Du læser nu
BRYLLUP – om stropløse kjoler og tykke arme..

BRYLLUP – om stropløse kjoler og tykke arme..

BRYLLUP - om stropløse kjoler og tykke arme..
OK… Det her er et lidt sært indlæg. Eller. Atypisk, er nok et bedre ord. For jeg er jo all for, et lidt mere diverst kvindebillede og synes egentlig at vi kvinder bruger alt for meget tid på at spekulere over hvordan vi ser ud. Ironic, for en såkaldt ‘modeblogger’ (.. har jeg ikke snart smidt det prædikat?!). Men jeg skal giftes. Og præcis som jeg har tænkt mig at tage både makeup, høje hæle og en flot (!!) kjole på, så har jeg også tænkt mig at gå lidt hårdere til værks. Noget er allerede startet. #Bridalbootcamp har jeg snakket lidt om. Den niver i ballerne idag, kan jeg fortælle jer. Av for pokker. Men det er vel godt – det må betyde, at det virker;) Men hvad er derudover mine planer for at drese mig selv op til den store dag? Dem får I her:

 

 • Hår: Believe it or not, men jeg er håbløst dårlig til at gå til frisøren. Skjorten er flere gange blevet sat til at klippe mit hår med en køkkensaks. En dame i skønhedsbranchen, der bliver klippet med en køkkensaks. Det er næsten pinligt at indrømme. Så nu må det stoppe – i eftermiddag skal jeg til frisøren. Sådan en rigtig frisør. Ikke bare som testkanin på job. Jeg vil have smukke sunde lokker på min bryllupsdag, og tænker, at det er godt at starte processen allerede nu. Jeg har (efter lidt research blandt kyndige kolleger) fået anbefalet Atmosphair. Så dér skal jeg hen.

 

 • Hud: Jeg fik min første chemical peel i sidste uge (en mild én..). Whoa ja. De kloger siger, at man får den smukkeste glød, og jeg har allemulige ønsker om at hjælpe min bridal glow lidt på vej. Guderne skal vide, at den glow man får af at leve foran en computerskærm er mere grå end flatterende. Indtil videre er det ikke den ekstreme forskel jeg kan se, men det endelige resultat skulle også først komme efter 7-10 dage. Jeg venter tålmodigt. Løgn. Jeg venter utålmodigt.

 

 • Kost: Der er dømt 2-3L vand (det er svært! For en agurk, ihvertfald) og ‘clean eating’ i ugedagene… Bønnefritter, kyllingefrikadeller og skyr med pære og vanilje er holder mig kørende for tiden. Indtil jeg bliver træt af det. Så finder jeg bare på noget andet. Min håndeksem elsker mig for, at jeg har taget mig lidt sammen og jeg har været nødt til at købe jeans en str mindre end sidst. Jeg holder ikke mere øje med vægten end jeg plejer, men konstaterer at jeg har smidt godt 7kg siden November (.. og min december + skiferie (mhmmm… raclette og baguette!) var ikke specielt clean, haha).

 

 • Træning: Jeg træner min 2 gange om ugen, og jeg træner tungt. Jeg bygger muskler og kan ikke gå i flere dage efter. Jeg synes det er mega sjovt (det er lang tid siden jeg har haft det sådan med træning.. honestly), men kan godt lide det der med at føle mig stærk. It sounds weird, men jeg kan ikke forklare det bedre. Bliver helt stolt, når jeg kan tilføje en ekstra vægtskive til stangen. Derudover cykler jeg 30-50km om ugen (afhængig af vejret…) og så kunne jeg godt tænke mig at prøve noget yoga også. Mest for mit hovedes skyld.

