OPSKRIFT – Starbucks citronmåne.. – ACIE
BRYLLUP - de første tanker..

OPSKRIFT – Starbucks citronmåne..

OPSKRIFT - Starbucks citronmåne..

I fødselsdagsgave fik jeg et gavekort til Starbucks af Pix & Nix, som vi kunne bruge på vores roadtrip, for Drive-Thru kaffe hører sig næsten til, når man er on the road.. Sidste sommer, da vi kørte rundt i det nordøstlige USA, kastede jeg min kærlighed på nogle lækre chewy gluten-fri chokolade cookies (den opskrift kan I finde her), men i år fik jeg en ny favorit – Starbucks’ Iced Lemon Pound Cake. Det er lidt en variant af den klassiske citronmåne, og så alligevel ikke. Den er mere moist og virkelig lækker – og nu har den jagtet mig i tankerne de sidste par uger, så jeg tænkte, at jeg måtte give en hjemmebagt version et skud; det fortrød jeg ikke;)

 

OPSKRIFT – Starbucks Iced Lemon Pound Cake aka. citronmåne

 • 180g mel
 • 220g sukker
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 tsk vaniliesukker
 • 1tsk salt
 • 3 æg
 • 2 spsk blødt smør
 • 1dl rapsolie
 • 1dl friskpresset citronsaft
 • Revet citronskal fra 1 stor øko citron

Forvarm ovnen til 180grader. Bland så mel, bagepulver, vaniliesukker og salt i en skål. Bland i en anden skål æg, blødt smør, citronsaft og sukker i en anden skål. Bland den ‘våde’ masse i melblandingen og tilsæt så olien. Dejen skal være lind og jævn og have klassisk ‘sandkage’-konsistens. Vend til sidst citronskallen i dejen. Bag kagen i en smurt form (enten en springform som mig eller en rugbrødsform) midt i ovnen i 30minutter eller indtil du kan stikke en kødnål ned i midten af kagen, der kommer ‘tør’ op igen. Når kagen er kølet ned glaseres den med glasur af flormelis og citronsaft.

OPSKRIFT - Starbucks citronmåne..OPSKRIFT - Starbucks citronmåne..

 

OPSKRIFT - Starbucks citronmåne..

 

OPSKRIFT - Starbucks citronmåne..

6 kommentarer

 • […] ret vild med næsten alt der smager af citron, så da jeg så den skønneste citronmåne ovre hos Acie, måtte jeg bare lave en glutenfri udgave :-)Min udgave er blevet en del mørkere og grovere, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Ummm den ser virkelig god ud, hvordan er den dagen efter, tænker om jeg kan lave den dagen i forvejen nemlig, rigtig god weekend

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbet

  Hyggeligt med billede af dig midt i kokkereringen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Vil vildt gerne lige lave den.. Men.. Du skriver sukker og vaniljesukker? I ingredienslisten står der kun vaniljesukker??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor lyder den bare fantatisk – den må jeg prøve at bage 🙂
  /Camilla – http://Cfashion.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BRYLLUP - de første tanker..