Du læser nu
OPSKRIFT – let og lækker chokoladebrownie..

OPSKRIFT – let og lækker chokoladebrownie..

OPSKRIFT - let og lækker chokoladebrownie..

Bien sur, jeg er glad ved at bage, så jeg griber også gerne den mest farfetched undskyldning for at folde mig ud. For nogle uger siden betød det brownie-bageri til nogle kolleger i anledning af en out-of-office projektdag på Kajen – den blev taget vel imod, men then again; det gør brownie jo gerne;) Opskriften er enkel og lige til og resultat er tungt, klistret og rich – præcis som en brownie skal være. Jeg har efterfølgende tænkt, at det faktisk er en oplagt dessertkage og en klar mulighed til nytårsaften – den kan nemlig let bages dagen inden og holder sig fint uden at blive den mindste smule tør (få ting i livet er mere skuffende end tør brownie..). Den er et meget hyggeligt søndagsprojekt – især på sådan en kolde og stormende én af slagsen. Er det bare mig, eller har det været gråt, diset og regnfuldt i en uge nu? Puh. Vinterdepressionen hænger os alle over hovederne – godt man kan afhjælpe den slags med kage (kage kurerer alt.. det har vi snakket om..). 

 

Opskrift // Hurtig Chokolade Brownie (ca. 12 stykker)

 • 100g smør
 • 2dl sukker
 • 2 æg
 • 1.25 dl kakaopulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1tsk frysetørret pulverkaffe
 • 1tsk bagepulver
 • 1.5dl hvedemel

 

Forvarm ovnen til 150grader. Varm smørret op i en gryde og hæld sukkeret i så snart det er smeltet. Lad sukker og smør koge i et par minutter. Rør æg, kakaopulver, vaniljesukker, pulverkaffe og bagepulver sammen i en separat skål. Bland det så med sukker-smørret og tilsæt herefter melet. Rør dejen fri for klumper og hæld den i en form (ca. 15x20cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i 20minutter nederst i ovnen ved 150grader. Jeg lavede en glasur af noget flormelis, lidt stærk kaffe og noget kakaopulver, og dryssede med frystørrede hindbær:)

OPSKRIFT - let og lækker chokoladebrownie..

OPSKRIFT - let og lækker chokoladebrownie..

 Kommentarer (12)
 • Jeg ved godt at dette indlæg er flere måneder gammelt, men jeg må simpelthen give en feedback på din opskrift:
  Aldrig har jeg lavet sådan en god og succesrig kage/brownie! Dejlig klæbrig, konsistens og smag. MUMS! Mine veninder var også meget henrykte og jeg skulle skynde mig at dele opskriften. 🙂 Suprême!!
  For karamel-elskere puttede jeg centerchokolader i kagen, hvor chokoladen smeltede og karamelen flød. Det var altså bare godt!

  • Årh – tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig. Jeg bliver så glad, når I er nogen derude der kan få glæde af mine opskrifter!! 🙂

 • “Jeg er glad ved at bage” – jeg troede udtrykket “glad ved” var en jysk opfindelse (siger jeg som jyde) 🙂 haha. maybe not! Men det var jo egentlig slet ikke det min kommentar skulle handle om. De brownies ser for lækre ud!

  • Udtrykket “glad ved” ER jysk, det er sjældent man støder på det andre steder i landet end lige ovre i det jyske. 😀

  • Det er skørt at sådan en som mig (der er født og opvokset i Nordsjælland) har tilegnet mig jyske udtryk på den måde. Jeg var ikke klar over, at det var jysk. Det ligger bare godt i munden;)

  • Det kan være du har haft en jysk kollega eller noget i den stil? Min kæreste er jyde, så nogle gange kan jeg godt lige pludselig høre at nogle enkelte ord bliver udtalt på en anderledes måde end førhen. Haha! 😀

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top