 

 • Coolsculpting:… a’hvaffor noget?! Jo.. Coolsculpting. Ikke-kirugisk fedtreduktion. Jeg så det hos Riksen og blev intrigued. Jeg har nemlig ét område, som jeg har kæmpet med lige siden starten af mine tyvere. Ligegyldigt om jeg har været “tyk” eller “tynd”. Og jeg har også øffet lidt over det herinde i ny og næ. Mine arme. Det er genetisk og jeg kan se præcis, hvor jeg har arvet dem fra (… Hi mom!). Jeg holder mig derfor fra ærmeløse toppe og stropløse kjoler og kan godt have problemer med at finde jakker, der passer. Derfor var jeg også sikker på, at jeg skulle have en brudekjole med et lille ærme. Måske off-shoulder? Måske en bred bådudskæring? Jeg vil ikke fortælle jer hvordan det endte (for obvious reasons), men jeg tror de fleste ved, at ca 90% af alle brudekjoler er stropløse. Og skulle jeg afskære mig selv fra 90% af alle brudekjoler, for at undgå at mine arme ville være det eneste jeg så på mine bryllupsbilleder!? Eller skulle jeg forsøge at tage tyren ved hornene og gøre noget ved det? Well.. Jeg er ikke typen der ser til. Det ved I nok. Så jeg gjorde noget ved det. Bookede konsultationer på to ledende udbydere af behandlingen herhjemme. Lyttede. Og følte efter. Hvor følte jeg mig mest tryg? Og skulle jeg overhovedet gøre det? Jeg var til første konsultation i November, så jeg har haft tid til at overveje. Og til at se mega mange Youtube-videoer om emnet. Men nu er beslutningen truffet. Om to uger lægger jeg mig i stolen hos N’Age og bliver behandlet for “mormorarme”. Jeg var en god kandidat, for der var ikke løs hud (det kan man ikke behandle med Coolsculpting), men tilgengæld ‘gode’ fedtdepoter at gå i krig med. Sådan er nogen bare bygget, fik jeg at vide. Ok. Comforting, I guess. Det endelige resultat ses efter 12 uger og man kan forvente en reduktion af fedtvævet på 20-25%. Jeg har egentlig været i tvivl om den slags hørte til i dette forum – men omvendt… Jeg vidste ikke at det fandtes, og tænk nu, hvis mine erfaringer kan hjælpe andre. Tænk hvis jeg kan gå i Zara og købe blazere (HVORFOR har de så smalle arme i Spanien?! Jeg FORSTÅR det ikke?). Og tænk, hvis jeg slet ikke skænker mine arme (altså – wtf?!) en tanke til mit bryllup. Det ville da være det hele værd. Så ja. I’ll keep you posted!

 

 • Andet: Nu bevæger jeg mig ind på dybere vand. Jeg er stadig i tvivl. Skjorten synes jeg er totalt fra den. Og han har oftest ret. Men en lille del af mig går og leger med tanken om et lillebitte mikroskobisk skud botox til at løfte mine bryn. Mit venstre øje hænger mere end det højre (.. det er også meget normalt, har jeg lært). Og det er ikke fordi jeg har nogen ambitioner om, at se ud som om et forskrækket dådyr, men “du vil se ud som om du har sovet i 10 timer!” sagde en kollega til mig. Wow. Lækkert. Tænk hvis man kunne se ud som om man havde brugt sine tyvere på at få nok søvn, fremfor at være typen der har været med alt for mange kl 7-fly og har siddet alt for mange timer foran en computerskærm. Jeg er ikke afklaret, kan I nok høre. Men for faen. Det kunne da bare være lækkert.

 

Ok. Det var vist listen.

 

Hilsen,

Gurkzilla

 Kommentarer (36)
 • Hej Acie

  Du skal klart få botox 🙂 Jeg får det selv en gang hver 3-4 måned ved bekymringsrynken. Det ser ikke fake ud, og ingen kan se, at jeg får det. Mine 2 rynker kommer væk, og jeg kan lide at se mig i spejlet 🙂 Jeg kan anbefale klinik Qura. De har ofte en dag, hvor de giver halv pris på botox. Jeg skal selv i stolen før mit bryllup i september.

