Du læser nu
OPSKRIFT – Klassiske vaniliekranse..

OPSKRIFT – Klassiske vaniliekranse..

OPSKRIFT - Klassiske vaniliekranse..

Det er ikke rigtigt jul uden vaniliekranse – ihvertfald ikke i min verden:) Det er tilgengæld også de eneste rigtige julesmåkager jeg bager – men forlyster mig jo gerne med andet slags juleknas:) Nuvel… Skulle man gøre det på den ‘rigtige’ måde, så ville man bruge en gammel kødhakker med en stjerne – men sådan en har jeg ikke. Og det virker voldsomt at investere (og skulle lave plads til) en kødhakker, som skal bruges til vaniliekranse en enkelt gang om året. I stedet laver jeg dem med sprøjtepose, men det kræver en blødere dej, som derfor gerne flyder mere ud, når de bages… Med årene har jeg fundet et par tricks for at undgå dét – og dem deler jeg nedenfor:)

 

Opskrift – klassiske, sprøde vaniliekranse

  • 1 vaniliestang
  • 180 g lyst rørsukker
  • 200 g blødt smør
  • 1 æg
  • 80 g mandelmel
  • 250 g hvedeme

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad. Rør vanilje, sukker og 4/5 af det stuetempererede smør sammen. Rør ægget med i blandingen og tilsæt slutteligt mandelmel og hvedemel. Dejen vil være ret hård, og mine computerfingre har ikke kræfter nok til at sprøjte kransene ud – derfor smelter jeg den sidste 1/5 af smøret og tilsætter dejen. Det gør den straks mere blød og langt nemmere at arbejde med. Hæld dejen i en stofsprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt straks ud i vaniljekranse på bagepapir – i år forsøgte jeg mig med to tyl-størrelser. Den lille synes jeg giver det bedste resultat. Eller. Mest klassiske. Men den store tyl, synes jeg at kransene bliver lidt kluntede og buttede, men det er naturligvis en smagssag. Der bliver væsentligt flere vaniliekranse, hvis man bruger et lille tyl fremfor et stort;) Inden bagning stiller jeg altid mine plader ud på altanen i 10-15 minutter, for at køle dem ned. Jeg tager dem ikke ind før smøren i dejen har gjort kransene helt hårde. På den måde holder de den smukke form i ovnen og flyder ikke ud. Bag vaniliekransene ved 200° til de er let gyldne – ca. 10- 14 min.

 

 

OPSKRIFT - Klassiske vaniliekranse..

 

OPSKRIFT - Klassiske vaniliekranse..

 

OPSKRIFT - Klassiske vaniliekranse..

 

OPSKRIFT - Klassiske vaniliekranse..

 Kommentar (1)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top