OK, for at der nu ikke skal gå alt for meget broccoli i den, tænkte jeg, at jeg ville dele de 5 bedste restaurant-besøg vi præsterede på vores Paris-tur. Vi går sjældent bare ind et tilfældigt sted vi kommer forbi, men sørger istedet for at researche lidt hjemmefra for at finde de bedste gastro-oplevelser, som for os, er en stor del af dét med at rejse… på lige for med sightseeing, shopping og what not. De tip jeg deler nedenfor er alle ret affordable, kræver ikke reservation lang tid i forvejen og tip vi har samlet op – enten gennem jer, via FourSquare, vores concierge på hotellet eller via research for nettet.. Så – betragt det som nogen har lavet the footwork for jer på research-fronten:)
1. Hotel Plaza Athénée: Da vi lørdag middag havde besøgt Eiffeltårnet og var ved at være både lidt sultne og trætte, besluttede vi os for at sætte kursen mod Paris’ bedste Croque Monsieur – ifølge FourSquare skulle den findes på Hotel Plaza Athénée Paris på Rue Montaigne, og vi vandrede afsted. Rue Montaigne ligger i gå-afstand fra både Eiffeltårnet og Champs-Elysées og Place de la Concorde. I te-salonen blev vi bænket i store bløde rokoko-stole og min Balenciaga fik også en lille skammel at hvilke sig på. Vi bestilte 2 gange Croque Monsieur (man kan også få en special-variant med trøffel, som skulle være helt eminent, men vi var i humør til den klassiske variant) og de var mega gode.. De kommer så også med et ubeskedent pricetag, men vi grinede af at sidde dér og spise toast med sølvbestik… Et minde for livet:)
2. Léon de Bruxelles: Fra én ekstrem til den anden – på hotellet spurgte vi vores concierge, hvor vi kunne finde Paris bedste Moules Frites. På Léon de Bruxelles svarede han. Nuvel. Vi var lidt skeptiske – en belgisk restaurant-kæde. Really? Efter et dobbelttjek på Foursquare der afslørede en helt anstændig ranking driblede vi dog afsted, og det fortrød vi ikke. Super gode muslinger og ligeså mange fritter man overhovedet orker – præcis som det skal være!
3. Harry’s New York Bar: Den her er lidt snyd, for det er slet ikke en restaurant, men en cocktail-bar. Vi elsker, at gå ud og drikke cocktails og var blevet anbefalet at svinge forbi Harry’s New York Bar hjemmefra. Det er (eftersigende) verdens ældste bar og stedet er virkelig gennemført – lige fra bartendernes små overskæg til de gamle college-plakater på væggene. Jeg fik en burbon sour og gimlet, inden jeg glad blev trillet hjem i seng;)
4. Le Relais du Venice: Det her tip, kommer fra én af jer og var virkelig en nice oplevelse – på Le Relais du Venice har de ikke noget menu-kort, for de laver kun én ting. Bøf. Med fritter. Således spørger servitricen ikke, hvad man vil have at spise, men derimod, hvordan man vil have sin bøf stegt. Medium, svarede vi. Og det skriblede hun så hurtigt på papirduen og forsvandt igen. Kort efter blev halvdelen af vores bøf serveret (med en solid portion frites, som I kan se, og restaurantens berømte steak-sovs), mens resten blev stående på fade over fyrfadslys, for at den ikke skulle nå at blive kold inden den røg indenbords. Man kan ikke bestille bord, så det er bare med at møde op – det er evt. kø-tid værd, for det er super godt og et super sjovt koncept.
5. Paris-New York PNY: OK. Jeg er en sucker for en god burger. Det ved I. Hjemmefra havde Kia tippet om Paris-New York, og jeg havde noteret at dér måtte vi hen. Burgeren røg direkte ind på en top 5 over de bedste burgere jeg nogensinde har smagt og PNY er virkelig et must for alle burger-entusiaster. Man kan ikke booke bord, men må møde op – og venteiden er igen virkelig dét værd. Deres fritter med gruyere og bacon lød en kende for vulgære til min svar, men Skjorten slog til – og jeg fortrød inderligt efterfølgende.
Åh, det ser herligt ud.
Hvor boede i henne i Paris.
Vi skal afsted til december og jeg er lidt i vildrede med hoteller osv.
– Mette 🙂
Vi er også altid forbi Léon når vi er i Paris. Det er virkeligt et “Jensens muslingehus”, men lige når det gælder skaldyr, er omsætningen jo en ikke uvæsentlig faktor. Og så har de bare virkeligt mange dejligt smagende varianter (jeg tror feks det er her jeg lærte moules med blå ost at kende)
‘Jensens muslingehus’ er faktisk en utroligt rammende beskrivelse.. Omend klientellet er lidt noget andet end Jensen. Ihvertfald på den vi var:) Og ja – jeg fik den helt klassiske, men Skjorten var mere eventyrlysten og fik med fløde og svampe, som var mega god!
Meget apropos det der med at rejse og spise, tjek den her artikel:
https://www.harpersbazaar.com/culture/travel-dining/a9704/things-only-people-obsessed-with-going-out-to-eat-understand/?src=spr_FBPAGE
Det er ihvertfald spot om mig. Så tak for tips til min(e) næste rejse(r)!
Haha – hvor har du mega ret Kristina!!
Øj, hvor får lyst til at tage ud at spise – det ser godt nok lækkert ud det hele! 🙂 Og ikke mindst ville jeg da endnu hellere en tur til Paris…
Hehe – ja, det var mega lækkert, og det er jo også virkelig noget særligt over Paris! <3
Sidder her og bliver helt sulten, har ellers næsten lige spist morgenmad. Skønne billeder, mad er en vigtig del af en god ferie oplevelse.
Det ser så mega lækkert ud. Vil også til Paris snart.
http://www.pernillesophie.com