  /Maria

  • Tak for indspark Maria – det er jeg også selv kommet frem til at jeg skal, men det er altså rart nok, at I er flere derude der er “med mig” 🙂

 • Har du været afsted hos N’age? Er mega spændt på at høre om dit resultat, da jeg selv kraftigt overvejer at lægge mine mormorarme i støvsugeren 😉

  • Jeg har været afsted ja, men det er stadig lidt for tidligt at sige noget endegyldigt om resultatet – er dog igang med et opfølgende indlæg 🙂

 • aj, du gir den bare gas med hvad du lige føler for. Botox… give it a shot. Ka du ik li effekten forsvinder det jo helt af sig selv. Jeg forstår ik de moralske opstød. Du er modig. Go for it girl…

 • ^Når jeg skriver “det samme”, så mener jeg selvfølgeligt ikke tandblegning, men noget af det andet du nævner i dit indlæg. Bare så det ikke skal misforståes.

 • Særdeles forfriskende indlæg, Acie. Tak fordi du deler – både usikkerhed og tvivl. For det første så er det altså Zara den er gal med. ALLE de jakker/blazere jeg har prøvet derfra er altid for korte i ærmerne og jeg synes ikke jeg har usædvanligt lange arme, jeg forstår det ikke rigtig. Så irriterende. Og så til alt det andet – hvis det virkeligt generer dig og du tit tager dig selv i at brokke dig over det (højt eller inden i dig selv) så ville jeg gøre noget ved det. Jeg fik bleget mine tænder før mit bryllup, det gjorde jeg altså. Og nej ikke Hollywood-blåt/hvid blitz-tænder, men bare et par nuancer mere råhvidt/gult 😉 Og hold op jeg er glad for det. Effekten er sikkert noget mere dæmpet i dag pga kaffeforbruget, der stiger en hel del efter en lille dreng er kommet til 😉 men jeg vil stadig en dag friske det op og det har altså gjort, at jeg smiler og griner meget mere åbenlyst – det har betydet en KÆMPE forskel for mig. Og jeg vil snart undersøge muligheden for at friske mit smil op igen. Så jeg synes, at du skal gøre det samme, hvis det betyder så meget for dig. Lige botox-delen ved jeg ikke lige. Jeg må indrømme, at jeg har set virkelig mange gøre lidt hist og pist og det er begyndt rigtig fint og naturligt, som de også gerne ville have det, men siden er det gået over gevind og det er bare så frygtelig synd. Så ja – den del ville jeg selv skippe, og jeg har som dig noget tunge øjenlåg, men det generer mig ikke rigtigt. Jeg håber du finder ud af det 🙂 Skjorten er ikke helt dum at høre på, men du skal også huske at lytte til dig selv 🙂

 • Dejligt indlæg!! Jeg takker også for ærligheden, for hvor er det bare dejligt, at nogle tør dele!

  Må man spørge, hvor ca. vi befinder os i prisleje på de der fedtfrysninger? 🙂

 • Hej Acie. Hvor er du sej! Så fortalte du lige hele verden noget, som mange (inkl. undertegnede) vælger at holde for sig selv. Jeg har selv prøvet at få frosset fedt væk. Ikke på armene, men på mavedellen, som er der uanset om jeg vejer 65 eller 50 kg. Desværre havde det bare ikke en effekt. Jeg fik 1 behandling og efterfølgende 2 mere, da det ikke virkede. Men dellen er der endnu 😉 Jeg håber det virker for dig, men vil blot ‘advare’ dig inden du skruer forventningerne op. Det har ikke en effekt på alle.
  Botox kom bag på mig, men who am I kidding – jeg har også selv overvejet det. Vi har samme alder, og jeg har fået en rynke i panden, som ikke længere kan glattes med en bestemt grimasse. Anyways, du er smuk, som du ser ud og botox får ikke min stemme. Men det er jo kun dig selv der kan tage den beslutning.
  Karina

