COMFORT FOOD - danske pandekager.. - Acie

COMFORT FOOD – danske pandekager..

COMFORT FOOD - danske pandekager..

I forrige uge var det International Pandekagedag – jeg vidste slet ikke den slags fandtes, før mit instagram-feed eksploderede i pandekager. I can think of worse things, så jeg skal ikke brokke mig. Når det er sagt, så behøver jeg slet ikke en international pandekagedag, for at spise pandekager. Jeg lavede selv pandekager i forrige weekend, da Kajen var lagt ned af sygdom. Pandekager og friskpresset appelsinjuice. For nogen gange, når man er syg, så handler det også om at tilføje lidt ekstra comfort til tilværelsen. Pandekager er den ultimative feel-good-food for mig. De smager af barndom, tryghed og hygge. Og selvom man nærmer sig 30, så kan man stadig have brug for den slags, når man går rundt og er lidt klattet i det. Så ja – derfor handler det idag om noget så oldschool som klassiske danske tynde pandekager. Ikke bananpandekager. Ikke amerikanske brunchpandekager. Ikke crepes. Bare helt almindelige danske pandekager, som dem man fik i barndommen.

Pandekager – ca 15stk

  • 65 g lyst rørsukker
  • 150 g hvedemel
  • vaniliestang
  • 2 æg
  • ¼ l letmælk
  • et skvæt øl

Bland sukker, vaniliestang og mel i en skål. Tilsæt æg og ca halvdelen af mælken. Rør dejen igennem med en elpisker til den er glat og tilsæt så mere mælk lidt efter lidt. Når dejen er lige ved at have den konsistens du foretrækker (jo tyndere dej, jo tyndere pandekage og vice versa) tilsættes et skvæt øl. Bag pandekagerne ved jævn varme i lidt smeltet smør og spis dem med kærlighed:)

COMFORT FOOD - danske pandekager..

COMFORT FOOD - danske pandekager..

COMFORT FOOD - danske pandekager..

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til top