Ehr.. Jeg kan ikke finde ud af om, at det er lidt underligt, at dele en cocktail-opskrift på sådan en helt almindelig tirsdag morgen eller om det er helt genialt, fordi man så har tid til at købe det nødvendige inden ‘it’s cocktail o’clock’ fredag eftermiddag;) Jeg satser på sidst-nævnte! På Kajen kan vi ihvertfald godt lide at kickstarte weekenden med en god cocktail og jeg tæller allerede nu dagene til det igen er fredag (.. det lød småt alkoholisk.. I ved hvad jeg mener!) – min favorit er for tiden en helt klassisk Whiskey Sour. Den er (som navnet antyder) syrlig og frisk – og så er den ikke vildt kompliceret at lave, så oftest kan jeg lokke min personlige bartender til at lave mere end én;)
OPSKRIFT – Whiskey Sour cocktail
- 6 cl. god Whiskey
- 3 cl. friskpresset citronjuice
- 1,5 cl. sukkerlage (vi dovner den en gang i mellem og opløser blot lidt rørsukker i noget varmt vand.. it works)
- 1 skvæt pasteuriseret æggehvide (ca. ½ teske)
- 1 dråbe Angostura
Bland alle ingredienser i en shaker, saml shakeren og giv den en hurtig rystetur uden is, for at sætte æggehviden i gang. Del shakeren og fyld den helt med is. Shake kraftigt i 10-15 sekunder og hæld op i et lavt glas fyldt med is.
den skal så meget prøves når jeg en gang er færdig med at være gravid ☺️
Hvor er de fine glas fra?
Jeg har linket til dem her: https://acie.dk/tip-smukke-glas-fra-magasin/ 🙂
Altså trænger vi alle ikke bare til en tirsdags cocktail!? Jeg er så meget på og den her har jeg faktisk aldrig fået før – skal prøves 😀
Hahaha – jo mand! Jeg endte med et glas hvidvin i Oslo. Ikke helt det samme. Men det tog da toppen;)
Den er jeg også helt fjollet med – og hvis man laver den med bourbon, bliver den kun endnu bedre.
Jeg overvejede at skrive det, men så bliver det jo en Bourbon Sour og principielt en helt anden cocktail… Jeg synes de bedste har charme – og at Whiskey-varianten er lidt mere ‘doable’ 🙂
Der er da ikke noget bedre end en drinksopskrift på en solrig tirsdag. Det kan du roligt lave til et fast indslag.
Uuh – også min favorit!