Du læser nu
NEW YORK CITY by night

NEW YORK CITY by night

NEW YORK CITY <i>by night</i>

Det er svært ikke at blive betaget af New York i dagslys… Og efter mørkets frembrud er det helt umuligt. Det er mit 4. besøg i byen, og alligevel bliver lige overrasket hver gang. Kigger drømmene op langs bygninger, der virker som om de næsten rækker helt ind i himlen. Ser taxaernes røde baglygter danse afsted over toppede brosten, og de mange lysende vinduer som små smilende øjne i mørket. Bliver overvældet af larmen, lydende, lugtene og det skiftende lys fra Times Squares billboards… Rødt, blåt, grønt, gult, lilla. En regnbue af kunstigt reklamelys der fylder nuet. Jo. New York by night er noget helt særligt. Ligegyldigt hvor mange gange man har været her. Ligegyldigt hvor mange andre steder i verden man har besøgt og set. Måske er det derfor folk bliver ved med at komme tilbage til the city of dreams?! 

Vi planlægger ihvertfald allerede næste tur. Det er selvfølgelig også lettere, når man har en seng og nevøkrammere, der altid står klar til, hvis man lige skulle få lyst. Og det har vi. Lyst altså. Egentlig er det lidt skørt, at der er gået så lang tid siden jeg sidst har været her. Sidste gang var I faktisk også med. Eller. De af jer, der har hængt med fra begyndelsen, ihvertfald. I er heldigvis blevet lidt flere undervejs;) Jeg var ung, fri og lykkelig, drak Coronaer på en tagterasse i Soho og shoppede dimser i Items by Marc Jacobs-butikken. Som jeg går ud fra, at man gør det, når man er 22 og har brugt de fleste af sine penge på flybiletten og de mange Coronaer… Nuvel.. Jeg forelskede mig i vestkysten (… jeg er altså også stadig mere en Westcoast-kinda-gal, hvis jeg skal vælge..), Los Angeles, livet under palmerne og en lidt mere laidback livsanskuelse, og fik i den sammenhæng (helt fejlagtigt og misforstået) vist også tilegnet mig en mindre begejstret indstilling til all things on the East coast. New York inklusive.

Heldigvis kan man jo få i både pose og sæk (ikke mindst i the land of the free and the home of the brave..) og begejstringen for New York er altså genfundet.. Faktisk i en sådan grad, at den næsten kan være svær at få omformet til ord og indlæg – men jeg skal gøre et ihærdigt forsøg:) Nu er vi tilbage i forstæderne og den næste uge skal gå med roadtrips og udflugter – måske til Boston, Philadelphia eller andet? Er der mon nogen, der har gode forslag?

 Kommentarer (8)
 • Dine ord om New York rammer helt plet! Det lyder som om I virkelig nyder det 😀
  For to år siden tog vi på nogle ugers roadtrip i nærheden af New York (for ligesom at kunne aflevere lejebilen igen), og vi nåede både Connecticut, som virkelig var flot, og også Pennsylvania, som i Amish-områderne virkelig var spændende. Vi boede i nærheden af Lancaster, og jeg elskede at køre rundt og spotte hestevogne, haha! Kunne forestille mig det var utrolig flot nu her i efteråret. Lige nu er vi selv i North Carolina, hvor vi en af de kommende dage rammer South Carolina og Charleston. På tilbagevejen til New York for at skifte lejebil, satser jeg på at vi tager Blue Ridge Parkway (SÅ flot et område, som man også sagtens kan nå fra Virginia!), og så skal vi vist også et smut forbi Washington D.C. Den by er simpelthen så flot!
  Glæder mig til at se hvor I ender på jeres roadtrip 🙂

  • Ved du at jeg har boet i NC? Jeg levede af solskin, whiskey og forelskelse og var 22:) Jeg boede i Chapel Hill og kan virkelig anbefale en tur til kysten (Wilmington fx). Raleigh er ret kedelig, men som du selv er inde på så er BRP fantastisk smuk!!

   God ide med Amish – det ryger på listen!!

  • Ej hvor sjovt! Nej, det vidste jeg faktisk ikke. Så kan jeg godt forstå I valgte at køre nordpå og opleve Boston 🙂 Vi når desværre ikke mere kyst i denne omgang, da vi skal retur til Newark og bytte bil, men i weekenden står den på Washington D.C.!
   Og at opleve Amish-folket er virkelig en oplevelse!

 • Jeg har tilbragt 8 laaaange uger i Boston i forbindelse med noget Harvard summer school, og må indrømme at jeg ikke var synderligt begejstret for selve byen. Hvis i er friske på at køre lidt længere nordpå og gerne vil se på natur, kan jeg anbefale at køre op til Acadia National Park i Maine – helt utrolig smukke omgivelser og så er Maine lobsters jo kendte i hele USA 🙂 Efterår i New England skulle eftersigende være et betagende syn med træer i grønne, gule og røde farver. Ej, jeg kan allerede mærke at jeg er ved at dø af misundelse! Rigtig god tur, hvad end i finder på. 🙂

 • New York er jo, som alle siger og synes, den fedeste by, men Boston er nu heller ikke skidt. Min søster bor der, og jeg besøger hende flittigt. Den har et lidt mere europæisk vibe, hvilket jeg godt kan lide som afveksling til NY.

  Besøg kvarteret Beacon Hill og spis morgenmad på enten The Paramount (Charles Street) eller Panificio (Charles Street). Der er et væld af hyggelige legepladser i selve Beacon Hill, som man passende kan besøge, når man har spist morgenmad. Eventuelt med en kaffe fra en af de tre Starbucks, der er i selve Beacon Hill. På Myrtle Street finder du en stor legeplads, der er rigtig fin – i skyggen.

  Derudover så er der, hvis vejret tillader det, et gratis badebassin for de små (som i meget lavvandet med livreddere, legeplads ved siden af og mulighed for at slænge sig i græsset, mens de bader) langs floden, som man kan besøge efter et smut til enten Harvard (de har virkelig mange hyggelige spots, hvor man kan spise sin frozen yoghurt) eller Science Museum, der muligvis lyder kedeligt, men er alt andet end det. Der er et VÆLD af ting – for både store og små. Man kan bruge halve eller hele timer derinde.

  Langs floden er der naturligvis bare virkelig fint og hyggeligt – og flere legepladser.

  Newbury Street og gaderne omkring dem byder på gode (!!) shoppingmuligheder og hyggelige kaffesteder. Især findes der et tæt på parken og kirken i den ene ende af Newbury Street, der klart er favoritten. Prøv deres iskaffe – og en liiille kage til.

  Boston byder også på et væld af neglesaloner, og det er satme fedt at have pæne negle. De er tilmed billige!
  Nup dem i Beacon Hill. De er bedre end dem, der er i centrum (Newbury etc.)

  South end af Boston er ligeledes hyggelig – så længe man ikke kommer fooor langt syd på, hvor der er knap så hyggeligt. Prøv South end Buttery for god mad, GODE fries og lækre drinks.

  Anyways, nu skal jeg vist videre i teksten. Nyd ferien!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top