Du læser nu
Opskrift – Acie’s SpecialK-boller

Opskrift – Acie’s SpecialK-boller

Opskrift - Acie's SpecialK-boller

Det var hyggeligt, at I så godt kunne lide forrige indlæg – og også lidt rart at dele lidt hverdag, der kan afsløre hvorfor jeg ikke altid er den hurtigste på hverken mail eller kommentar-fronten.. Og også hvorfor weekenderne er så vigtige og hellige for mig. Jeg faldt i søvn lidt over ti igår. Vild fredag aften;) Der var ikke så meget tilbage af mig, så før jeg vidste af det, lå jeg og boblede. Tilgengæld stod jeg så tidligt op imorges og bagte boller. Mine SpecialK-boller. Jeg har delt opskriften en gang før, men det er flere år siden (og jeg kan ikke engang selv finde opskriften mere..), så jeg satser på, at de alligevel kan være news for nogle af jer:) Herhjemme er de et hit – de er nemlig både nemme at bage, skal ikke æltes og smager godt. SpecialK-flagerne giver både sprødhed, sødme og lidt mere gods end bare almindelige hvide boller. Jeg satte dem til at hæve mens jeg løb en tur og efter et bad, var der således nybagte boller til morgenmaden. Sikke et weekendhit<3

 

Opskrift – Acie’s SpecialK-boller, 8-10 stk

  • 25g økologisk gær
  • Mel
  • 1 dl Special K
  • Salt
  • 1 dl lunkent vand

 

Jeg bager dem altid bare på slump, så I må lige bære lidt over med opskriften – især mængden af mel har jeg svært ved at angive præcis, for jeg synes det varierer fra gang til gang. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt. Hæld herefter SpecialK-flagerne i og tilsæt mel lidt af gangen. Der skal så meget mel i at dejen samler sig og slipper skålen, men den skal stadig være fugtig. Hvis nogen af jer har prøvet at bage grydebrøddet, så er det lidt samme dej man går efter. Lad dejen hæve i 45-60minutter og klat så dejen ud på en bageplade i passende størrelse med to spiseskeer. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200grader i ca 12-15 minutter – bagetiden afhænger af hvor store de er, så hold øje med dem. De skal blive let gyldne og lyde hule, når man banker i bunden.

Opskrift - Acie's SpecialK-boller

 

Opskrift - Acie's SpecialK-boller

 

 Kommentar (1)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top