Du læser nu
BOLIG – et dementi om mørke trægulve

BOLIG – et dementi om mørke trægulve

BOLIG <i>- et dementi om mørke trægulve</i>

Tilbage i sommers skrev jeg et indlæg om vores mørke gulve og hvor meget jeg ønskede mig hvide epoxy-gulve – det blev et af de mest læste sidste år, så jeg må hellere komme med et offentligt dementi… Jeg er nemlig varmet lidt op for det med de mørke glve.. Det er godt, at jeg ikke er typen, der tager forhastede beslutninger og istedet er lidt eftertænksomt anlagt, for jeg er faktisk gået hen og blevet helt glad for, at vi ikke nåede at male dem hvide… Jeg kom frem til, at det var sådan noget jeg skulle have gjort for 3 år siden, da jeg flyttede ind og ikke nu. Det føles allerede lidt på kanten af ‘has been’. Jeg er klar over at, det naturligvis kunne være ligegyldigt, hvis jeg nu selv var virkelig hooked på idéen, men netop med fast ejendom er man jo nødt til at tænke på, at man også skal kunne sælge en dag. Og lige epoxy-gulve er latterligt svære at gøre om. Har jeg lært. Af en rocker.

Når det er sagt, så skal der stadig gøres noget ved vores gulve, for ligegyldigt hvad, så er det simpelthen for åndssvagt upraktisk at have ubehandlede trægulve – ikke mindst i køkkenet. Man skal jo dårligt kigge på en pakke bacon, før der er fedtpletter på gulvet. Suk. Derudover er de også blevet rødbejdset på et tidspunkt (helt skør beslutning, hvis man spørger mig), og det har gjort dem ret rødlige… Jeg tænker at vi skal ud i en afslibning og en matlakering, men må hellere få fat i en gulvmand, for at få den endelige dom.. Pæne synes jeg ihvertfald de er – de mørke gulve:)

 Kommentarer (9)
 • Det er rigtig at et epoxygulv er meget svært at fjerne igen og man skal da også tænke sig rigtig godt om før man ligger epoxy på en flot parket som jeres. Når det er sagt, så vil jeg også indskyde at epoxygulve er meget andet end hvide højglans gulve. I DK ser man næsten ikke andet en ensfarvede gulve som man kender dem fra industrien, men der er så mange andre muligheder. Epoxy med metallic farver, flerfarvede gulve, metallic gulve med bølger osv. Amerikanerne elsker disse gulve, men de er ikke rigtig kommet til Europa.

  Kh Mads

 • Jeg havde det virkelig også stramt, da min kæreste og jeg flyttede ind i vores nuværende lejlighed. Hvordan skulle jeg dog arbejde, med det mørke gulv?! Men som der bliver skrevet ovenfor, så handler det i høj grad om at opstille nogle kontraster. Vi skal helt sikkert have nogle lysere reoler ind, så gulvet kommer mere til sin ret! (:

  • Ja – det er rigtigt med kontrasterne.. Jeg synes bare jeg bliver så træt af at være så begrænset i vores indretning – alle møbler skal jo næsten være lyse.. Hm.. Nå – jeg må embrace det mørke gulv!

 • Hej Acie

  Godt valg!… altså at beholde dem mørke. Jeg har i mange år arbejdet med indretning og dekoration, og jeg ved ud fra min erfaring, at nogle gange fungerer kontraster altså bare bedst. Kombinér derfor roligt dine mørke gulve med din (allerede) lyse indretning – det vil efter min mening fungere aller bedst. Dine mørke gulve vil fremhæve møbler og “nips”.

  Lidt ros fra en “fagmand”. Og her på falderebet…I bor forresten ret lækkert:o) Tak for en god blog!

  Kærligst
  Mette

  • Hej Mette

   Tusind tak for både indspark og søde ord – du har ret i det med kontrasterne! Jeg drømmer bare lidt om at indrette med flere mørke møbler (eller fx smukke egetræsmøbler) – det synes jeg er svært til de mørke gulve. Det hele bliver ret rodet – nok primært pga af den røde farve. Jeg håber, at det bliver bedre, hvis vi får neutraliseret noget af det røde:)

   Men altså – jeg holder fast i gulvene og forsøger mig frem! Hvis vi skulle bo her i 10 år endnu ville jeg nok orke lidt mere drastiske løsninger, men altså; realistisk skal vi ud og have et hus om et par år, og så er det skørt at have gjort alt muligt vildt ved lejligheden:)

   Kh
   Acie

 • Hvis i skal gøre dem lyse kan jeg anbefale en hvidpigmenteret olie og så en mat (eller blank hvis man er til det) lak. Vi har selv fået matlakeret vores trægulve, og hold kejle det er LET at holde. Du kan spilde ALT på dem og bare tørre det op, uden at det hele siver ned i gulvet og efterlader grimme pletter forevigt. Jeg vil til enhver tid lakerer mine gulve. Jeg har nemlig 7 års erfaring med ludbehandlede (lorte)trægulve fra min gamle Østerbro-lejlighed. Er du da sindssyg et rengøringsshow man skulle igennem ved hver rengøring. Jeg havde en grim pestoplet jeg aldrig fik væk. Lakering af gulve FTW!

  • Hvidpigmenteret olie (eller lak, for den sags skyld) fungerer ikke på vores merbau-gulve – de bliver lyserøde (ifølge udsagn fra en gulvmand).. Derfor må igang med noget lidt mere drastisk, hvis vi skal lysne dem – og derfor ender vi nok med at holde dem mørke:)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top