Du læser nu
OPSKRIFT – Blomkålsrisotto med svampe og bacon..

OPSKRIFT – Blomkålsrisotto med svampe og bacon..

OPSKRIFT - Blomkålsrisotto med svampe og bacon..

Nok bliver der spist vafler i weekenden, men hverdagene er en del mere grønne – i sidste uge blev det blandt andet til denne blomkålsrisotto. Idéen (og opskriften iøvrigt) kommer i store træk fra Madbandittens fabelagtige LCHF-kogebog, som jeg (der ikke kan klare at få hvede hver dag) finder stor inspiration i, selvom jeg iøvrigt ikke bekender mig til LCHF-religionen:) Denne blomkålsrisotto er en super måde at få skjult en masse (!) blomkål i en gang solid efterårsmad, og holder man lidt igen med parmesan og bacon (et enkelt stykke per hovede kan faktisk være nok), så er det pludselig en helt fornuftig og slank hverdagsret.

 

Opskrift – blomkålsrisotto med bacon og svampe

  • 1 lille blomkål
  • 3 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille glas hvidvin
  • God parmesan
  • 1/4 l let madlavningsfløde
  • Bacon (gerne kalkunbacon eller lign)
  • Svampe
  • Persille

Steg hvidløg og løg klare i en lille smule olie i en dyb pande. Riv blomkålen fint imens (ligesom til blomkålsris) og kom dem herefter i panden til løgene. Tilsæt samtidig det lille glas hvidvin og lad det få varme i 5-7 minutter. Tilsæt så madlavningsfløden (mægden afhænger lidt af størrelsen på blomskålshovedet, så tilsæt ikke mere end at massen fortsat er cremet fremfor våd) og riv lidt parmesan i. Smag til med salt og peber og lad risottoen stå og hygge sig, mens du steger svampe og bacon på en ny pande. Pynt med lidt persille på toppen inden servering.

OPSKRIFT - Blomkålsrisotto med svampe og bacon..

 

 Kommentarer (5)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top