 • Kære Acie, jeg har fulgt din blog i mange år, og jeg har sat stor pris på, at du med din blog har været med til at skabe et nuanceret livs- og skønhedsideal. Du har inspireret til et liv, hvor sport skal være sjovt, mad er noget man kan nyde og ens krop kan være smuk i mange størrelser. Du virker i dit indlæg lidt tøvende med at fortælle åbent om dine skønhedsplaner (her tænker jeg på de to sidste indslag i dit indlæg), og med god grund. Du er et forbillede for mange unge kvinder og endnu yngre piger og derfor skal man selvfølgelig også overveje, hvad man signalerer. Det er jeg helt overbevist om, at du også har overvejet, men jeg må bare sige, at dette indlæg har efterladt mig med en lille klump i maven. Det er en hver kvindes ret, at bestemme over sin egen krop, jeg sidder bare med en fornemmelse af, at du jo får lavet disse “justeringer” for at leve op til nogle specifikke skønhedsidealer. Jeg havde nok bare naivt håbet, at din blog skulle være med til at fortælle en anden historie. Nemlig historien om, at man skal lære at hvile i sig selv og acceptere sig selv som man er og at skønhed kan komme i mange udgaver.
  Jeg ønsker sådan, at unge piger skal kunne vokse op med nogle rollemodeller som dig (smuk, sjov, selvstændig og klog), men uden at få at vide, at det at være smuk, blandt andet betyder, at man skal udsætte ens krop for sprøjter. Det kan jo lyde harmløst, men hvad er så næste skridt – jeg er med på, at der er langt fra at få en skønhedsoperation til at få botox- men i min verden er princippet det samme. Du underlægger din krop unødvendige indgreb.

  • Hej Line.. Tak for dine tanker – du har ret i, at jeg er bevidst om det ansvar jeg har. Det er et ansvar vi allesammen har egentlig – mit er nok bare ‘forstærket’ fordi jeg når ud til flere end.. well.. de fleste (.. og bevares – færre end andre.. I ved hvad jeg mener).. Jeg ville lyve, hvis jeg skrev at jeg ikke godt kunne følge dine tanker – men også, hvis jeg ikke skrev, at jeg (efter moden overvejelse inden indlægget blev udgivet) var uenig.

   Jeg synes nemlig, at din mening er for unuanceret – for hvor starter og stopper “de unødvendige indgreb” som du en (lille smule dramatisk i min optik, men ok ok) kalder dem. Er det nødvendigt, at barbere sig under armene? tage neglelak på? mascara? få lyse striber? Nææ… Hvad så med skridtet videre, at få bleget tænder? Få permanent hårfjerning med laser? Få øjenvippe-extensions? Stadig ret harmløst, men dog ‘unødvendigt’, for nu at læne mig op ad din retorik. Og hvad med tatoveringer? Også en slags ‘forskønning’ – giver de dig også klumper i maven? Hvorfor går grænsen, ved det jeg nævner her? Det er ikke fordi jeg siger, at du tager fejl – jeg forsøger bare at illustrere at grænsen ikke er så clear cut, som du lidt lægger op til. Og at grænsen går forskelligt for forskellige mennesker – og jeg synes, det er lidt snævert, at forsøge at gøre egen grænse til universel sandhed.. I am no one to judge – nogles grænser går waaaaaay længere end mine, andres går waaaaay kortere. Det er cool. Vi er forskellige. Det er – som du selv skriver – lige dét, der er det fine i at “skønhed kan komme i mange udgaver”. Er vi ikke snart, ovre det der med, at man ikke må ‘gå op i sit udseende’ (i mangel af bedre udtryk) uden at få skudt i skoene, at man ikke hviler i sig selv. For mig er det en syllogisme gone wrong på lige fod med Holbergs “En sten kan ikke flyve. Morlille kan ikke flyve. Ergo er morlille en sten!”…

   Anyways – jeg kan lide debatten. Som sagt, er det ikke fordi jeg siger du tager fejl. Jeg siger bare, at vi er forskellige. Og at det er ok.

