Du læser nu
SØNDAGS-OPSKRIFT – lækre sprøde vafler..

SØNDAGS-OPSKRIFT – lækre sprøde vafler..

SØNDAGS-OPSKRIFT - lækre sprøde vafler..

Ah – det er søndag på Kajen. Skjorten væltede ind af døren kl 6 imorges, så jeg har haft en stille morgen med en lille tur langs Kajkanten i det gode vejr. Og for nu at være lidt overskudsagtig besluttede jeg at bage vafler til min trætte mand, når han vågnede… Et virkelig hyggeligt søndagsprojekt – det er virkelig lang tid siden jeg sidst har fået RIGTIGT vafler (med hvede, smør og sukker… Mhmmmmmmmm….), og manner hvor smager de altså bare godt. Jeg var i mit opskriftsarkiv og fandt en gammel-gammel opskrift, som jeg aldrig har delt. Den har stammer fra min Stockholms-tid og i Sverige skal vaflerne være sprøde og ‘fråsiga’.. Mhm.. Nå. Opskriften får I her:

Opskrift – lækre sprøde og fråsiga vafler

 • 200 g hvedemel
 • 75 g sukker
 • 75 g smeltet smør
 • 2 dl madlavningsfløde
 • 2 dl vand
 • vaniliesukker
 • bagepulver
 • 1 æg

Bland mel, sukker, madlavningsfløde, vand, vaniliesukker, bagepulver og æg i en skål. Når massen er nogenlunde jævn tilføjes det smeltede smør. Lad dejen stå og hvile i en times tid og bag dem så i et vaffeljern. Smørret i dejen gør at man ikke behøver at smørre vaffelhjernet – det bliver altid sådan noget gris, synes jeg;) Lad dem hvilke på en rist, når de kommer af hjernet – på den måde bliver de herligt sprøde.. Mhmm… Bager man for mange (som jeg trods alt gjorde), så kan resten sagtes fryses ned.

Se iøvrigt vores hyggelige æg – Skjorten har en kollega, der har høns, så vores æg får vi derfra… De ligner ‘rigtige’ æg synes. Lige til at blive i godt humør af:)

SØNDAGS-OPSKRIFT - lækre sprøde vafler..

SØNDAGS-OPSKRIFT - lækre sprøde vafler..

SØNDAGS-OPSKRIFT - lækre sprøde vafler..

 Kommentarer (2)
 • Det er jo ren magi og romantik på de her billeder. Skønt! Jeg glæder mig sådan til den dag, men kæreste er færdig med at lege bager. Så kan vi endelig få vores weekendmorgener sammen, så der måske også bliver plads til den her slags af og til 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top