Du læser nu
POMFRITTER med parmesan og trøffel

POMFRITTER med parmesan og trøffel

POMFRITTER med parmesan og trøffel

Da jeg var i New York i sommer, var jeg også et smut på Delicatessen i Soho – her serveres burgeren med Truffel & Parmigiano fries. Beskidt. Lækkert. Delicatessen er således blevet et fast stop på min New York-rute, når min mave craver pomfritter (and let’s be real – hvornår gør den ikke det!?). Når det er sagt, så er de ikke så svære at gøre selv, hvis man ikke lige står og skal til New York inden for den nærmeste fremtid. Bevares, hjemmegjorte fritter er ikke ligefrem et 5minutters projekt, men omvendt er det ikke svært – det tager bare tid.. Herhjemme er det Skjorten der er fritte-mesteren – jeg spiser dem bare. Hehe. Og efter adskillige forsøg er den perfekte fritte-opskrift altså fundet. Den får I her:

 

Hjemmelavede pomfritter med trøffel og parmesan

  • Bagekartofler
  • Fritureolie eller anden netural olie
  • Salt
  • Eddike
  • Trøffelolie
  • God parmesan
  • Frisk persille

 

Skræl kartofler og skær dem i stave med ønsket tykkelse – vi har et mandolinjern, men det synes jeg laver stavene for tykke.. Istedet har jeg skåret ved håndkraft – det tager ca. et år, når man gerne vil have dem så tynde, som jeg.. Læg dem i en skål med vand i en time eller to – det hjælper med at få noget af stivelsen ud, og gør det endelige resultat mere sprødt. Bring en stor gryde med vand i kog og tilsæt salt og en god sjat eddike (eddiken gør, at kartoflen lettere holder formen). Kog kartoflerne til de begynder at blive møre og overfladen krakelerer. Tag op med en hulske eller lignende, læg på en rist eller et fad med køkkenrulle og sæt på køl mindst en halv time.

Varm olien op til 130 grader og steg pomfritterne i cirka fem minutter. Tag op med hulske og læg på en rist eller et fad med køkkenrulle og stil atter på køl. Ønsker man at fryse pomfritterne, kan man gøre det, efter de er kølet af. Varm nu olien til 190 grader og  steg pomfritterne til de er smukt gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drøs med hvid trøffelolie mens de stadig er rygende varme (ca 1 teske pr kartoffel), drøs med salt, riv parmesan over og slut af med lidt frisk persille på toppen.. Server og spis dem straks:)

POMFRITTER med parmesan og trøffel

 

POMFRITTER med parmesan og trøffel

 Kommentarer (3)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top