Du læser nu
OPSKRIFT – sweet potato fries med parmesan & rosmarin..

OPSKRIFT – sweet potato fries med parmesan & rosmarin..

OPSKRIFT - sweet potato fries med parmesan & rosmarin..

Jeg lavede sweet potato fries i weekenden. Første gang jeg smagte sådan nogle var på Father’s Office, da jeg boede i LA. Max lækkert og en kærkommen afveksling til almindelige fritter, hvis I spørger mig (og jeg er ellers svært glad for fritter sådan overall). Nuvel – i disse januar-tider er pomfrites-indtaget reduceret til et absolut minimum og istedet spiser vi brocolli, blomkål og diverse rodfrugter.. Den søde kartoffel er populær blandt LCHF’ere og palæo-folk, fordi den er et godt alternativ til den traditionelle (og mere stivelsesholdige) hvide kartoffel. Den er ikke en 100% helgen, men når nu det skal være;) Vi fik dem til lørdagsmiddagen med bøffer og en god chilimayo – helt perfekte til weekendhyggen!

 

OPSKRIFT – sweet potato fries (2 pers)
 • 4 mellemstore søde kartofler
 • God olivenolie
 • Salt
 • Rosmarin
 • En god parmesan

 

Skrub de søde kartofler og tør dem af med et håndklæde. Jeg skræller dem aldrig, men det kan man jo gøre, hvis man foretrækker det. Skær dem i tynde pomfrit-lignende stave. Enten i hånden eller med et mandolinjern. Jeg synes det er lettest i hånden, men det mest jævne resultat får man naturligvis med mandolinjernet. Fordel dem jævnt på en bageplade med bagepapir og stænk lidt olie over dem. Krydder med salt og rosmarin. Bag dem i 30-45 minutter (afhænger af stavenes tykkelse – hold godt øje med dem og vend dem lidt undervejs) ved 200 grader. Jeg vil gerne have mine godt sprøde og så bliver nogle af dem altså lidt sorte i enderne (de tyndeste), men det gør mig intet. Man kan jo give dem kortere, hvis man hellere vil det:) Når de er kølet lidt rives lidt parmesan over dem og så er de klar til servering:)

OPSKRIFT - sweet potato fries med parmesan & rosmarin..

 

OPSKRIFT - sweet potato fries med parmesan & rosmarin..

 

OPSKRIFT - sweet potato fries med parmesan & rosmarin..

 

 Kommentarer (8)
 • Yuuuum!! De ser alt for lækre ud! Jeg har lavet dem et par gange, men jeg synes sgu altid, at de bliver lidt slatne! Har du et tip til at få dem sprøde? Måske gik jeg lidt for meget amok med olien? …

  VILDT flotte billeder i øvrigt! Haps. Kunne leve af søde kartofler, altså ..

 • Hvor smuk, lækkert og indbydende! Wow!

  Jeg er også en sucker for sweet potatoe fries, men jeg har stadig til gode at prøve dem med parmasan – se det kan der jo hurtigt gøres noget ved!!!

  God dag
  Kh Maria

 • Øj, hvor ser de altså gode ud! Jeg har netop planer om noget LCHF for at se om jeg kan komme noget migræne og oppustethed til livs, og jeg vidste faktisk ikke at søde kartofler kunne gå an i den forbindelse. Smagte fritter af sød kartoffel da vi var på roadtrip sidste år, og det gad jeg altså godt igen!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top