   KH
   Acie

   Og lige en sidebemærkning, som jeg nok bare burde æde, men jeg bliver en lille smule provokeret af sætningen “(…) du jo får lavet disse ‘justeringer’ for at leve op til nogle specifikke skønhedsidealer.’. Jeg provokeres, fordi du maler et billede af mig som offer (for en samfundsnorm/skønhedsideal/wtv – det er irrelevant.. det er offer-delen, der rammer mig). Det er ikke ok. Det er det mest modbydelige vi kvinder kan gøre ved hinanden – vi skal langt hellere være empowering, bakke op, støtte. Det er dén slags rollemodel jeg vil være. Du mente det garanteret slet ikke sådan, men den stak mig bare sådan i øjnene, og altså fred være med det.. 🙂

 • Er megaspændt på at høre om det med armene! Det er som at høre mig selv, når du beskriver det lille issue (som jo rent faktisk er et lidt stort issue)… Det kunne jeg nærmest godt finde på at kaste mig over, efter du har introduceret behandlingen her. Glæder mig til at høre om forvandlingen 🙂

 • jeg synes det lyder vildt spændende og hvor er du modig! Både at du skriver om de her ting og at du tør kaste dig ud i dem. Jeg har det sådan, at jeg ved lige præcis, hvad jeg skulle have lavet (noget i en rynke mellem brynene og i randene under øjnene) – hvis jeg bare turde. Det er ikke et spørgsmål at lave mig om men om at komme til at se lidt mere frisk ud

  Jeg glæder mig virkelig til at høre mere om effekterne og hvor længe de holder!

 • Fedt, du skriver det med armene – det er også noget jeg kæmper lidt med, og jeg ANEDE ikke man kunne få noget gjort ved det! Så tak for den info! (Thumps up) hvad skal man give for sådan en omgang?

 • Årh, hvor er det dejligt at høre at andre også oplever at have problemer med at få armene til at passe i tøjet 😀 .. haha!
  Men jeg har bare accepteret det! Gider ikke tænke på det 🙂 Jeg har de flotteste slanke ben.. så viser jeg bare dem frem istedet 😀 😉

 • Hvorfor spiser du ikke bare sundt(mindre) og træner oftere i stedet for at få lavet en behandling der nok ikke giver noget?

 • Haha ja hvad sker der lige for Zara – kender det alt for godt 🙂 Er også meget interesseret i at høre mere om din chemical peel – hvorhenne og hvor mange $$$ ?

 • Spændende indlæg!! Nogle af tingene overrasker mig, da jeg troede du var helt i balance med din krop. 🙂 Stemmer I med de andre at du absolut ikke behøver botox, men hvis det er det du føler for, er det jo det der er rigtigt for dig!
  Det der coolsculping lyder spændende, håber du kommer med en update. Er selv i gang med et mindre vægttab, men har på fornemmelsen at dobbelthagen og ridebukselårene ikke rigtig forsvinder (også tak til genetikken her). 😉
  Og ihh hvor jeg elsker alle disse bryllupsindlæg – håber snart det bliver min tur! <3

  • Hov hov – jeg ER helt i balance med min krop. Det er mega mega vigtigt for mig at skære helt og aldeles ud i pap. Igen – jeg tager også makeup på og får lyse stribet i håret. Ikke fordi jeg ikke er i balance med mit udseende og vil ‘ændre’ på Guds naturlige gave, men fordi jeg gerne vil tage mig bedst muligt ud på min bryllupsdag. Fordi jeg ikke er ligeglad. Og for mig er der kæmpe stor forskel på at være ked af noget/i ubalance og på at være ligeglad. Jeg synes jeg er awesome (well, yes… sorry) – og min krop er awesome. Den er stærk, sund og er en forudsætning for at jeg kan leve et liv i høj fart. Og min krop bliver ikke mindre fantastisk af, at mine lår i perioder er tykkere end andre, eller om mit hår i perioder er tørrere end andre og, bevares, selv den genstridige håndeksem og hvedeintolerancen kan jeg tilgive.. Men ligeglad – det vil jeg aldrig være. Med noget.

   KH
   Acie:)

   PS: Principielt synes jeg egentlig også, at det er Zara’s (.. og andres.. iøvrigt) ærmestørrelse der er noget i vejen med og ikke mine arme… men for faen’ – nu har jeg ventet forgæves i 10 år på at de skulle ændre design for at akkomodere min kropsfacon, men det sker ligesom ikke.

