhus, så skal I altså bage det her brød – det er perfekt til sommerhuslivet! Dejen skal laves aftenen i forvejen og have lov til at stå i køleskab natten over og hæve, men ellers tager det nærmest ingen tid 🙂

opskrift-verdens-bedste-brød-morgenbrød-morgenmad-brunch-vand-mel-gær-salt-acie-blog-madblog-no-kneadOpskrift // ‘Grydebrød’ – Verdens Bedste Brød

 • 6 dl vand
 • Et stykke gær på størrelse med en ært
 • 1 spsk. alm salt
 • 1 spsk flagesalt
 • 625 g hvedemel

Opløs gæret i det lunkne vand. Tilsæt salt og hvedemel og rør dejen sammen – den skal være våd, men samlet. Til dejen på køl natten over i en lukket beholder eller lad plastfilm dække skålen (det er træls at opdage at dejen er vokset over skålens breder næste morgen…). Tænd næste ovnen på 275′ varmluft og sæt en gryde med til ‘opvarmning’. Vær opmærksom på at alle grydens dele skal kunne tåle varme – den må altså ikke have fx. plasthåndtag! Når ovnen er varm tages gryden ud (vær forsigtig) og dejen hældes i gryden. Det ‘knitrer’ typisk lidt. Herefter drysses flagesalt over dejen. Bag så dejen i gryden under låg på i ca. 35-45minutter og så uden låg de sidste 10minutter. Hold gerne øje med at brødet ikke bliver for sort – det kan godt gå hurtigt, når låget først tages af; brødet skal ud, når du synes det har fået den rigtige gyldne farve… Er man i tvivl om brødet er færdigbagt kan man med fordel banke lidt forsigtigt i bunden – lyden skal være hul, så er brødet færdigt. Lad brødet køle i minimum 20 minutter inden servering.

opskrift-verdens-bedste-brød-3-vand-mel-gær-salt-acie-blog-madblog-no-kneadI don’t eat white bread too often (I have a wheat-intolerance, which has put an end to that loving relationsship), but when I do it’s typically this one. The recipe is so super simple and the bread is so super good. Mix 6dl of lukewarm water with a tiny bit of jeast (about the size of a chickpea), a tablespoon of regular salt and 675grams of flour. Let the dough rise overnight in the fridge and bake in a pot (with the lid on). The pot and oven should be preheated to 275′ and the bread needs about 35-45minutes with the lid on and  the final 10 minutes without. Let it cool for at least 20mins before serving.

opskrift-verdens-bedste-brød-2-vand-mel-gær-salt-acie-blog-madblog-no-knead

 

 Kommentarer (7)
  • Gryden er faktisk vigtig – den holder dampen inde og sikrer at skorpen bliver sprød og at brødet hæver flot op 🙂

 • Hvor lyder det brød lækkert – bare ærgerligt, at jeg af en eller anden grund kun har grydelåg med plastichåndtag?! Det må der vist rettes op på, så jeg på et tidspunkt kan få bagt denne her sag! 🙂

 • Jeg bager også denne slags brød. Men jeg bruger dog tupperwares ‘ultra Pro’ som nærmest er en slags stegeso, og så kan den gå i ovnen på 250 grader 🙂 kan kontaktes på facebook via Cecilia Helverskov Andersen for mere Info om salg af tupperware

 • Det er næsten også altid det brød jeg bager – jeg mener, jeg så det første gang i go’morgen danmark engang. Det er nemt, det tager ingen tid, og så smager det fantastisk! Kunsten er kun at lave det, når man har masser at dele med, for ellers kommer jeg i hvert fald temmelig let til at kværne temmelig meget af verdens bedste brød!

 • I den danske opskrift skriver du 45 minutter, i den engelske 35? Det lyder lækkert og enkelt, så jeg kunne godt tænke mig at prøve det af her i den endnu lidt våde sommerferie. 🙂
  (NB: “Vær”, ikke “hver” 😉 )

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top