Du læser nu
OPSKRIFT – lækre bløde flødekarameller med lakrids

OPSKRIFT – lækre bløde flødekarameller med lakrids

OPSKRIFT <i>- lækre bløde flødekarameller med lakrids</i>
Mon ikke I er mange, der går på juleferie idag? Jeg tror det – og er lidt misundelig. Selv venter jeg helt til d. 23 med at gå på ferie – tilgengæld er det weekend og det kan jeg også være med til at fejre. New York lander i dag – jeg glæder mig som et lille barn til at kramme Pix og Nix i eftermiddag. Og deres forældre. Imorgen står den på venne-julefrokost – på Kajen. Skjorten har delegeret opgaverne og jeg er ansvarlig for borddækning og juleknas til kaffen. Og frikadeller. Heh. Frikadellerne snød jeg og lavede forleden aften og juleknas er også forberedt og klar – næsten ihvertfald. Jeg håber (!!) at jeg når at bage vaniliekranse. Men derudover har jeg altså lavet flødekarameller med lakrids. Ganske vellykkede hvis jeg selv skal sige det. Og det er også svundet noget i beholdningen siden de blev lavet – jeg mistænker, at der er en mus (iført lyseblå skjorter) i kagedåsen..

Opskrift – bløde og lækre flødekarameller med lakrids

 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 125g smør
 • 150g rørsukker
 • 3 spsk lakridspulver (jeg brugte Raw Liqourice Powder fra Johan Bülow)

Bland alle ingredienser en i gryde og varm langsomt massen op. Hos mig stod komfuret på 1. Det er vigtigt at røre i massen indtil massen er blevet helt jævn (smør er smeltet og rørsukkeret opløst). Derfra kan den godt stå og boble ligeså langsomt, men rør i den i ny og næ. Man får det bedste resultat ved at lade massen nå op omkring 135-140grader. Så bliver karamellerne ikke for hårde eller for bløde. Når massen har nået den ønskede temperatur tages den af komfuret og hældes i en bageform (ca 15x20cm) beklædt med bagepapir, og sættes så på køl. Når massen er kølet kan karamellerne skæres ud i mundrette bidder. Haps.

OPSKRIFT <i>- lækre bløde flødekarameller med lakrids</i>

 Kommentarer (6)
 • Det ser dejligt ud, og vildt professionelt!
  Når jeg laver karameller ender det desværre ikke altid lige godt 🙂
  Nogle gange bliver de for bløde og andre for hårde, så det gælder om at ramme det rigtige tidspunkt man skal skrue ned for varmen!
  Super indlæg!

  – Amalie
  amaliess.blogspot.com

  • Hej Amalie

   Ja – helt enig. I Søstrene Grene har jeg købt et sukkertermometer for 30kr (?) – det hjælper mig rigtigt meget!! 🙂

   kh

 • sikkert er dumt spørgsmål, men skal den kondenserede mælk koges i dåsen først, så den bliver til karamel eller bliver den det automatisk sammen med de andre ting?:-D

 • Vi gik selv i krig med flødekarameller tidligere på ugen. Første portion fik for meget og blev alt for hårde, andet portion blev lidt for bløde, men vi fik dyppet dem i chokolade, og når man spiser dem direkte fra køleskabet, er de lige i øjet, hvis jeg selv skal sige det. Vi lavede i øvrigt vores efter en opskrift uden kondenseret mælk, men med sukker, fløde osv., og der var de for meget ved 130 grader og blev ret hårde =/ Måske det er bedre med kondenseret mælk. Jeg har i noget tid gerne ville lave bolscher, men tiden løber lidt fra os, synes jeg. Jeg håber det bliver i dag! Og god weekend med NYC-familie og julefrokost!

  • Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave dem på klassisk facon, så jeg har ikke noget værdifuldt input – andet end at du skal prøve med kondenseret mælk. Det er altså nemt!! 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top