Du læser nu
OPSKRIFT – brændte lakridsmandler

OPSKRIFT – brændte lakridsmandler

OPSKRIFT <i>- brændte lakridsmandler</i>

I weekenden lavede jeg brændte lakridsmandler. Mest fordi jeg havde lyst til en snack, og lejligheden var ryddet for alt, der var bare remotely snack-agtigt. Heldigvis havde vi mandler i skabet, men dem synes jeg alligevel var lidt for kedelige i deres rå form, så jeg rodede videre i skabene. Fandt noget lakridspulver. Og noget florsukker. Og så var planen klar – brændte lakridsmandler. Mhmmm….

Opskrift – brændte mandler med lakrids

 • En dl mandler
 • 4 spsk vand
 • 2 spsk flormelis
 • 3 spsk lakridspulver (jeg brugte den fra Urtekram)

Fordel mandlerne i ét lag på en tallerken (gerne med lidt kant – jeg brugte en helt almindelig hvid riflet fra Royal Copenhagen.. Brug ellers en dyb tallerken) og drys så lakridspulver og flormelis udover og tilføj vandet. Rør det hele sammen, men sørg for at mandlerne ligger i ét lag til sidst. Stil så blandingen i mikrobølgeovnen og giv den et par minutter. Tiden i mikrobølgeovnen afhænger i meget høj grad af den pågældende mirkoovn, så jeg vil helst ikke sætte præcist tal på. Det vigtige er bare, at sætte mandlerne i ovnen og give dem nogle omgange af et par minutter og røre i massen mellem hver omgang. Til sidst vil mandlerne være søbet ind i en yderst klistret masse (den må ikke være for ‘våd’ og flydende, men omvendt skal mandlerne heller ikke være brændt helt af). Lad mandlerne køle af på tallerknen – når de er kølet af vil de ikke være specielt klistrede, men hårde og lette… Og lige til at spise;)

OPSKRIFT <i>- brændte lakridsmandler</i>

OPSKRIFT <i>- brændte lakridsmandler</i>

OPSKRIFT <i>- brændte lakridsmandler</i>

Use one cup of almonds, 4 tbls of water, 2 tbls of icing sugar and 3 tbls of liqourice powder. Spread the almonds in a single layer on a plate (or a deep dish) and sprinkle the licorice powder and icing sugar over them. Add the water and stir it all together, making sure the almonds end up in one layer again. Put the mixture in the microwave and give it a few minutes. The time in the oven depends heavily on the type of micro oven, so I’d rather not be too specific on this point. The important thing is to give them a few minutes at the time, stirring in between. Finally, the water, sugar and liqourice will have melted into a sticky mass (it shouldn’t be too ‘wet’ and runny, yet the almonds shouldn’t be completely burned). Let the almonds cool on the plate – when they’ve cooled they’ll not be particularly sticky, but light and hard… And very delish;)

 Kommentarer (11)
 • De ser alt for lækre ud, og med et stort lager at lakridspulver stående kunne jeg ikke andet end lige at prøve at lave dem. Mine er dog blevet noget klistrede frem for lette som dine ser ud til at være. Ved du hvad der kan være gået galt? Om de har fået for meget eller for lidt?

  • Umiddelbart tror jeg, at de har fået for lidt.. Du ved – massen skal blive rart varm for at mandlerne nærmest ‘kandiserer’ og ikke bare bliver søbet ind i karamel… 🙂

   I min portion fik de så meget varme, at nogle af mandlerne blev lidt sorte i bunden – dem sorterede jeg bare fra, og så var resten fine. Men det giver en indikation om hvor meget de skal have!

   KH

  • Tak for svar, må igang igen – og i mellemtiden spise mine nu i stedet karamelmandler (selvom de ikke helt blev en succes, smager de nu meget godt alligevel)
   – Fortsat god dag til dig 🙂

 • Åh, lakridsmandler er bare SÅ lækkert! Jeg får også bare altid snackcravings, så det er lækkert med nemme opskrifter i ærmet til når trangen bliver for stor 😉
  Et tip til dem der gerne vil undgå sukker, er at lave mandlerne med lidt flydende sødemiddel i stedet for flormelis. Forskellen kan næsten ikke smages! 🙂 De er også gode med ren, rå kakaopulver 😀

  – Annawarrington.dk

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top