SØNDAGS-OPSKRIFT - lækre sprøde vafler.. - Acie

SØNDAGS-OPSKRIFT – lækre sprøde vafler..

SØNDAGS-OPSKRIFT - lækre sprøde vafler..

Ah – det er søndag på Kajen. Skjorten væltede ind af døren kl 6 imorges, så jeg har haft en stille morgen med en lille tur langs Kajkanten i det gode vejr. Og for nu at være lidt overskudsagtig besluttede jeg at bage vafler til min trætte mand, når han vågnede… Et virkelig hyggeligt søndagsprojekt – det er virkelig lang tid siden jeg sidst har fået RIGTIGT vafler (med hvede, smør og sukker… Mhmmmmmmmm….), og manner hvor smager de altså bare godt. Jeg var i mit opskriftsarkiv og fandt en gammel-gammel opskrift, som jeg aldrig har delt. Den har stammer fra min Stockholms-tid og i Sverige skal vaflerne være sprøde og ‘fråsiga’.. Mhm.. Nå. Opskriften får I her:

Opskrift – lækre sprøde og fråsiga vafler

  • 200 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 75 g smeltet smør
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 dl vand
  • vaniliesukker
  • bagepulver
  • 1 æg

Bland mel, sukker, madlavningsfløde, vand, vaniliesukker, bagepulver og æg i en skål. Når massen er nogenlunde jævn tilføjes det smeltede smør. Lad dejen stå og hvile i en times tid og bag dem så i et vaffeljern. Smørret i dejen gør at man ikke behøver at smørre vaffelhjernet – det bliver altid sådan noget gris, synes jeg;) Lad dem hvilke på en rist, når de kommer af hjernet – på den måde bliver de herligt sprøde.. Mhmm… Bager man for mange (som jeg trods alt gjorde), så kan resten sagtes fryses ned.

Se iøvrigt vores hyggelige æg – Skjorten har en kollega, der har høns, så vores æg får vi derfra… De ligner ‘rigtige’ æg synes. Lige til at blive i godt humør af:)

SØNDAGS-OPSKRIFT - lækre sprøde vafler..

SØNDAGS-OPSKRIFT - lækre sprøde vafler..

SØNDAGS-OPSKRIFT - lækre sprøde vafler..

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til top