Du læser nu
OPSKRIFT Guacamole og Pico de Gallo

OPSKRIFT Guacamole og Pico de Gallo

OPSKRIFT <i>Guacamole og Pico de Gallo</i>

Som jeg nævnte for nogle uger siden, så har mine måneder i Californien efterladt mig som en sucker for mexican food (og many other foods, men lad nu det ligge..) på den friske og lækre måde. Den slags der smager af koriander, lime, avocado og friske modne smagfulde tomater.. Jeg husker tydeligt, da jeg én af de første dage i L.A. hentede mexikansk og servitricen kækt spurgte “D’you want some Pico de Gallo to go with that?”……… Mig – forvirret og i tvivl om hvad det var damen lige havde sagt. Om hun overhovedet havde sagt noget. Eller om det var en slags tudse i halsen. “Ehrm.. Excuse me?”.. “Do – You – Want – Some – Pico – De – Gallo – with – that – order – miss?”.. Stadig forvirret. Pico-hvaffor-noget? “Ehrm… What’s that?”, fik jeg forsigtigt fremstammet. Og hendes ansigtsudtryk skiftede så fra træt til lige dele irriteret og overbærende, over dét tydeligt helt retarderede menneske, der stod foran hende.. “What Pico De Gallo is? It’s… uhm… tomatoes.. and stuff.. like salsa.. but fresher”..

Jeg takkede naturligvis ja, og således var kimen til et smukt kulinarisk venskab lagt mellem mig og den lille tomattopping med det mundrette navn ‘Pico De Gallo’. Idag kan jeg nærmest ikke spise mexikansk uden at det er der. Og heller ikke uden guac. Rigtig guac. På avocadoer, lime, koriander, løg, hvidløg, chili, spidskommen. Ikke den slags, der kommer ud af et papirsbrev i pulverform. Og skal have creme fraiche i sig (… wtf?!).

Så hermed altså opskriften på nogle af mine favorit-toppings til mexikansk mad. Helt klassiske. Helt enkle. Helt lækre.

Opskrift // Frisk og lækker guacamole 

 • 2 modne avocadoer
 • 1 lille eller 1/2 stort rødløg, hakket
 • 1 stort fed hvidløg, presset
 • 1-2 tomat, fint hakket
 • 4 spsk hakket korriander
 • Saften af 1/2 lime
 • Salt og peber
 • Lidt friskhakket chili

Bland alle ingredienserne – jeg kan bedste lide når min guac er lidt rustik og har lidt tekstur, så jeg hakker lidt groft, men det er en smagssag og man kan gøre ret meget som man vil.

Opskrift // Pico De Gallo – frisk tomatsalsa

 • 400 g modne tomater
 • 1 lille løg
 • 1 grøn chili, gerne en frisk jalapeno
 • 1 bdt koriander
 • 1-2 lime, saften af
 • Salt

Hak tomater, løg, chili og koriander fint. Bland det i en skål og mos gerne tomaterne lidt ud, så de giver saft og smag. Pres limesaften ud over og smag til med salt.

OPSKRIFT <i>Guacamole og Pico de Gallo</i>

As mentioned a few weeks ago I’m such a sucker for real mexican food. Not the greasy kind that comes out of a box, but the fresh kind that tastes of avocados, ripe tomatoes, cilantro, onions and chilis… Two of my fave toppings are the classics – the guac and the Pico De Gallo. I’ve listed the recipes in Danish in the above, but if there’s any English speaking readers who’d want them please let me know and I will translate.

 Kommentar (1)
 • Heldigt at jeg har fundet dig,da jeg spurg via Google på opskrift til opskrift til Pico .
  Det glæder mig til at følge dig.
  Pl. send mig din hjemmeside .

  1000 tak en peruvianske ny fans.
  Elsa

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top