Du læser nu
FOOD – Den perfekte rejemad

FOOD – Den perfekte rejemad

FOOD - Den perfekte rejemad

De fleste af jer ved nok, at jeg er syg for en god rejemad. Jeg tror min kærlighed startede et sted omkring mit Stockholms-flyt. Få ting i verden slår en rejemad på Dramatens tagterrasse på en varm sommerdag. Er I nogensinde på de kanter, så er det et must! Nuvel. Herhjemme er det i stedet blevet en forårsting, og jeg ved nærmest ikke noget bedre end hyggelige søndagsfrokoster med overdådige rejemadder og ham jeg bedst kan lide..

Sæsonen starter (stærkt) med stenbidderrogn og fortsætter så over i rejemaddder, og da jeg i weekenden var ude og handle blev jeg så fristet af, at fiskemanden ude i Hellerup Foodmarket/Rotunden (.. the best in town, hvis I spørger mig!) havde fået nogle af sæsonens første fjordrejer hjem. De var desværre udsolgt (aghrrrr!), så jeg måtte istedet ‘nøjes’ med de almindelige rejer. Anyways – efter I flere år, at have finetunet the art of the p.e.r.f.e.c.t. rejemad (y’all know it’s an art!), tænkte jeg, at jeg ville dele mine tip med jer – fellow rejenørds kan læse videre. I andre kan nøjes med billederne, og har fuld tilladelse til at grine lidt i skægget over mig. Jeg er klar over at rejemadsnørderi er at tage den her blog til et helt nyt niveau;)

 • Brødet: en rejemad hører til på lyst brød. That’s just the way it is. Noget af det bedste – har man mod på et bage selv, så er dette ikke noget dårligt bud.
 • Rejerne: Rejerne skal være faste i kødet og af en ordentlig kvalitet. De må ikke være vandede og bløde (typisk frost-rejer). Kig efter dem der er mere hvide end klare og kig også gerne om de stadig har en lille haledut (ikke decideret skal) tilbage. Det plejer at være et godt tegn. De bedste rejer får man ved at spørge sin fiskemand og ellers har jeg erfaret at pris og kvalitet som oftest hænger sammen lige hvad rejer angår.
 • Æg: Æggene skal være perfekt smilende – i min verden bliver de bedst, når de kommes i kogende vand og får 8 minutter og 10 sekunder.
 • Mayonnaise: Er man mega sej, så laver man mayoen selv..  Det er sjældent, jeg gider dét om søndagen, når rejemaden skal på bordet. Istedet gælder det om at finde en god økologisk mayonnaise, som smager hjemmelavet. Vi sværger til en fra Superbest (den er i glas og har en lille høne på..). Og tricket er naturligvis at lade være med at drukne rejemaden i mayo – mådehold, mådehold!
 • Garniture+krydderi: På en god rejemad hører både salt og friskkvernet peber. Derudover kan jeg godt lide et lillebitte drøs karry, men det hader Skjorten, så jeg lader den være åben… Og til sidst klæder det virkelig også rejerne at få lidt dild på toppen – ikke store grene, men nips. Og citron. Selvfølgelig citron. I rigelige mængder. Mhmm…

Er der andre rejeelskere derude eller er det kun mig? Jeg håber det lidt (altså at vi er flere…) – ellers er det her et virkelig akavet blogpost… (indsæt nervøs latter).

FOOD - Den perfekte rejemad

 

FOOD - Den perfekte rejemad

 

FOOD - Den perfekte rejemad

 Kommentarer (27)
 • Hej

  jeg er også bare helt vild med en rejemad og kan der snige sig et glas køligt rose eller hvidvin til så blir det ikke bedre, glæder mig så meget til at sidde på terassen og nyde denne lette ret. Nu er vi helt vilde med karse, vi bruger næsten karse på alt, det kan anbefales ,
  om det er noget jydsk ved jeg ikke, bruger i karse overthere?? min søn kom en dag hjem og sagde at dem fra klassen godt vidste hvem
  jeg var, uha uha tænkte jeg, hvad kan de mon huske mig for, noget godt forhåbentligt 🙂 han svarede: du er hende med karsen ……………………. om det så skal tages som et kompliment ved jeg ikke, men min søn får godt nok de fineste madder med i skole,
  med karse på toppen selvfølgelig 🙂

  Hav en fornøjelig dag.

  • Karse er, som andre nævner, BARE godt på rejer – det bedste. Om end duftende, kraftig økologisk dild bestemt heller ikke er ad vejen.

   Og der må godt være meget af det.

   Til gengæld har æg INTET at gøre på en rejemad. Og da slet ikke smilende. *Gys* Jeg var lige ved at begynde at græde over de billeder … 😛 Det samme gælder karry – no, no, NO! Værste krydderi ever!

   Men sådan er smag og behag jo så forskellig. Uanset er jeg ret vild med rejemadder af store, spændstige rejer, på saftigt italiensk-agtigt brød med lufthuller i, lidt lækker mayo, masser af citronsaft, karse og en smule friskkværnet peber.
   Skal man rigtigt flotte sig, så drikker man et glas af en god Chablis til.

   <3

 • ELSKER rejemadder! MEN de skal altså spises på hjemmebagt rugbrød (helst mutters) og uden æg og karry 😉

 • Rigtig godt indlæg men jeg synes du springer let og elefant over nogle vigtige punkter!

