Du læser nu
OPSKRIFT – Acie’s lækre små æble-munchkins

OPSKRIFT – Acie’s lækre små æble-munchkins

OPSKRIFT <i>- Acie's lækre små æble-munchkins</i> Mhmm…. Søndag på Kajen – det har været en god weekend. Heldigvis er den ikke slut endnu – jeg har fået gjort mange af de hyggelige weekend-ting, som jeg listede forleden dag, og én af dem kan jeg nu dele med jer. Nemlig weekendens bageprojekt. Jeg kører stadig rundt i æblerillen – men jeg ELSKER virkelig også æbler. Danske flotte friske æbler. Mhmm.. Så derfor får jeg købt et par kilo, nu mens man kan, men det gælder jo omvendt også om at få dem spist og brugt, inden det bliver rynkede og dårlige. Jeg propper dem i salater, laver juice, laver most og bager kager. Man kan så meget med æbler:) Nuvel – i denne omgang blev det altså ‘apple fritters’ eller ‘æble-munchkins’, som jeg har valgt at kalde dem. Det er en USA-ting. På Dunkin’ Donuts kan man købe små ‘munchkins’, som er små lækre donut-bolde, og disse minder på mange måde om sådan nogle små æble-donut-bolde. De tager ikke mange minutter at lave, for de skal ikke hæve, hvile eller bages i ovnen – altså et perfekt søndagsprojekt, der ikke behøver at stjæle den halve weekend.

OPSKRIFT // Acie’s æble-munchkins (små lækre æble-kager)

1 æble skåret i fine tern

100g mel

1 æg

2 spsk sukker

1 tsk kanel, kardemomme, salt, vanilie

2 tsk bagepulver

1 spsk smeltet smør

1 dl mælk

Olie til stegning

Sæt olien til at varme i en gryde – olien skal dække 2-3cm af gryden. Bland mel, sukker, kanel, kardemomme, vanilie og salt i en skål. I en anden skål piskes ægget grundigt og mælken, samt det smeltede smør piskes i. Bland de tørre og de våde ingredienser og pisk dejen grundigt igennem. Dejen skal være våd, men ikke flydende – lidt som det famøse grydebrød, hvis I har prøvet at lave det. Hvis den er for tør eller våd tilsættes lidt ekstra mel eller mælk (alt afhængigt). Herefter vendes æblebidderne i dejen. Sænk derefter små dejklumper ned i den varme olie med 2 teskeer- der er en udemærket video der demonstrerer både dejens konsistens og hvordan de lettest kommer i gryden, som I kan se på Youtube HER (skru frem til 0:57). De små munchkins skal få god farve (det er ikke så lækkert, hvis de er rå i midten) inden man tager dem op – det tager typisk 3-4 minutter. Lad dem ‘dryppe af’ på et stykke køkkenrulle. Når de er helt nybagte er de gode med flormelis – er fra dagen før, kan man med fordel give dem en gang hvid glasur.. Mhmmm…

OPSKRIFT <i>- Acie's lækre små æble-munchkins</i>

OPSKRIFT <i>- Acie's lækre små æble-munchkins</i>

 Kommentarer (5)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top