Det er noget tid siden, at jeg har fået delt en hverdags-opskrift (der er, indrømmet, også gået lidt meget takeout i den lately… sådan er det i de travle perioder), men for et par uger siden fik vi lavet en sand hverdagsfavorit. Kylling med Serrano-skinke og cremet spidskål med svampe og broccoli. Hvis ikke man går amok med fløden og parmesan, så kan retten også sagtens være relativt kalorielet.. Men det bedste er nu altså smagen.. Mhmmm.. Hvornår har spidskål ellers lige ageret blød comfort-food?!
Opskrift – blød og cremet spidskål med svampe og broccoli
- Et lille hovede finsnittet spidskål
- 2 fed hvidløg
- Et halvt broccoli-hovede
- 250g champingoner
- 1/4l fløde (vælg selv %)
- Revet parmesan
Kog broccolien blød (med lad være med at koge den helt ud – der er altså ikke noget værre) i en gryde for sig. I en dyb pande med låg svitses hvidløg og svampe. Spidskålen tilsættes og låget lægges på – låget vil dampe spidskålen, så den bliver mere blød og ‘krymper’. Når det er blevet tilpas blødt tilsættes lidt fløde efter smag og behag – vi plejer at bruge omkring en halv kvart-liter, men det afhænger også lidt af spidskålets størrelse.. Lad det koge lidt ind, riv noget parmesan over og tilsæt broccolien til allersidst. Haps. En sand hverdags-vinder<3
Mmm…jeg har lige lavet denne ret i dag, og det kunne også godt gå hen at blive favorit herhjemme! Tak for inspirationen 🙂
Ej hvor dejligt Ane- et er jeg glad for at høre 🙂
Haps det ser lækkert ud!
Hvordan tilbereder du kyllingen? 🙂
Bare på panden – eller på grillen om sommeren. 🙂