  1) skal brødet ristes eller ej?
  Personligt vil jeg helst have det friske hvide brød, men er vi ude i noget der har ligget en hel dag, eller det er toast/sandwichbrød så skal det ristes.
  2) Skal der smør på brødet? Jeg siger ja, andre jeg kender synes jeg er helt glat afmarcheret.

  3) Salat under rejerne, ja eller nej? Jeg foretrækker uden, men næsten alle steder der serverer rejer, siger ja, og jeg begynder ikke pille det af.

  Hvad er din holdning omkring frostrejer versus rejer i lage? For mig kommer det an på om dem i lage er skyllet ordentligt igennem og så har dryppet af på noget køkkenrulle, de må ikke smage for meget af lagen, så vil jeg hellere have dem fra frost. Men det skal være de gode XL fra Royal Greenland, eller Irmas frosne, de er overraskende gode, når man tænker på man får 5 poser for en hund.

  Men de bedste er friskkogte fjordrejer, de har i torvehallerne 😉

  Og så er der altså en epic fail, på dine billeder! jeg kan se brød! fyyy kan man se brød er der plads til flere rejer!!
  Men ellers har jeg ikke noget at klage over i din guide, gudespise, koooooom nu sommer og sol.

 • Du er ikke alene! Jeg ELSKER rejemadder! Hvilket er lidt hårdt, når man bor i udlandet, og de ikke lige helt har samme trang til rejer. Altså rejer, der skal på brød med æg og mayo. Så det er det første, jeg bestiller, når vi er hjemme i DK. Næste gang til bryllup i maj – og rejemadder er allerede ønsket 🙂 Og nu vil jeg ellers savlende fortsætte min dag.

 • Rejemadder er stort set den eneste måde, jeg spiser rejer på, men jeg synes altså det er svært at ramme den helt rigtige svenske smag. Hvilket lyst brød køber du, hvis du ikke bager selv?

 • Omg!!!! Hvor ser det altså lækkert ud! 😀
  Jeg MÅ have en rejemad snart..
  Det er ganske få år siden, at jeg lærte at spise rejemadder, og mit liv er kun blevet bedre siden da 😉
  (tricket til at lære at spise dem er nok lidt alla kaffetricket: mest mælk, derefter gradvist mere kaffe – her blot mest æg og mayo og så gradvist flere rejer, hep og tillykke med din nye rejelyst)

  • Altså generelt kan jeg ikke så godt lide idéen om at spise “hele dyret”, og derudover rejer har lidt en skummel konsistens, men som sagt har jeg virkelig lært at holde af dem 😉

 • Uhhh. Vigtigt med tips ned i detaljen! Rejemadder er jo gudespise altså. Jeg skal gerne have både smør og mayo på (Irmas økologiske i pose er også et fair bud) – og så går jeg langt udenom rejer i lage. De smager mest af – ja – lage, hvis du spørger mig. Jeg køber tit hele rejer på frost, som jeg selv piller. De har et virkeligt godt bid og er nok lidt billigere end fiskemandens.

  • .. Puha – jeg er for doven til selvpilleri. Bortset fra fjordrejer om sommeren i sommerhuset. Dér kan jeg godt liiige tage mig sammen til det 😉

 • Åh nej nej – du er ikke den eneste! En rejemad er ikke bare en rejemad – og hvor er jeg glad for, at du også vælger friskkværnet peber på, de fleste jeg kender, mener ikke at det hører sig til… Hmpf…
  Karry hopper jeg let og elegant over, der er jeg klart på Skjortens hold 😉

  Hvor ser det bare lækkert og indbydende ud, jeg får helt lyst til en rejemad nu!

  Tak for en dejlig blog Acie, du kan noget med ord, og jeg føler mig altid draget ind i din skønne verden – jeg er bare alt for dårlig til at kommentere, men følger med både her, på IG OG på FB 😉

  – Maj 🙂

  • Tusind tak Maj – hvor er du sød:) Og det er helt ok, ikke at kommentere så ofte, for sådan læser jeg altså også selv blogs. Jeg ved jo, at I er der! 🙂

 • i love iiiit!! Står man i Bilka eller Føtex og skal vælge rejer, så vælg dem i et plastikglas til omkring 70kr. De lever op til “hale-beskrivelsen” og er mega gode. Foretrækker min mad uden karry men gerne noget dild. Uhmmmm..

 • Hold da op, jeg vidste slet ikke, at rejemadder var sådan en videnskab. Jeg føler mig ærligt talt beriget på min kullinariske horisont nu, haha. For slet ikke at tale om, hvor meget jeg pludselig har lyst til en stor, fed rejemad. Mums! (:

  // http://www.moonlitmadness.dk

 • Uh ha en God rejemad er noget af det bedste smørrebrød jeg kender! Mums, så bare rolig du er ikke alene! Hehe

 • Elsker, elsker, elsker rejemader!
  Jeg synes dog grydebrødet bliver for “hårdt” til rejemaden og elsker det lidt tættere, bløde og søde brød, gerne over i fransk baguette style, derudover så er jeg til at der gerne må være noget smør, rigtig smør, og faktisk, ved ikke helt hvorfor, men så elsker jeg en rejemad hvor der også er hamburryg. Du har sat gang i rejemadslysten!

 • Jeg er så en af dem der SLET ikke er til rejemadder.. Uha, nej tak! Men jeg er sikker på at kan man lide dem, så er det her en fabelagtig guide 🙂 God tirsdag!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top