Du læser nu
OPSKRIFT glutenfri tortillas

OPSKRIFT glutenfri tortillas

OPSKRIFT <i>glutenfri tortillas</i>
Da jeg boede i LA levede jeg nærmest af fish tacos – små lækre og friske bidder, der smagte af lige dele solmodne tomater, koriander, avocado, lime og friskfanget fisk. Mhhmm. Herhjemme har mexikansk mad været sådan noget, der typisk kom ud af en rød papæske og altså er så langt fra friskt, som noget næsten kan være. Det er synd. For mexikansk er virkelig lækkert, og jeg vil gerne slå et slag for både BarBurrito, Condesa og taco-standen ude på papirøen. Sådan burde al meximad smage!

Men, som de fleste af jer ved, så har jeg et lille problem med hvede og selvom jeg typisk tillader hvedesynder i weekenden, så er det stadig meget rart at have alternativer. Derfor jublede jeg, da jeg fandt en opskrift på hvedefri tortillas helt uden mel. De er typisk lavet på en blanding af majs- og hvedemel, men kan altså også laves uden.

Opskrift // Glutenfri tortillas (6stk)

  • 2 tsk. tapioca-mel
  • 2 dl majsmel
  • 2 dl vand
  • 3 æg
  • salt

De top meltyper blandes sammen – tapiocamel fandt jeg i den asiatiske købmand på Istedgade, og det er den slags steder, jeg tror man skal lede for at finde det. Derefter piskes vand i og så til sidst piskes salt og æg i. Dejen bliver bedst, hvis den lige for lov til at hvilke lidt i køleskabet inden den steges på panden som små almindelige pandekager.

OPSKRIFT <i>glutenfri tortillas</i>

OPSKRIFT <i>glutenfri tortillas</i>

After living in SoCal for a while I’ve become a crazy fan of ‘real’ mexican food… Y’know the fresh and tasty kind – not the kind that comes out of a cardboard box. But I can’t eat too much wheat, so I was very excited to find this glutenfree recipe: 2 table spoons corn flour, 2 tea spoons tapioca flour, 2 dl of water, 3 eggs and a pinch of salt. Whisk everything together and let the batter rest in the fridge for 30mins before frying like regular pancakes.

 Kommentarer (2)
  • Jeg er tosset med fisketacos og jeg er ekstratosset med bløde, frisklavede taco”skaller”, som er så meget bedre end dem man kan købe i supermarkedet. Smagte dem også første gang i Californien på ferie. Jeg håber, at der er mange der vil prøve din opskrift 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top