NEM HVERDAGSMAD – grønne ovnbagte falafler.. – ACIE
REJSER - hjemkomst & jetlag

NEM HVERDAGSMAD – grønne ovnbagte falafler..

NEM HVERDAGSMAD - grønne ovnbagte falafler..

Åha – så er det tilbage til hverdagen igen. Ikke mindst på mad-fronten. Tilbage til køledisken, til de sundere og lidt mere grønne valg. Aldrig en let omstillingsproces, hvis I spørger mig;) Ovnbagte falafler er imidlertid en blid overgang – de er sprøde, krydrede og fulde af smag. Næsten lidt syndige, uden faktisk at være det. Herligt! Og ikke mindst meget passende for sådan en post-ferie mandag som denne.

 

Opskrift – ovnbagte falafler

 • 500g kikærter fra dåse (.. det er jo den nemme variant, vi har gang i).
 • 1 bundt persille
 • 1 håndfuld spinat
 • 1 finthakket løg
 • Saften fra en halv citron
 • 3 fed hvidløg, finthakket
 • 1 tsk rød chili pulver
 • 2 tsk stødt køriander
 • 2 tsk spidskommen
 • 3 tsk salt

Kør kikærter, persille, spinat, løg og hvidløg igennem en minihakker, foodprocessor eller med en stavblender – hvad man nu lige har.. Massen skal blive jævn og klæg – det tager nogle minutter. Smag derefter til – jeg kan godt lide mine falafler med masser af smag, så jeg er aldrig nærig med krydderierne. Form derefter massen til små mundrette boller – jeg gør præcis som når jeg former frikadeller af fars, en ske i den ene hånd og en rundet hånd i..well.. den anden hånd. Det er lettest med lidt fugtede hænder. Bag falafler i en forvarmet ovn ved 200g varmluft i ca 15-20 minutter. Hvis man orker, kan man vende dem undervejs – det gjorde jeg ikke. Jeg skulle liiiige svare på nogle emails etc, og de bliver stadig fine. Hvis de ikke er blevet helt sprøde på oversiden, kan man lige hurtigt give dem et par minutter under grillen til sidst. Haps.

NEM HVERDAGSMAD - grønne ovnbagte falafler..

 

NEM HVERDAGSMAD - grønne ovnbagte falafler..

2 kommentarer

 • […] Anyways – i sidste uge stod der ovnbagte falafler i spidskålswrap på menuen. Til dem fik vi bønnespirer, rød peberfrugt og en skyrdressing med persille. Helt enkelt, men super godt. Tricket er, ikke at være for nærig med krydderierne i falafel-farsen – det skal jo smage af noget. Min falafel-opskrift har jeg delt lige her – og den er god kan I tro;) […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh, dem må jeg prøve! Det lyder jo mega nemt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

REJSER - hjemkomst & jetlag