Du læser nu
REJSER – en weekendtur til Hamborg med veninder og mænd

REJSER – en weekendtur til Hamborg med veninder og mænd

REJSER <i>- en weekendtur til Hamborg med veninder og mænd</i>For nogle måneder siden blev Cath, Tine og jeg inviteret på pressetur til Hamborg af Easyjet, som har åbnet en direkte rute til den Nordtyske perle. Vi besluttede ret hurtigt, at vi ville slæbe vores fotografer med og lige om lidt (i næste weekend) skal vi altså 6 mand afsted til Hamborg. Vi skal udforske, hygge, spise, shoppe og nyde tid sammen med vores respektive og hinanden. Vi har aftalt at vi udforsker byen som par i løbet af dagen og så går vi ud og spise og drikker cocktails sammen om aftenen. Det er det helt perfekte mix af venne- og kærestetur, hvis I spørger mig, og jeg glæder mig virkelig meget.

Jeg har støvet diverse blogs igennem for gode Hamborg-tips (alle har jo været afsted – Hamborg er det nye Berlin!), men vil nu alligevel høre jer derude, om I har nogle gode tip? Mit forhold til Hamborg har til nu været begrænset til aftener på Hamborg Hauptbahnof inden afgang med biltoget til alperne og skiferier, så erfaringsgrundlaget er et helt blankt lærred og jeg er åben for det hele. Jeg vil gerne se ‘the main sights’, nå noget shopping (where?) og ud og spise god mad og drikke gode cocktails med mine veninder og deres søde kærester. Har I mon steder I kan anbefale derude?

 Kommentarer (12)
 • Elsker Hamburg! I skal tage på East (hotel med restaurant) – virkelig lækkert menukort og super cocktails og fed stemning. Derefter kan I få en på opleveren på Reberbahn (frygteligt sted men en del af Hamburg), det ligger 5 mins gang derfra.
  Alternativt Bullerei – også super lækker restaurant ejet af en eller anden tv kok. Super super lækker mad.
  Shoppingwise er den nye store Chanel er også et besøg værd, og sightseeingwise kan jeg anbefale en havnerundfart. Nu er jeg nok mærket fordi jeg er i shippingbranchen, men jeg synes sådan en tur rundt mellem de kæmpe containerskibe er fascinerende 🙂
  God tur – glæder mig til billeder!

 • Har lige været afsted sidste weekend. Udover mange af de udmærkede anbefalinger de andre har givet, MÅ jeg anbefale, at I tager forbi Bar Le Lion (Rathaus strasse) til cocktails (unævnt til verdens 16. bedste cocktailbar). Man ringer på en dørklokke og bliver taget imod af den fineste dørmand. Indenfor bliver man mødt af en hyggelig atmosfære og igen det rareste barpersonale. Priserne er lidt sjovere end i DK og cocktailsene ufattelig gode. Husk at prøve en Basil Smash, som efter sigende er opfundet i Hamborg 🙂

 • Det lyder som om I nok skal få en rigtig hyggelig tur! Og ret god ide lige at slæbe fotograferne med 😉 Jeg har kun været i Hamborg en enkelt gang for nogle år siden, da min kæreste overraskede mig med en tur, hvor vi skulle se Løvernes Konge. Det var virkelig en god oplevelse! Vi havde selvfølgelig også tid til at gå en tur op og ned ad gaderne, men jeg har desværre ingen tips. Camille fra Clamour 4 Glamour virker dog til at have en masse at dele ud af! God tur når I når så langt 🙂

 • Åh Hamborg er dejligt. Har boet i Nordens Venedig, og da jeg er opvokset syd for grænsen har HH altid været en del af vores shoppingture.

