Du læser nu
NEM HVERDAGSMAD – grønne ovnbagte falafler..

NEM HVERDAGSMAD – grønne ovnbagte falafler..

NEM HVERDAGSMAD - grønne ovnbagte falafler..

Åha – så er det tilbage til hverdagen igen. Ikke mindst på mad-fronten. Tilbage til køledisken, til de sundere og lidt mere grønne valg. Aldrig en let omstillingsproces, hvis I spørger mig;) Ovnbagte falafler er imidlertid en blid overgang – de er sprøde, krydrede og fulde af smag. Næsten lidt syndige, uden faktisk at være det. Herligt! Og ikke mindst meget passende for sådan en post-ferie mandag som denne.

 

Opskrift – ovnbagte falafler

  • 500g kikærter fra dåse (.. det er jo den nemme variant, vi har gang i).
  • 1 bundt persille
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 finthakket løg
  • Saften fra en halv citron
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk rød chili pulver
  • 2 tsk stødt køriander
  • 2 tsk spidskommen
  • 3 tsk salt

Kør kikærter, persille, spinat, løg og hvidløg igennem en minihakker, foodprocessor eller med en stavblender – hvad man nu lige har.. Massen skal blive jævn og klæg – det tager nogle minutter. Smag derefter til – jeg kan godt lide mine falafler med masser af smag, så jeg er aldrig nærig med krydderierne. Form derefter massen til små mundrette boller – jeg gør præcis som når jeg former frikadeller af fars, en ske i den ene hånd og en rundet hånd i..well.. den anden hånd. Det er lettest med lidt fugtede hænder. Bag falafler i en forvarmet ovn ved 200g varmluft i ca 15-20 minutter. Hvis man orker, kan man vende dem undervejs – det gjorde jeg ikke. Jeg skulle liiiige svare på nogle emails etc, og de bliver stadig fine. Hvis de ikke er blevet helt sprøde på oversiden, kan man lige hurtigt give dem et par minutter under grillen til sidst. Haps.

NEM HVERDAGSMAD - grønne ovnbagte falafler..

 

NEM HVERDAGSMAD - grønne ovnbagte falafler..

 Kommentarer (2)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top