Jeg tror der er ligeså mange forskellige måder, at lave rabarber crumble på, som der er køkkener i Danmark – men den simple dessert kan nu også varieres i det uendelige, så jeg forstår det godt. Min favorit er den helt klassiske, med et skud god vanilie-is på toppen og en lille kvist mynte for friskheden – så den opskrift får I her… Men så er jeg vist også færdig med rabarber-føljetonen for i år.. Måske;)
Opskrift – klassisk rabarber-crumble
Rabarber:
- Ca. 400 g rabarber
- 1 dl rørsukkerDej:
- 50 g mel
- 100 g havregryn
- 100 g sukker
- 75 g smør
Rabarber: Skær rabarberne i 1-5 cm lange skiver på skrå og vend dem i sukkeret . Læg dem i et tærtefad (eller som jeg – i små ovnfaste portions-glas) smurt med smør og bag dem i ovnen ved 175° i ca. 12 min.
Dej: Rør mel, havregryn, sukker og blødt smør sammen og fordel massen oven på rabarberne. Sæt kagen i ovnen igen og bag den i endnu 20 min., til den er gylden og sprød ovenpå.
Meget lækkert! Og nemt, ikke mindst 🙂 Den kunne godt komme på Sankt Hans menuen, hvis jeg kan opstøve nogle rabarber i Valby.