  Mad:
  Die Bank – var godt da jeg prøvede det
  EdelCurry – kåret som Tysklands bedste Currywurst
  Bekaa
  Blockhouse – dem er der mange af i HH – men virkelig godt kød
  Hofbräu an der Alster – Bayersk stemning i Hamborg – store øl og tysk husmandskost – god stemning

  Shopping:
  Hallhuber
  Karen Millen – nær Gänsemarkt
  TK Maxx – butik hvor der er mange underlige ting, men hvis man leder kan man ofte finde designer-ting til nærmest ingen penge (har bl.a. købt en Michael Kors læderjakke, tøj fra PBO og en Vera Wang LBD)
  Mönckebergstraße
  Neuer Wall
  Große Bleiche
  Sternschanze for små butikker og Genbrugsbutikker

  Byture:
  Start på Strenschanze – små barer, som er suåer hyggelige
  Reeperbahn skal jo næsten opleves, nu man er i HH
  SkyBar – 20up mener jeg den hedder. Fantastisk udsigt

  Holder i til næste morgen, så køb lidt morgenmad og tag en havnefærge, det var nærmest en tradition, mens jeg boede i HH 🙂 I så fald så prøv lige at undersøge om Fischmarkt har åbent (åbner ret tidligt)

  Og rigtig god tur

 • Jeg ææælsker Hamborg. Jeg har heldigvis venner i byen, så jeg kommer der gerne en gang om året hvor jeg bare overnatter hos dem.

  Sternschanze eller Shanzenviertel er et godt område til mad og drinks på den afslappede måde. Der er blandt andet en beachbar som intet har med strand at gøre. Central Park Beach Bar på Max-Brauer-Allee 277. Der er sand og bål og masser af hygge.

  Cafe Klatsch er et rigtig godt morgenmadssted. https://www.cafe-klatsch-hamburg.de/
  Det er tilpas rustikt og hamborg agtigt kombineret med lækker mad og kaffe. Det er hvor man får en liste og så bare krydser af hvad man har lyst til så man tilpasser morgenmad eller brunch lige efter sine egne smagsløs. Du kan læse om den lige her: https://www.cafe-klatsch-hamburg.de/

  Og ellers kan jeg bare anbefale at vade rundt i byen. Den er så sindssygt hyggelig og rar. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme afsted igen.

  God tur!

 • Hamborg, er verdens dejligste by (lige efter NYC, of course).

  I Hamborg skal man spise på:

  – Restaurant East, på East hotel (gode drinks og lækkert mad)! ET MUST

  – Die Bank har fantastisk bar og gode drinks, desuden er det i gamle bank lokaler og maden er også god. Trøffelpasta, mums.

  – Coast by East, ligger i HafenCity og er en søster restaurant til East.

  – Tarantella, er også et lækkert sted.

  – Selvfølgelig skal man på 20up og have drinks, med udsigt over hele Hamborg. Det ligger tæt på restaurant East, som ligger i området ved Reeperbahn. 20up ligger på hotellet Empire Riverside.

  Men hvis jeg skal vælge et sted – så er det altså East. Her er lidt google billeder https://www.google.dk/search?q=east+hamburg&client=safari&rls=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=4gBSVIuRNfT57AbHzoGgBQ&ved=0CAkQ_AUoAg&biw=1273&bih=755

  Rigtig god tur itl min ynglingsby!

 • Uf, jeg glæder mig til at høre mere om den tur! Det eneste jeg kender til Hamborg er lufthavnen. Det kunne være fedt at udforske byen engang, men jeg er også ret bekymret for sproget – mit tysk er desværre ikke særlig godt. Uh, og så må du også meget gerne kommentere på, hvor meget man egentlig kan nå bare på en enkelt weekend 🙂

  – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

 • Jeg har lavet en lille guide til alle mine veninder osv. efter mange besøg i dejlige Hamborg.

