Du læser nu
OPSKRIFT – klassiske chocolate chip cookies

OPSKRIFT – klassiske chocolate chip cookies

OPSKRIFT <i>- klassiske chocolate chip cookies</i>

Jeg har igen forlystet mig med at bage cookies – årstiden indbyder jo virkelig til bageprojekter og comfort food. Eller er det bare mig, der har det sådan? Cookies er geniale – både fordi de smager himmelsk (intet mindre), på trods af at være sådan et simpelt bageprojekt der jo nærmest ingen tid tager, men også fordi det er sådan en ting, der er god at have med på kontoret.. De er lidt lettere at diske op med i tekøkkenet end en skærekage – en cookie napper man og drøner afsted med. Haps. Den her opskrift har jeg faktisk delt med jer en gang før (for 1 eller 2 år siden? Jeg kan efterhånden ikke huske det), så på en måde er det en genganger – desværre er halvdelen af indlægget røget engang i en flytning, så jeg tænker, at jeg godt kan tillade mig et lille re-post:)

Det er helt klassiske chocolate chip cookies, der smager så englene synger og er så lette at bage, at selv et barn kunne klare opgaven – og med en bagetid på 9 minutter (og ingen hævning) er det ikke et projekt, der kræver flere timer i køkkenet. Rart, for den utålmodige slags. Nuvel. 

 

OPSKRIFT ? Bløde Chcocolate Chip Cookies, 10-12 stk

115g smør i tern

180g brun farin

1 stort æg

1 tsk vaniljesukker

½ tsk bagepulver

en knivspids salt

160 g mel

200g hakket mørk chokolade (jeg brugte 70%)

Smør og farin piskes sammen med en elpisker (det kan godt klumpe lidt sammen) og herefter tilføjes æg og vaniljesukker. Mel, bagepulver og salt blandes i og der røres omhyggeligt – det bliver en lidt klistret masse. Til slut vendes den hakkede chokolade i dejen, som efterfølgende fordeles på bagepladen i 10-12 cookies ? sæt ca. 1 spiskeske på bagepladen, og husk at holde god afstand mellem klatterne, da de jo flyder ret kraftigt ud:) Bag dine cookies ved 200 grader (forvarmet ovn, almindelig varme) i ca. 9 minutter, og spis dem efterfølgende under dynen på sofaen med dit yndlingsmagasin og en kop kaffe;)

 

OPSKRIFT <i>- klassiske chocolate chip cookies</i>

 Kommentarer (10)
 • De ser jo for lækre ud de cookies! Og så lige med er glas kold mælk til 😉
  P.S. Lækkert for læsevenligheden, at man ‘klikker’ opskriften frem!!

 • Jeg har måske i en måned gerne ville bage en sandkage (synes virkelig sandkage er undervurderet!) men det er simpelthen ikke blevet til noget (ok, noget af tiden har jeg så også brugt på at arrangere barnedåb, men alligevel!)

  Spørgsmålet er, om jeg ikke skal vedtage, at det i virkeligheden er vildt inspirerende og udviklende for sådan en baby at se mor hælde ingredienser i røremaskinen og så ind i ovnen og så dufte der pludselig dejligt af kage (som baby så ikke må få)

 • Jaaaah, ærgerligt flere af de fantastisk opskriftsindlægget er smuttet i svinget 😉 En repost af de fedtede, lækre kanelsnegle evt?

  • Det er da en god idé – dem vil jeg se at få bagt snart! Jeg er i Hamborg i næste weekend og i sommerhus weekenden efter, så hav lidt tålmodighed med mig (mine weekender er bagetid:)) – jeg skal nok få dem op så snart jeg får dem bagt 🙂

  • Jeg har netop fået overtalt en veninde til at vi skal til Hamborg i foråret. Kunne du lokkes til at lave et indlæg med tips om gode spisesteder osv?
   //B

  • Jo, det kan du tro – vi når jo nok ikke hele vejen rundt om Hamborg på en weekend, men vi har allerede plottet nogle steder ind vi skal forbi. Jeg tænker, at der kommer lidt hyggelige Hamborg-indlæg, når vi kommer hjem igen:)

 • Undskyld, men jeg bliver altså distraheret af de der FLOTTE krystal lignende glas i baggrunden, som også var på dit juice indlæg 😀 Hvor har du anskaffet dig dem henne? Cookie’sene ser desuden også umanerligt lækre ud 😉

  • Dette er faktisk ikke helt det samme, som på juice-indlægget. Dem fra juice-indlægget er fra Lagerhaus i Malmö og dette er fundet på et loppemarkede på sydsjælland af Skjorten:)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top