  • Årh håber ikke du tog det negativt! Jeg synes også at du er mega awesome! <3 Blev bare overrasket! Men kan sagtens følge dig! Og det er kun godt at man ikke er ligeglad! 🙂

  • Nej nej – absolut ikke:) Jeg tror bare jeg føler et vist ansvar, hvis man kan sige det sådan. Og blev ked af hvis mit indlæg kunne tolkes som din kommentar lidt afslørede at du gjorde. Altså – om noget vil jeg gerne bruge mit forum til at være sådan en (især yngre) læsere kan spejle sig i, fordi jeg netop ikke er typen der lader omkredsen af mine lår være på nogen måde afgørende for mit værd. Altså – det er så mange unge, smukke damer derude og jeg vil hellere bare være modvægten.. Det blev en lidt rodet forklaring, men håber du forstår. Var bare nødt til at mane “misgorståelsen” i jorden, inden den udviklede sig:)

 • Er også med hele vejen indtil Botox.
  Det har du slet ikke brug for 🙂 Du er så smuk og selvom jeg godt kan forstå, at du vil fremstå smukkest muligt på den store dag, så synes jeg ikke at det er vejen at gå 😉 Husk at skjorten er tilfreds med dig lige som du er 🙂

  • what she said^^
   jeg har også selv lidt hængeøje og ditto bryn i højre side (OG arme, der ikke kan være i Zara ;)), så forstår fuldt ud overvejelsen and know the struggle, men det er også bare et stort skridt, ikke? Botox… Jeg synes du skal lytte til din Skjorte, som er vild med dig præcis som du er <3

 • Mht botox kender jeg en rigtig sød læge (i Jylland godt nok), som er rigtig dygtig 🙂 Og meget gerne vil give råd til et ikke så Anni Fønsby inspireret resultat 😉

 • Jeg synes bare du skal gøre det. Vil dig lige sige at jeg aldrig (i tre år) har tænk at der var noget mærkeligt ved dine arme eller øjenbryn. Men jeg kende godt det med at havde set sig sur på noget.

 • Jeg er med hele vejen indtil BOTOX. Mest fordi øjne og øjenbryn er en stor del af, hvordan vi ser ud for andre – på godt og ondt. Jeg ville være ked af, at min kæreste en dag kom hjem og havde ændret det, jeg synes var allerpænest og/eller mest karakteristisk ved ham. Jeg er omvendt interesseret i det med mormorarmene. Også fordi det – for mig – er et praktisk problem. Det er altid mine arme, der bestemmer størrelsen i jakker, skjorter. Specielt, hvis det er ‘stramme’ materialer og ‘gå-på-job’-jakker. Jeg kan så heller slet ikke have, at de strammer på armene/over skuldrene. Men altså, hvis du finder ud af, at problemet kan løses for menneskepenge (jeg vil stadig hellere ud og rejse) og uden et decideret kirurgisk indgreb (der er min grænse overskredet), så kom lige med en tilbagemeldning på den proces. Jeg venter i hvertfald i spænding.

 • Lene fra Atmosphair har været min faste frisør i snart 10 år! Og INGEN andre får lov at røre mit hår. Uanset om du har tid hos Lene eller en anden derinde så er du i virkelig gode hænder. Enjoy.

 • Vildt spændende at følge med i! Håber det virker og er spændt på update – måske det er noget man selv skal kaste sige ud i. Tak fordi du deler.

  • Jeg er heldig, for jeg fik overtalt en kollega til at lade mig være prøvekanin til en træning af noget klinik-personale, så jeg har desværre ikke nogen gode bud på, hvor den slags kan fås ude i byen 🙂

 • Jeg kommenterer sjældent, som i ALDRIG!! Men hvor er din ærlighed og tanker forfriskende.. det vigtigste er at du føler dig tilpas, og som den bedste agurk du kan være på den store dag ?

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top