Du læser nu
Salat med sød kartoffel & blodappelsin..

Salat med sød kartoffel & blodappelsin..

Salat med sød kartoffel & blodappelsin..

Jeg har aldrig været salat-mester. Det skal jeg være helt ærlig og indrømme. Alene tanken om våd iceberg, kan få til helt at miste modet. Hvis man spørger mig, så hører iceberg kun til ét sted. Og det er i min burger. Når det er sagt, så kan jeg faktisk rigtigt godt lide gode salater – min mave er bare mere interesseret i kød. Og kager. Og fritter. Opad bakke, når nu man iøvrigt forsøger at leve en fornuftig tilværelse med motion og kost… Se nu ungernes mor, for eksempel – hun laver verdens bedste salater. Ungernes mormor ligeså. Jeg tror det er noget de har lært hinanden. Det er fx dem, der har lært mig tricks som det med de soya-ristede solsikkekerner. Og appelsiner i salater. Og kål. Og den slags. Faktisk er det nok dem der har lært mig, at der slet ikke behøver at være salat i en salat. Så nu er jeg efterhånden og med årene kommet efter det – jeg er stadig ingen salatmester, men jeg har nu et lille repetorie af salater, som jeg godt tør dele i det her forum.

Én af dem er den her. Det er måske den bedste faktisk. Den mætter godt takket være de søde kartofler og kommer godt rundt om både teksturer og smage. Et rigtigt hit, der enten kan spises alene som frokost-salat eller med et stykke kød til aften. Til har jeg lavet en vinaigrette på blodappelsin – den kan også bruges til andre salater og er altså heller ikke så ringe;)

OPSKRIFT – salat med sød kartoffel, blodappelsin og feta (1 person)

  • 1 lille sød kartoffel
  • 2 håndfulde babyspinat
  • 1 blodappelsin
  • 0.5 fennikel
  • 30g frisk feta

Skræl den søde kartoffel, skær den i små tern og bag i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter. Snit babyspinat og fennikel og bland det i en skål. Skræl blodappelsinen og skær i mundrette bidder. Hæld den søde kartoffel i salaten når den er færdig og afslut med blodappelsin og drys lidt frisk feta ud over salaten. Vil man lave vinaigretten så er det 0.5dl saft fra en blodappelsin, 2 spsk olivenolie og 2 spsk æbleeddike. Tilsæt evt lidt friskkvernet peber.

Salat med sød kartoffel & blodappelsin..

Salat med sød kartoffel & blodappelsin..

Salat med sød kartoffel & blodappelsin..

 

 Kommentarer (3)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top