OPSKRIFT – Søde, bløde Luciabrød.. – ACIE
OUTFIT - sweatshirt, jeans & dynejakke..

OPSKRIFT – Søde, bløde Luciabrød..

OPSKRIFT - Søde, bløde Luciabrød..

Da jeg boede i Stockholm spiste vi lussekatter til vi var ved at sprænges… I Sverige fås de (i en absolut hæderlig udgave) i 7/11 – 5 stk for 30kr eller sådan noget.. Haps. Kaffe og en lussekatt. Den kombination har fået mig igennem mange forelæsninger, kan I tro… Herhjemme er de mere sjældne – faktisk har jeg ikke set dem til salg noget sted, så det er absolut blevet en mere sjælden treat… Nu må jeg selv igang, når safran-trangen melder sig – og det gør den jo gerne her i December.. Ellers er det ligesom ikke rigtigt jul:)

Opskrift – svenske luciabrød aka lussekatter

 • 250g hvedemel
 • 100g sukker
 • lidt salt
 • lidt kardemomme
 • lidt ?knust? safran (jeg har importeret mit fra Sverige, men det fåes også i flere større supermarkeder – har set det i Irma)
 • 50g smør
 • 25g gær
 • 1½dl mælk
 • et skvæt rom

Mælken lunes og gæren (først) og smørret opløses heri. Stød imens safran i en morter og opløs pulveret i lidt god rom. Ikke mere end et shots penge. Bland så hvedemel, sukker, salt, kardemomme og til sidst safran-rommen i. Bland det hele sammen indtil dejen slipper skålen – hæld den ud på bordet og ælt den til den er blød og smidig. Lad den herefter hæve i ca. 30 minutter. Når den har hævet deles den i lige store stykker som rulles til lange pølser og formes som et snoet ?s?. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter på bagepladen, pensl med æg og stik en rosin (.. hvis I af uransagelige årsager er til den slags – I’m not. Rosiner hører ikke til i mit bagværk..) i snoningerne. Bag dem så ved 225grader i ca. 8minutter – de skal være gyldne.

OPSKRIFT - Søde, bløde Luciabrød..

OPSKRIFT - Søde, bløde Luciabrød..

1 kommentar

 • Mmh, de der svenskere kan altså et eller andet med det der bagværk (og andre søde sager). Og snoninger tilsyneladende? Det kunne nu altså godt tænkes, at det var en sag, man skulle prøve den dag 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT - sweatshirt, jeans & dynejakke..