Du læser nu
OPSKRIFT – lasagne med skjulte grøntsager..

OPSKRIFT – lasagne med skjulte grøntsager..

OPSKRIFT - lasagne med skjulte grøntsager..

Ok, det her er ikke ligefrem rocket-science, men stadig et helt udemærket tip.. Skjorten elsker lasagne. Heck – so do I! Og det er således en hyppig genganger på menuen herhjemme – der findes dog nogle tip, der gør den mere grøn, mere slank og knap så ost&stivelse-agtig. Jeg skjuler gerne en masse grøntsager i kødsovsen – i den her omgang blev der plads til 2 rødbeder, 2 gulerødder, 1 stor persillerod og noget knoldselleri (udover the usual suspects – 2 store gule løg, hvidløg og 2 dåser hakkede økologiske tomater) Jeg kører det igennem minihakkeren og blander det med det brunede kød (500g magert oksehak) inden jeg kommer tomatsovsen i. Vil man være endnu grønnere kan man erstatte lasagnepladerne med squash eller aubergine – herhjemme laver vi LCHF-lasgneplader (for at undgå hveden) og dét bliver kompromiset. Sidst men ikke mindst (og det siger næsten sig selv) gælder det om at holde igen med bechamel og ost – jeg ‘nøjes’ med et helt tyndt lag bechamel på toppen og ca 75g mozzerella fordelt på hele lasagnen.

 

Alt i alt lander man på ca 450kcl for et stykke lasagne (selvfølgelig afhængigt af hvilke plader man vælger og hvor store stykker man skærer;)), og får en masse gode grøntsager skjult i vaskeægte comfort-food på efterårsmåden. En rigtig favorit:)

OPSKRIFT - lasagne med skjulte grøntsager..

 

OPSKRIFT - lasagne med skjulte grøntsager..

 Kommentarer (7)
 • Mit bedste oste-tip til madlavning er at bruge en rigtig stærk cheddar – den smager ikke af stærk ost, bare mere af ost, så man kan slippe af sted med at bruge mindre. Til lasagne laver jeg selv en ostesovs (opbagt sovs med ost og muskat) – det kan godt gøres med nogenlunde fornuftigt kalorieindhold.

 • Ha ha ha. genialt! Glemmer aldrig den første gang jeg hørte dig tale om mad med skjulte grønsager. Nu er dette nemlig yderst aktuelt her hjemme, hvor barnet helst kun vil have pasta… bum bum… Håber du har det dejligt Acie! Kæmpe tillykke med forlovelsen! vi må snart ses! kram

 • Jeg gemmer altid ca. et halvt kilo gulerødder, 2 squash, en hel bladselleri og en pokkers masse krydderurter i min lasagne. Nogen gange også skiver af bagt aubergine som et ekstra lag. Det bli’r altså virkelig lækkert!
  Og pludselig helt sundt!
  Nu har jeg lyst til lasagne. Yummi! 🙂

 • Jeg ELSKER lasagne, og din ser ikke så dum ud 😉
  Er man frisk på at prøve noget nyt lasagne-wise, er det “mindblowing” at erstatte oksen med kylling choppet i små stykker, lidt karry og paprika i saucen og masser af spinat blade rørt i, eller som lag “for sig”. Og hvis man er rigtig slem så snyder man lidt cream cheese i, i stedet for bechamel – HAPS!

  • Det er nemlig lækkert med kyllingestykker, karry og spinat 🙂 Cream cheese er også et fint alternativ til bechamel. Ricotta kan også bruges, hvis man ikke har cream cheese.

 • Rocketscience – nej, men alligevel ret genialt. For mig handler udeladelsen af grøntsager i hvert fald ofte om det der med den sære konsistens og den overvældende smag, når man tygger i grøntsagen, men hvis det hele er “blendet”, så kommer man jo ret nemt uden om det problem. Det må jeg prøve at huske 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top