Du læser nu
OPSKRIFT – Starbucks citronmåne..

OPSKRIFT – Starbucks citronmåne..

OPSKRIFT - Starbucks citronmåne..

I fødselsdagsgave fik jeg et gavekort til Starbucks af Pix & Nix, som vi kunne bruge på vores roadtrip, for Drive-Thru kaffe hører sig næsten til, når man er on the road.. Sidste sommer, da vi kørte rundt i det nordøstlige USA, kastede jeg min kærlighed på nogle lækre chewy gluten-fri chokolade cookies (den opskrift kan I finde her), men i år fik jeg en ny favorit – Starbucks’ Iced Lemon Pound Cake. Det er lidt en variant af den klassiske citronmåne, og så alligevel ikke. Den er mere moist og virkelig lækker – og nu har den jagtet mig i tankerne de sidste par uger, så jeg tænkte, at jeg måtte give en hjemmebagt version et skud; det fortrød jeg ikke;)

 

OPSKRIFT – Starbucks Iced Lemon Pound Cake aka. citronmåne

  • 180g mel
  • 220g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniliesukker
  • 1tsk salt
  • 3 æg
  • 2 spsk blødt smør
  • 1dl rapsolie
  • 1dl friskpresset citronsaft
  • Revet citronskal fra 1 stor øko citron

Forvarm ovnen til 180grader. Bland så mel, bagepulver, vaniliesukker og salt i en skål. Bland i en anden skål æg, blødt smør, citronsaft og sukker i en anden skål. Bland den ‘våde’ masse i melblandingen og tilsæt så olien. Dejen skal være lind og jævn og have klassisk ‘sandkage’-konsistens. Vend til sidst citronskallen i dejen. Bag kagen i en smurt form (enten en springform som mig eller en rugbrødsform) midt i ovnen i 30minutter eller indtil du kan stikke en kødnål ned i midten af kagen, der kommer ‘tør’ op igen. Når kagen er kølet ned glaseres den med glasur af flormelis og citronsaft.

OPSKRIFT - Starbucks citronmåne..OPSKRIFT - Starbucks citronmåne..

 

OPSKRIFT - Starbucks citronmåne..

 

OPSKRIFT - Starbucks citronmåne..

 Kommentarer (8)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top