Du læser nu
F.E.R.I.E.

F.E.R.I.E.

F.E.R.I.E.

Jeg havde en virkelig latterlig dag igår… Virkelig uglam, virkelig uproduktion, virkelig spildt. Stod (..for) tidligt op og drønede i lufthavnen klar til en god dag i Oslo. En hurtig dag. Planen var at jeg tog afsted kl 6 og så kunne træde ind af døren igen kl 16. 10 timers effektivitet, hurtigt ind og ud. Får min morgenkaffe i lufthavnen og lander i gaten. Forsinket fly. Snekaos i Oslo, melder en kollega. 30 minutter. 45 minutter. 1 time. Ok – jeg har allerede misset mit første møde, da jeg endelig lander. Togkaos, siger de. Tag en taxa. Kaster mig på bagsædet af en taxa. En venlig mand af somalisk afstamning kæmper for at forstå hvor jeg skal hen og sætter taxaen i gear. Den miljørigtige Toyota sejler i svingene, som vi kører ud af lufthavnen… De første kilometer går ok. Vi er helt alene på motorvejen og alt er hvidt.. Jeg sender en sms til min chef med et billede og teksten “I’M SCARED!”, som vi passerer de første 3 uheld. Pludselig stopper trafikken. Og så holder vi dér. 1.5 time senere er vi kommet en kilometer videre.

 

Den somaliske taxa-chauffør og jeg har lettet kommunikationsproblemerne ved at skifte til engelsk. We’re in this together. Lastbiler blokerer vejen, mens deres førere roder mellem hjulene med snekæder. Efter halvanden time tjekker jeg GPS’en på min telefon – 2 timer og 38 minutter skal det tage at forcere de næste 21 km.. Forget it. Jeg når aldrig frem. Mit møde starter alligevel nu. Jeg beder taxachaufføren om at vende tilbage til lufthavnen. 2 timer senere er jeg tilbage på Gardemoen igen. Ringer ind til det møde jeg har misset, og forsøger at gennemføre en præsentation på afstand. Jeg har svært ved at følge samtalen i den anden ende og der er virkelig meget larm i lufthavnen. For fanden. 48minutter senere lægger vi på og jeg opdager at lufthavnen er blevet lukket mens jeg har siddet på telefon.
 

Menneskemængden vokser. Ingen siddepladser. Ingen strøm på min telefon. Klokken er nu 13 og mit fly skulle planmæssigt gå kl 15.. Det sker ikke. Det lykkes mig på et tidspunkt at nappe det sidste sæde på afgangen kl 17.15.. Som bliver udsat til 18:25. Til 19. Til 19:30. Til 20. Til 20:25.. Til 21:04, hvor hjulene slap landingsbanen og jeg endelig var på vej hjem..
 
Anyways – det var en træls dag. Idag er bedre. Det er nemlig sidste dag inden ferie. Og jeg har købt sådan en donut-ring, som I kan se på billedet. Jeg er klar. Ferie – kom an!

 Kommentarer (10)
 • åååh kender den slags dage, hvor crap avler crap!!! Godt du slap igennem og GODT det er ferie… Ha den bedste tur!!

 • hvorfor er det på NOGEN måde relevant for historien, at taxichaufføren var af somalisk afstamning? Puha- det mistede du lige en følger. Virkelig usmageligt Acie….

  • Hold op for en dømmende kommentarer. Kommunikationsproblemerne mellem Acie og taxichaufføren var med til at gøre turen vanskelig, at du læser noget negativt i, at han var somalisk, er da dit problem.

  • Jeg tror, som Maria påpeger, at du læser noget helt andet end i min kommentar end dét der står, og således skyder mig noget i skoene, som ikke er helt fair… Han kunne også være italiensk. Eller kinesisk. Eller braziliansk. Eller af en helt 17. nationalitet, hvis sprog jeg ikke taler. Pointen var bare, at vi havde svært ved at forstå hinanden (hvilket komplicerede situationen yderligere) – indtil vi skiftede til engelsk og ivørigt tilbragte 2 hyggelige, omend, vanvittige timer sammen, indtil han satte mig af, og jeg fik ham til at love, at han ville køre direkte hjem i sikkerhed til sin familie..

   Måske siger din tydning af kommentaren i virkeligheden mere om dig selv end den siger om mig?!

  • Styr dig dog lidt, Mette. Var du kommet med dit møgfald af en kommentar hvis Acie havde skrevet at taxachaufføren var svensker, tysker, englænder eller lignende? Nok ikke. Der er INTET i vejen med at påpege at manden var somalier – og da slet ikke noget racistisk i det, hvis det er det du mener. Det var dog utroligt at der ikke skal mere til at vælte din verden..

 • Ja ok, det lyder virkelig som en decideret latterlig dag.
  Men virkelig skøn ferie at se frem til! Rigtig go fornøjelse herfra 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top