  HAMBORG

  Verdens sødeste morgenmadssted/café hele dagen man også kan besøge senere: Alexandros, nær rådhuset: ‪Pelzerstraße‬, 20095 Hamburg, Deutschland‬
  Tæt på den ligger også den kendte Morgenmadscafé: Cafe Paris (Rathausstraße 4)

  Schanzenviertel: Område med meget genbrug og hyggelige caféer
  Karolinenviertel skulle være mega hyggeligt

  Butik med brugskunst: ”Die Hausfreunde“.

  La Luna: restaurant på Neuer Kamp lige ved Feldstrasse Ubahn, meget fin med treretters menu for en overskuelig pris

  Restaurant: Dim Sum Haus, Kircehnallee 37 skulle have fantastisk sprød and (men jeg fik en ulækker dimsum)

  Lækker take-away ved Landungsbrücken, f.eks.dybtstegte rejer med chili-mayo

  Butikker: Muij, Cos, Habitat,

  Nær MESSENHALLE u-bahn:
  – På Karolinenstrasse ligger en boghandel med den MEST FANTASTISKE cafe, hvor man også kan tage madkurser. Det hedder Koch Kontor

  – På hjørnet af Karolinenstrasse og Marktstrasse ligger en skøn italiensk restaurant, som var noget af det bedste mad, vi fik. Den hedder Trattoria Cento Lire, og især deres vanvittigt store ostetallerken som forret, den kunne mætte mange glade ostemunde. Deres pizzaer og alt andet var også super (men værten var lidt fjollet).

  – Som en vinkel på Karolinenstrasse ligger Marktstrasse, som er mega hyggelig. Længere oppe af gaden ligger en cubansk café/restaurant, som er god.

  – På gaden ligger også en vildt sød kage/tærte-café, som både har vegansk og glutenfrit osv, men også bare almindelige kager, som er sådan FOR gode. Den hedder Harbor Cake.
  – Der er også en vildt sindsyg antikvitetsbutik med udstoppede svaner, bogstaver fra trykpresser og alle mulige skøre ting. Den ligger i en kælder på marktstrasse.
  – Billig og fantastic mad: Karosechs, Karolinenstraße 6. Her tror jeg, man SKAL bestille bord, men det ser bare så fantastisk ud. Man kan bestille bord på nettet eller ringe, de har en hjemmeside.
  – Sneaks: Gloryholeshop (Marktstrasse 145)

  Schanze Viertel er et alternativt område med de sjove butikker og hyggelige cafer. Der er loppemarked hver lørdag. Det er lettest at stå af U-bahnen ved “Feldstraße”. Det ligger også lige ved Heiligengeist Feld.

  Søndag morgen skal man opleve Fischmarkt på havnen, som er en kæmpe fiskeauktion, der udvikler sig til en fest. Der bliver solgt bl.a. fisk, frugt og grøntsager. Det starter tidligt (altså klokken 7-agtigt, og jo tidligere man er der, jo bedre!) og slutter kl. 11 om formiddagen. Jo tættere man kommer på slutningen, jo billigere bliver alle varerne. Det SKAL I sådan til. Når det slutter kan man gå ind i en stor hal, hvor folk fester videre efter nattens eskapader, men hvor man også kan få morgenmad og høre musik. Sindsygt sjovt!

  I centrum ligger der flere stormagasiner/arkader, hvor Alsterhaus er at foretrække. Karstadt er rimelig billigt og har et stort udvalg
  Ponti: italiensk restaurant i Neustadt
  Kleidermarkt som er genbrug, tjek adressen, den er kæmpestor og mega god, men ligger lidt decentralt.

  Altes Mädchen – lagerstrasse 28 B – ølhal

  Kleine Pause: burgersted, Wohlwillstrasse 37

  Fin og billing mad: Brauhaus Joh. Albrecht (Adolphsbrücke 7) nær Rådhuset.

  Hamburger Kunsthalle, tjek evt. På nettet….

  Litteraturhaus, frokost, Schwannwik 38, ved Alster

  Deichtorhalle, fotografikunst, haDeichtorstrasse 1-2

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top