Du læser nu
3 easy ways to EDIT YOUR BLOG PHOTOS

3 easy ways to EDIT YOUR BLOG PHOTOS

3 easy ways to <i>EDIT YOUR BLOG PHOTOS</i>

Forleden blev jeg spurgt om jeg ikke ville dele lidt tip til hvordan jeg redigerer mine billeder – og det vil jeg gerne:) Gode billeder handler delvist om et godt kamera med god optik (til bloggen skyder jeg med alt fra et Sony a6000 til et Canon EOS100D med 50mm f/1.4 objektiv til et Canon EOS M med 22mm f/2.0 objektiv…), en god fotograf og god efterbehandling.

Mine Photoshop-skills er 100% selvlærte og det viser sig sikkert i den måde jeg arbejder med programmet – folk med skoling kan garanteret en masse mere, men ‘billedbehandling’ stod altså ikke lige på valgfagslisten på mit studie 😉 Nuvel. De 3 skridt i kan se nedenfor er de ting jeg typisk gør ved mine billeder – det er ikke en udtømmende liste, for alle billeder er forskellige og ‘kræver’ forskellig efterbehandling. Men altså – de her 3 trin udgør typisk basen i mit arbejde, og er et godt udgangspunk for næsten alle billeder 🙂

1. Originalbilledet

2. Beskær og ret til

Jeg er alt for utålmodig til at få framet mine billeder 100% rigtigt når jeg tager dem – jeg får altid alt muligt mærkeligt med, får dem taget skævt og får slet ikke coinet beskæringen. Derfor starter jeg altid med at sikre at mit billede er lige og for at beskære det, så jeg kun for ‘det rigtige’ med.

3. Curves

Med curves kan man rette lys, skygge og midtertoner – de fleste billeder få lidt dybde med en subtil s-kurve, så det er typisk sådan jeg starter. Jeg kan godt lide når billederne er meget lyse (tendens til overbelysning), men det er jo en smagssag. Det ordner jeg også med curves.

4. Levels

Man bruger levels til at korrigere toneområdet og farvebalancen i et billede ved at justere intensitetsniveauerne i billedets skygger, mellemtoner og højlys. Jeg giver typisk mine billeder noget køligt blåt og noget varmt rødt – det er ikke sikkert, at det samme fungerer for jer, men med levels kan man selv justere og finde præcis den farvebalance man selv synes giver billedet dét ekstra.

Ekstra tips

Det letteste er klar at sidde og prøve sig lidt frem – på den måde får man bedre forståelse for, hvad de forskellige værktøjer gør. De her 3 trin er ret basic, og nogle vil nok ikke føle sig hverken helt og halvt færdige. Har man ikke tilgang til Photoshop findes der flere gratis-versioner, der (mere eller mindre) har samme funktionaliteter – selv startede jeg med at bruge GIMP, som er gratis, inden jeg skiftede over til Photoshop.

—ooo—

These tips are pretty basic, but I was asked how I edit my photos and it really differs from photo to photo – these 3 steps are, however, usually my starting point. I start by cropping and making sure my photo is level – I’m far too impatiant to make sure my framing is spot on when I take the photo, so I use Photoshop to do that. Then I adjust the curves – most pictures benefit from a slight s-curve, to give them a little more contrast, light and depth. And then finally I go to levels, where I can correct the tones and colorbalance – I like to give my photos a little extra blue and a little extra red. It’s not a given, that you’ll like the same, but the levels tool will help you find your own preferred balance 🙂

 Kommentarer (12)
 • I starten af året skiftede jeg fra Picasa (det var gratis…) til Lightroom, som vistnok er en mindre kompliceret udgave af Photoshop. Det krævede lidt tilvænning, men jeg er virkelig glad for Lightroom efterhånden, hvor man også kan redigere curves. Levels har jeg ikke forsøgt mig med endnu, men tak for tip! Og i øvrigt fedt med de gode indlæg på det sidste. Der har været masser af inspiration og gode råd at hente!

  • Jeg bruger også lightroom, men kun til at ‘vælge’ billeder. Altså typisk bliver der jo taget en del og så er det let at bladre igennem og importere med lightroom!

 • Tusind tak fordi du skrev indlægget, efter min opfodring på tidligere blogindlæg.

  Må straks kaste mig ud i at redigerer på Photoshop

  • Det var så lidt – tak til dig, for godt indspil og inspiration:) Det er jo let, at skrive gode indlæg, når ens læsere serverer idéerne på et sølvfad 🙂

 • Tak for tips 🙂 Selv bruger jeg bare picmonkey på min computer, og det fungere fint. Et af vinterens projekter er dog et fotokursus – for jeg er får slet slet ikke det optimale ud af mit kamera. Det er rart med de små blogtips du kommer med indimellem 🙂

  • Jeg har også overvejet at komme med et lille fotoindlæg – det kan være det kan være starten på din opgradering af fotoskills 🙂 Og dejligt at du kan lide dem!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top