OPSKRIFT – Avocado-toast med pocherede æg – ACIE
INSPIRATION - DIY idéer til nytårspynten

OPSKRIFT – Avocado-toast med pocherede æg

OPSKRIFT <i>- Avocado-toast med pocherede æg</i>

Jeg ved ikke om det er en modreaktion på alle december-kagerne, at lysten til pludselig at lave og (ikke mindst) dele idéer til rigtig mad er dukket op. Det her er en rigtig frokost-favorit. En weekend-favorit. Egentlig kan det også bare være en let og hurtig aftensmad på dage, hvor energien ikke lige er til de helt store udfoldelser. Når vi er i New York spiser jeg altid avocado-toast, hvis det er på menuen – og således inspirationen til dette indlæg. Mhmm.. En favorit.

Opskrift – Avocado-toast med pocherede æg

 • 2 skiver godt surdejsbrød
 • 1 moden avocado
 • 2 æg
 • frisk koriander
 • lidt chili-krydderi

Rist brødet, skær avocadoen i skiver og læg den på brødet (that’s the easy part). De pocherede æg kan godt afskrække, men det er ikke svært. Bring en gryde vand i kog. Tilsæt lidt almindelig lagereddike (ca en halv deciliter). Slå et æg ud i en lille skål. Sæt vandet i gryden i rotation med en ske – der skal ligesom være en lille vand-tornado i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget ned i midten af ‘tornadoen’. Vandets rotation vil få ægget til at samle sig om sig selv. Lad det koge i ca. 3-4 minutter afhængigt af hvor blødt man kan lide det. Tag dem op af vandet med en hulske og lad det lige dryppe lidt af inden det placeres på avocado-toasten. Pynt med chiliflager og frisk koriander. Mhmm…

OPSKRIFT <i>- Avocado-toast med pocherede æg</i>

10 kommentarer

 • Tak Kamilla – jeg ville ønske, at det var det der var til frokost idag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ser utrolig godt ut!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvordan laver du flere æg ad gangen? Jeg har forsøgt mig, men indtil nu har jeg ikke fundet løsningen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og så sidder jeg her og har netop mættet mig med en portion havregrød lavet i mikroovnen… Der er ikke meget luksus over den her tirsdag morgen. Faktisk har vi avokadoer liggende – og de er endda modne! – og jeg tror faktisk også der er æg i køleskabet. Jeg må teste den af når frokost nærmer sig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha – lykkedes det?? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg udskød frokosten så meget at jeg ikke kunne overskue at lave ægget, fordi jeg var for sulten (story of my life…), så det blev til noget ristet, groft brød med avokado – og det var en succes!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahaha – det kender jeg godt!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums! Blev lige sulten igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er også lækkert – jeg elsker når jeg har tid til at lave det i weekenderne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INSPIRATION - DIY idéer til nytårspynten