OPSKRIFT – enkel og lækker æblekage – ACIE
BUSINESS CASUAL - i læderleggings og blazer

OPSKRIFT – enkel og lækker æblekage

OPSKRIFT <i>- enkel og lækker æblekage</i>

Jeg elsker den her tid på året. Ikke kun fordi jeg kan gå rundt i læder og strik og have det lækkert – men også fordi de danske æbler lige nu smager som englene synger. Jeg elsker-elsker-elsker danske æbler der er fulde af smag, lidt sure, lidt søde, super saftige og helt friske. Som barn blev jeg altid fodret med ‘Golden Delicious’ (jeg ved ikke hvordan det kunne være min mors favorit), og i min verden kan man dårligt komme længere fra et godt dansk æble end det søde halv-flade stads. Næ nej. Jeg snakker om dem, der er lidt røde, lidt grønne. Og som dufter helt rigtigt!

Den her sag kender de af jer, der læser regelmæssigt med. Eller næsten ihvertfald. For egentlig er den baseret på min go-to-kage, som kan varieres i én uendelighed. I sommers lavede jeg den som ferskentærte, men med lidt kanel og friske danske øko-æbler gør den det også helt eminent som æblekage.. Og det bedste – at den er så vanvittigt let at lave:)

Opskrift – Acie’s æblekage

2 æg

160g sukker

100g mel

t sk vanilie

3 danske øko-æbler

1 tsk kanel

Forvarm ovnen til 200 grader og skræl æblerne. Pisk sukker og æg hvide og pisk så mel, kanel og vanilie i. Hæld dejen i en smurt tærteform og skær æblerne i tynde skiver. Dekorér kagen med æblerne og bag kagen i en forvarmet ovn ved 200g i 18-20 minutter?. Ooog ? servér gerne kagen med vanilieis. Det er unbeatable.

OPSKRIFT <i>- enkel og lækker æblekage</i>

It?s apple season and Danish apples are really among the best there is… I made this apple pie a few days back and it?s really a fave in my kitchen ? let me know if you?d like the recipe in English. I?ll make sure to add it ? it?s super simple and super good:)

 

14 kommentarer

 • Claus

  Hej Acie, der står man skal bruge 2 æg, men er det kun hviderne der skal bruges?, æggeblommerne bruges måske til pensling, eller bruges slet ikke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Mega lækker! Lavede den igår. Skal der også æbler indeni eller kun på top?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg skal have kage med på mit job og denne ligner noget jeg kan finde ud af. Hvordan er den hvis man laver den dagen før den skal spises?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Den er helt fin – pas på du ikke overbager den (self), men æblerne vil holde den ‘fugtig’ 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] en masse æbleopskrifter (se blandt andet mine opskrifter på en varm snueknuser, apple fritters og den letteste OG lækreste æblekage), for det er jo typisk sådan med æbler at man lige pludselig får en kæmpe portion og så skal […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Rigtig lækker kage, jeg kom mandelflager og perlesukker på inden den kom i ovnen. Den blev rigtig lækker og så flot ud.
  Mvh Lone Lautrup

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Mums, hvor lækkert, den må prøves! Men hvor mange tsk’er vanilie skal der i? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har længe haft lidt af en ægge-skræk (I know, det er skørt!), både fordi jeg er bange for høns, men også fordi jeg aldrig har været så glad for at slå æg ud som gør, når man bager. Men nu er det vist på tide, at jeg får gjort op med den skræk. Og din æblekage ser ud til at være et virkelig godt sted at starte 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fnis… Det er lidt fjollet (og meget sødt) at være bange for æg. Jeg synes du skal prøve dig frem – de er ikke så farlige 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmmm. Æbler, læder og varme trøjer – efterår er bare favoritten her hjemme! Og æblekagen ser faktisk ret lækker ud, selvom jeg ikke er særligt vild med æbler i min kage 😉

  – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha – jeg er heller ikke en typisk æblekage-pige (for ikke at nævne gulerodskage.. føj), men den her kan jeg altså godt lide:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser den lækker ud! Jeg har lige fået en hel pose fuld af pærer fra min bedstefars have, mon man også kan lave den som pærekage?
  Hilsen Charlotte // http://turbidusblog.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja da! Man kan nærmest bruge al slags frugt – men overvej om det er skørt at putte kanel i så:) Mhmm… Pæretærte – se dét lyder da også lækkert! Jeg drømmer om at prøve at lave den med lidt lakrids en dag også.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BUSINESS CASUAL - i læderleggings og blazer