Du læser nu
OPSKRIFT – midweek mexi-night..

OPSKRIFT – midweek mexi-night..

OPSKRIFT - midweek mexi-night..

Noget af det bedst ved at rejse, er også den kulinariske del af rejsen. Jeg bliver altid inspireret til nye opskrifter, når jeg er ude og rejse, og denne gang var ingen undtagelse. Som I nok har fanget efterhånden, så er jeg mægtigt glad for mexi-mad. Ikke den fedtede TexMex, men den friske slags, der smager af modne avocadoer, løg, kål, tomater, koriander og masser af lime.. Mhmm.. I onsdags kunne jeg således ikke dy mig længere – med hjem fra USA havde jeg nemlig slæbt små lækre majspandekager (er der nogen, der tilfældigvis er faldet over den slags herhjemme? Jeg har forsøgt at bage selv, men synes altså ikke de bliver helt ligeså gode..) og fine røde plastik-kurve til servering. Meget autentisk. Som fyld lavede jeg min guacamole, finsnittet spidskål og ‘pulled chicken’ med en god marinade – opskriften finder I nedenfor:)

 

Opskrift – ‘Pulled Chicken’ med mexi-marinade

 • 2 kyllingefilleter
 • 1/2 dåse hakkede/flåede tomater
 • 2 spsk æbleeddikke
 • 1 halv chili
 • 3 fed knust hvidløg
 • 2 spsk olie
 • 2 spsk finthakket koriander
 • 2 spsk spidskommen
 • Saften fra 1 lime

Bland alle ingredienser i en skål (bortset fra kyllingefileterne;)) og rør blandingen sammen til den er jævn. Har man god tid kan man lade kyllingefileterne marinere natten over i køleskabet – det har jeg sjældent, så oftest når jeg det ikke, og det går også. For at lave den ‘pulled chicken’ pakkes kyllingefileterne og marinade sammen i en pakke med sølvpapir. Herefter bages pakken i et ovnfast fad i 3 timer ved 125grader. Det er ikke altid jeg har haft hele 3 timer, og så får de dét jeg lige kan nå (/har tålmodighed til). Jeg har også prøvet at lave dem på grill og det fungerer også super fint – ved indirekte varme, naturligvis:) Når kyllingerne er færdige pakkes pakken op og kødet trævles med en gaffel – og så er det klar til servering:)

 

OPSKRIFT - midweek mexi-night..

 

OPSKRIFT - midweek mexi-night..

 

OPSKRIFT - midweek mexi-night..

 Kommentarer (4)
 • Åh, skøn opskrift. Den må testes. Bare pokkers at have en mand, der synes, at Koriander er noget fanden har skabt.
  Pulled chicken er genialt – især fordi det ikke tager så (relativt) lang tid at lave. Jeg har haft succes med en færdiglavet bbqsauce som marinade i en snæver og hurtig vending.

 • Hold op hvor ser det lækkert ud! Vi har godt nok aftalt pizza til i aften, men jeg tror jeg vil forsøge at overtale min bedre halvdel til mexi-night i morgen. Det er heller ikke en dårlig weekend-kombi. TAK for inspirationen! Må selvfølgelig nøjes med nogle knap så gode pandekager, og så tror jeg kylling bliver udskiftet med det pulled beef vi har i fryseren 🙂

 • Uhmm, det ser lækkert ud. Brødene/pandekagebrødene ligner nogle, der fås hos grønthandlere på Nørrebro – ja måske er der en enkel på Østerbro også. Der ville jeg kigge.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top