Nok bliver der spist vafler i weekenden, men hverdagene er en del mere grønne – i sidste uge blev det blandt andet til denne blomkålsrisotto. Idéen (og opskriften iøvrigt) kommer i store træk fra Madbandittens fabelagtige LCHF-kogebog, som jeg (der ikke kan klare at få hvede hver dag) finder stor inspiration i, selvom jeg iøvrigt ikke bekender mig til LCHF-religionen:) Denne blomkålsrisotto er en super måde at få skjult en masse (!) blomkål i en gang solid efterårsmad, og holder man lidt igen med parmesan og bacon (et enkelt stykke per hovede kan faktisk være nok), så er det pludselig en helt fornuftig og slank hverdagsret.
Opskrift – blomkålsrisotto med bacon og svampe
- 1 lille blomkål
- 3 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 lille glas hvidvin
- God parmesan
- 1/4 l let madlavningsfløde
- Bacon (gerne kalkunbacon eller lign)
- Svampe
- Persille
Steg hvidløg og løg klare i en lille smule olie i en dyb pande. Riv blomkålen fint imens (ligesom til blomkålsris) og kom dem herefter i panden til løgene. Tilsæt samtidig det lille glas hvidvin og lad det få varme i 5-7 minutter. Tilsæt så madlavningsfløden (mægden afhænger lidt af størrelsen på blomskålshovedet, så tilsæt ikke mere end at massen fortsat er cremet fremfor våd) og riv lidt parmesan i. Smag til med salt og peber og lad risottoen stå og hygge sig, mens du steger svampe og bacon på en ny pande. Pynt med lidt persille på toppen inden servering.
Vi prøvede din blomkålsrisotto i går – den er virkelig lækker!
Ser så lækkert ud!
Tror du man kan undlade vin i?
Ja da 🙂
Jeg lavede den til mine forældre og 1. det smagte skønt og 2. De ville næsten ikke tro på, at der ikke var ris i 🙂
Det lyder simpelthen så lækkert! Det må prøves 🙂